tiistai 14. tammikuuta 2014

Orvokkeja ikävä

 
 
Valtava ikävä orvokkeja. Katselin menneiden vuosien kuvia, yleensä huhtikuun puolella olen löytänyt ekat orvokit, aikaisina vuosina jopa maaliskuun lopulla. Ripsureunaiset tai yksinkertaiset, pienet ja suuret, kaikki yhtä rakkaita! Omat taimikylvöt kukkivat viime keväänä vasta toukokuun lopussa, joten orvokin joulukylvöstä ei taida tulla perinnettä. Kasvatus siemenestä oli kyllä tosi helppoa. Mutta nyt kunnolla pakkasta ja luntakin, orvokkien odotus jatkuu vielä kolmisen kuukautta. Ensiksi tulevat kuitenkin tête-à-tête-narsissit...toivon silti sydämessäni, että talvi jää edes lyhyeksi kun ei leudoksi jäänyt. Olisi ihanaa saada normaalia pidempi kasvukausi. Ulkona on todella kylmä ja tuulee aivan hirveästi, painajaiskeli. Sisäänpääsyn jälkeen ei lämpene millään.   
 

 

Kenkähyllystä löytyi yllätys...lattianrajaan syksyllä jäänyt Viikuna Bornholm on herännyt eloon. Pientä vihreää silmua avautumaisillaan tyylikkäästi talvisaapikkaan ja flipflopin vieressä.
 
 
Vaaleanlila hyasintti, niin suloinen ja tuoksu hurmaa

 
Vielä päivänvalossa kuvattuna kerrottu esikko, tämäkin haaleanlila


 
Kuistin pelaquilla on nyt rankkaa, muutama uhri tulee varmasti tammi-helmikuun taitteeseen osumaan, on jo aika kiikun kaakun, mutta riippaversiot voivat aika hyvin ja tekevät uutta kasvustoa.

7 kommenttia:

 1. Ihanan väriset orvokit! Onneksi on noita esikoita jo kuitenkin. Tuo taitaa olla ihan samanlainen Belarina-esikko, jonka ostin toissa talvena ja sitten istutin sen ulos, kyllä se viime talvesta selvisi, mutta ei jaksanut viime kesänä kukkia, voi johtua kuivuudestakin. Jännä nähdä, aikooko siitä tulla pysyvä kasvi pihaan.
  Hauska viikunaylläri!

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva yllätys!
  Kävin heti tarkistamssa meidän kenkäkaapin, ei ollut ylläreitä siellä ;))
  Luulisin, että tuo painajaiskeeli voisi loppua viikonloppuna,sillä perjantaina on täysikuu. Vanhojen viisaisen ihmisten mukaan kuun kasvaessa ja täysikuun aikana on aina kylmää, mutta sitten lämpenee....
  Ihan vihreiltä nuo sinun pelakuusi näyttävät kuitenkin!

  Voi sentään, en ole vieläkään löytänyt täältä tuollaista Belarina-esikkoa :(

  VastaaPoista
 3. Luin ensin otsikon "orvokkeja lisää" ja mietin, että mistä hitosta sä niitä jo olet löytänyt useampaankin otteeseen :P Kyllä tämä talvi taitaa jäädä niin lyhyeksi, että me selvitään tästä ihan miten päin vaan :)

  VastaaPoista
 4. Öööh, tulipa taas kirjoitusvirheitä, kun sohvalla kirjoittelen läppäri sylissä.
  piti siis olla "tarkistamassa", "painajaiskeli" ja "viisaiden"

  VastaaPoista
 5. No jopas löytyi kiva yllätys kenkähyllystä ;D
  Orvokit ovat ihania, ehkä niitä oikeita kevätkukkia itselleni. Ostin nyt mustien orvokkien siemeniä, mutta en ole vielä löytänyt mistään kylvömultaa, kauppiaat ovat ärsyttävän hidasliikkeisiä! Tämä kylmyys on todella syvältä, olen todella huono kestämään sitä. Ehdin jo tottua leutoon ja kosteaan talveen. Toivokaamme siis pikaista ja leutoa kevään tuloa.

  VastaaPoista
 6. Hih, harmi ettei muiden kenkähyllyistä löytynyt yllätyksiä :)

  Saila, minulla ei ole toiveet kovin korkealla esikon suhteen, luulen, että kuukahtaa ennen kuin saan maahan. Kerrotut olisivat hurmaavia pihassa.

  Suvik-Marja, voi hitsi ettei esikoita löydy sieltä, voisin lähettää kyllä täältä, mutta ei taida tuo pakkanen olla järkevä ajankohta. Hyvä jos alkaisi hellittämään pikku hiljaa, kiitos kun annoit toivoa! Kirjoitusvirheitä en edes huomannut :)

  Maria, hitsit ei kylvömultaa, mulla olisi ja en aio kylvää, harmi, että asut kaukana. Mustat orvokit ovat ihania!

  Piipertäjä :)

  VastaaPoista