maanantai 5. toukokuuta 2014

Synkkänä & sateisena toukokuisena maanantaina

Köynnöshortensian herkkyyttä rujoa & sammaloitunutta betonimuuria vasten..kaunista..

Tänään on tullut sadetta kaikissa olomuodoissa. Toukokuu on alkanut kylmänä ja synkkänä. Tänään palasin talvitakkiin eikä ollut lainkaan kuuma. Koskakohan tilatut Taimimoision kasvit tulevat...? Tahtoisin jo päästä istuttamaan varjopenkkiäni miniatyyrimuodossa. 

Purppuraomenapuun kauneutta

Löysin taas yhden paikan, jossa kasvaa villitulppaaneja, nyt en ole enää varma olenko istuttanut nämä vai ovatko kenties levinneet, luulen kyllä, että ovat levinneet

Sirotuomipihlajassa kukkanuppuja kuten muissakin Tuomipihlajissa, ovat aikaisia ja luonnonläheisiä, pidän näissä todella paljon sirokasvuisuudesta ja kestävyydestä, eivät vaadi paljoa, mutta antavat sitäkin enemmän. Sellaisista ihmisistäkin pidän itseasiassa paljon. 
 
Alliumeissa pienenpieniä kukkanuppuja

Mitähän nämä ovat, Ruusunätkelmiä pitäisi olla muttei erityisemmin näytä niiltä...saunaneduspenkissä joka koki metamorfoosin kesäkukkapenkistä perennapenkiksi viime kesänä. Istutin lähinnä juurakoita, kerrottuja kurjenpolvia, valkoisia punahattuja & Isotähtiputkia, toivottavasti jo tänä kesänä olisi jotain kaunista katseltavaa. Keväisin samassa paikassa kukkii persikkaisia Edinburgh -narsisseja ja Pikarililjoja. Yhdistelmä on jotenkin ihana, laitan kuvan kunhan kukkivat. 

Dawn -kärhö, tämä talvi on ollut helppo ja suotuisa, ei tarvitse niin paljon pelätä menetyksiä kuin yleensä. 

Keväässä yksi viehättävimmistä jutuista on erilaisten sipulikukkien yhdistelmät, tässä Balkaninvuokkoja, tulppaaneja & Posliinihyasintteja

Sieviä anemonen (tässä Hämyvuokko) lehtiä siellä täällä, tulen niin onnelliseksi kun vain näenkin niitä, kukintaa on maltettava odottaa vielä

Helmipensas

Koristeomenan kevätasu
Runoilijannarsissin sievät "kasvot"

Tässä se riesakasvi Vuorenkilpi joka minulla kasvaa pihan perällä, ihan asianmukainen sellaisena talvivihreänä rinnekasvina. Kukinnot ovat kyllä kauniit leikkokukkina maljakossa. 

Ensi syksynä ajattelin satsata lisää vuokkoihin. Olen jo aika monta vuotta keräillyt muutamia villitulppaaneita ja narsisseja, nyt voisi olla niiden pienempien sipuli- ja mukulakasvien vuoro. Puutarhanhoidossa on mukavaa edetä hissukseen. Oma kauhistukseni olisi kertarysäyksellä tehtävä muutos. Mutta siitäkin huolimatta on onni kun ihmiset pitävät erilaisesta, olin eilen kevätkävelyllä ja kurkistelin kaikenlaisiin puutarhoihin. Oli kivipihaa, suurta ja pientä, villiä luonnontilaista & arkkitehtonista rakennettua kaunista. Kaikki kiinnostavia omalla tavallaan. 

4 kommenttia:

 1. Lunta tosiaan tuli hieman eilen, mutta suli nopeasti pois. Turhan kylmää on ollut pihahommiin, paitsi jos pukee tarpeeksi päälle. Lienee lämpimämpää tulossa.

  VastaaPoista
 2. Vilma, toivotaan, että hieman lämpenisi. Hyvä, että teiltä lumi suli heti pois!

  VastaaPoista
 3. Todellakin, hissukseen tulee paras puutarhassa! Muiden pihoja on kiva kurkistella ja vielä se onkin helppoa, kun pensaat eivät ole täydessä lehdessä ;)

  Ai kun narsissisi on suloinen ja kaikki muukin herkkä viherrys, punerrus ja kukinta!

  VastaaPoista
 4. Maria, kiitos paljon! Tosiaan, nyt sitä kannattaakin kytätä ja kunnolla, hyvä huomio. Kohta ei pääse kunnolla urkkimaan :)

  VastaaPoista