maanantai 19. toukokuuta 2014

Toukokuinen helle

Voi että miten ihana Japaninvaahtera Dissectum Garnet taas onkaan, ihana nähdä tauon jälkeen nuo punaiset lehdet kivikossa!

Yhtäkkiä tuli kesä. En oikein tiedä miten olla. Vaatii totuttelua. Outo juttuja tapahtuu, kuvasin Piilu -kärhön ja kun joitakin tunteja myöhemmin katsoin uudelleen niin kärhö oli kasvanut melkein kymmenen senttiä ja kiertynyt obeliskin ympärille. Uskomaton kasvuvauhti kun kasvit saavat lämpöä. 

Isotuomipihlajat kukkivat

Tulipa Clusiana, Italiantulppaani

Hämyvuokko, kaunotar

 
Taimet pääsivät ulkoilemaan, tuoksuherneet, ekaa kertaa uskaltauduin pätkäisemään hujoppivarret poikki

Pula-ajan kesäistutuksia, toin kaikki pelaquut ja lankaköynnökset ulos

Minusta tässä on jotain japanilaista, Rusokirsikka, bambusänky, kurjenpolvia ja leimua, kaverit aina vähän kiusaavat minua tuosta sängystä, että mitä tuo sänky tekee tuolla kukkapenkissä :)

Tulipa Elegant Lady, ei näytä yhtään kuten pakkauksessa, mutta kaunis silti

Suklaakirsikka, marjat ovat kyllä aika makoisia, toivottavasti niitä tulee

Eilen sain kylvöt tehtyä kasvihuoneessa. Jännitti kovasti, tämä on ensimmäinen kevääni kasvihuoneen kanssa, on kuin olisi koelabrassa. Astioihin kylvin perusjuttuja, salaattia, persiljaa, punajuuria, pieniä porkkanoita ja basilikaa. Isoimpaan astioista hernettä, ihan siksi, että avomaalle kylväminen dilemma kun fasaanit popsivat herneet. Kesäkukkien siemeniä kylvin mukaan. Saa nähdä mitä tästä tulee. 
4 kommenttia:

 1. Hei olipa kiva nähdä kuva hämyvuokosta, istutin sellaisen viikonloppuna!

  VastaaPoista
 2. Kylläpä tulikin yllättävän kuuma, meilläkin oli 20 astetta eilen, kun sattui olemaan tyyntä. Tuulenvire laskee lämpötilaa heti viitisen astetta. Japaninvaahterani ei ole vielä lehdessä, eikä tuomipihlaja kukassa, mutta perässä tullaan! Ihanaa aikaa tämä, kun kaikki herkut kukkivat. Ja saniaisetkin alkavat vähitellen heräillä.

  VastaaPoista
 3. Aika ihanaa on touhuta ekaa kevättä kasvarin kanssa, nauti täysillä ! Ja kyllä tuntuu että tämä toinenkin kevät on yhtä kivaa ;)
  Ai ihanaa suklaakirsikkaa, mulla ei menestynyt, taisi olla liian savinen ja kylmä maa sille täällä kolmosella.

  VastaaPoista
 4. Minna, hyvä valinta! Ihana kasvi on.

  Saila, pian sielläkin noustaan. Ihanaa aikaa todella.

  Pivi, kiitos! Voih suklaakirsikkaa, eikös sen pitäisi olla aika kestävä kuitenkin. Välillä tulee takaiskuja :(

  VastaaPoista