torstai 3. heinäkuuta 2014

Aurinkoenergiaa


Olen yhtäkkiä kahden vaiheilla ruusun suhteen, onko tämä Minette vai sittenkin Maiden´s Blush? Vaikka sataa hulluna niin ei ole homehduttanut nuppujaan. Tuoksusta en oikein löytänyt tietoa kirjoista. Ruusujen suhteen on käymässä niin, että mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän niitä rakastan. Mutta niitä piikkejä vilpittömästi inhoan! 
Sata pientä ruusua saunanedustalla pergolassa....

Hitunen aurinkovoimaa talletettu tänään. Tuntuu niin hyvältä. Täällä on satanut kolmekymmentäpäivää putkeen (lukuunottamatta yhtä poikkeuspäivää). Onneksi tykkään sateesta. Tuuli on tänään niin kova, että pelkään kasvihuoneen lennähtävän taivaan tuuliin.

Puutarhan tuoksut ovat herkullisia juuri nyt, eivät vain leijaile vaan hyökkäävät päälle tuulenpuuskien myötä. Tämä on hyvin romanttista aikaa, ruusuja, jasmikkeita, pioneja...

Jasmike kiviportaiden luona
Pionit nuokkuvat tuulessa bambusängyn päällä, Duchesse de Nemours tuoksuu aivan ruusulta, poimin aina yhden oksan kerrallaan maljakkoon ja olohuoneessa tuoksuu kesä & ruusu
Saniaisia & kiveä, ikiaikaista romantiikkaa, varjotkin kauniita ja sielukkaita
Kasvihuoneen sisustusprojekti jatkuu...täydellinen iso (muovi) matto löytyi Indiskasta. Tarvinneeko sitä kallista lattiaa ollenkaan, ehkä näinkin voi elää ja viljellä. 
Sinä yhtenä sateettomana päivänä maalasin nopeasti Intialaisen sermin. Maalaaminen on minusta se kivoin kesäharrastus.
Metsämansikan tuoksuinen Pikkujasmike
Perhoangervo on todella ihana kasvi, kuin perhosparvi, kukkinut pitkään
Mustikan tuoksua: pihaan toistaiseksi hyvin olostunut uusi tulokas Munstead wood-ruusu tekee jatkuvasti uusia nuppuja ja ilahduttaa tummuudellaan
Paljon on vielä edessäpäin kuten monien kärhöjen kukinta, tässä Tähtikärhö jonka pitäisi tuoksua mantelilta, kasvaa ovenpielessä pergolassa.

4 kommenttia:

 1. Vau mikä tumma ruusu, tuollaisesta haaveilen!
  Meillä satoi vuorokauden, nyt taas paistaa:)

  VastaaPoista
 2. Järkky miten siellä onkin satanut, huh huh! Voi että tuo tumma ruusu on upea, ruusuihastus taitaa olla ikäneitojen hommaa, minäkin olen löytänyt itsestäni saman piirteen ;)

  VastaaPoista
 3. Olin joku vuosi sitten vielä varma, että revin kaikki pihan vanhat ruusut pois (piikkien takia). Nyt sitten mietin, että minne voisin istuttaa lisää ruusuja siten, että piikeistä olisi mahdollisimman vähän haittaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos naiset ihanaiset!

  Pioni, Sinun pitää hankkia tumma ruusu, ehdottomasti :)

  Maria, ikäneitojahan täällä päässä jo ollaan, tosiaan mummojen harrastus, ihana jos jaat sen kanssani :)

  Vaalean vihreää, piikit ovat inhottavia, tahtoisin itsekin satsata piikittömiin ruusuihin, niitäkin on!

  VastaaPoista