sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kasviostoksia

Hieno päivä. Ei edes satanut kokoajan. Taimistoreissun jälkiaaltona Keijunkukkarivistö sai täydennystä
Uusin tulokas Purppurakeijunkukkaperheeseen on tässä: Cherry Cola (Uusilla keijunkukkaristeymillä on trendikkäät ja hienot nimet, ovat kotoisin Oregonista). Olen näiden ylin ystävä, kestävät hyvin kuivuutta, ovat lähes aina hyvännäköisiä ja tuovat särmää kukkapenkkiin. 
Ja toinen samaa mitä lajia mitä on jo ennestään, tummempi kasvi etualalla; Black Beauty. Kuvassa ei yhtä musta kuin luonnossa. Kerrassaan upea. 
Lisäksi yksi Rodgersia lisää
Kaksi Purppuraheisiangervo Diaboloa ja Keltajapaninangervo (kauhurinteeseen) sekä Syyspäivänlilja, joka kukkii myöhemmin kuin tavalliset päivänliljat ihan vaaleankeltaisin kukin
Maitokello Loddon Anna, on ollut jonkin aikaa ostoslistalla ja nyt löytyi
Tarhavarjohiippa Niveum (valkokukkainen) varjopenkkiin, tästä olin myös haaveillut (istutin pikkuperennat heti iloisena)
Syksykukat pidän minimissä jälleen, vain yksi Irlanninkanerva, tällä kertaa valkoinen. Olen tykästynyt kyseiseen kanervaan, säilyy koko talven hienon näköisenä ja ihan vihreänä
Ja vastustamaton tarjous, kolme syklaamia neljällä eurolla
Loppuun vielä kuva vanhoista kiviportaista joista niin pidän

Taimistokierros tuli käytyä ja löytöjäkin siis tehtyä. Hyviä alennuksia tällä kertaa. Puita olisi saanut hyvin edullisesti, mutta onneksi pysyin loitolla ja keskityin pikkuperennoihin. Vaikka ostin aika monta juttua tällä kertaa niin monta kiehtovaa kasvia jätin tiukasti hyllyyn (mm. Syyssyrikän ja tumma Pyökin, kirpaisee vielä...) Suosittelen muillekin taimistokäyntejä, nyt on hyviä tarjouksia.

6 kommenttia:

 1. Voi että, näitä kuvia katsellessa tulee itsekin iloiseksi! Syksyllä kasvihankinnoissa huomio kiinnittyy kauniisiin lehtiin, kun puutarha muuten alkaa näyttää luopumisen merkkejä. Minä olen itsekin ihastunut keijunkukkiin ihan justiinsa ja viikonlopun aikana hainkin niitä yhteensä 10 kpl! Vieläkin mahtuisi! Ja nyt alkoi tekemään mieli tarhavarjohiippaakin, sitäkin olisi ollut tänään saatavilla! Voi ei, joudun tekemään kolmannen reissun samaiseen taimistoon. Ostin helmipihlajan ja japaninsaraa metsäpuutarhaan myös. Nuo sinun kiviportaat ovat sitten kauniit, ihan kuin linnan raunioilla.

  VastaaPoista
 2. Kutkuttavia löytöjä! Lauantaina oli Mustilassa taimipäivä ja harmittaa vieläkin kun en päässyt :( No saatiin kyllä yksi portaan edusta laatoitettua, joten siitä olen tyytyväinen! Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
 3. Vau nytkö jo on tarjouksia? Jospa sitten uskaltautuisi, jos vaikka saisi hyvää seuraa retkelle mukaan ;-) Täytyy ensin odottaa, että tulee vähän tuloja, niin sitten!

  VastaaPoista
 4. Upeat löydot! Onpa ihastuttavat portaat ja tuo Irlanninkanerva! Ihastuttavat kellokukat!

  VastaaPoista
 5. Minäkin tein viime viikolla taimistokierroksen ja monenmoista kasvia löysin puutarhaani;)
  Perennnat ainakin oli jo hyvässä alessa.

  VastaaPoista
 6. Voih Maria, ihanasti kirjoitit, kiitos! Sinulla taitaa olla hyvä taimisto lähellä, luottopaikka :) Kivat löydöt teit.

  Minna, Mustilan päivät olisivat olleet kivat. Mutta hienoa kun sait laatoitushommia tehtyä!

  Saila, aina valmiina retkelle :)

  Maarit, kiitos Sinulle!

  Pioni, joo nyt kannattaa kierrellä :)

  VastaaPoista