lauantai 16. tammikuuta 2016

Helmihyasintteja saniaispedillä



Viikonlopun kukat: pieniä helmihyasintteja valurautaruukuissa saniaisilla peiteltyinä. Pakkanen pureskelee, on niin talvista. En ole uudenvuoden jälkeen edes kurkkinut kukkakaupan ovesta sisään, tuli tehtyä uusi henkilökohtainen ennätys varmaan. Huomenna ajattelin tehdä minipienen kierroksen puutarhamyymälöihin, se piristää kummasti. 

Hyasintin tuoksussa vielä oleskellaan. Herkullisen punajuuren värinen on tämä hyasintti, joka kylpee auringonvalossa


Villikirsikassa on pienet vihreät alut. Uskomatonta, että se elää nyt kuistillani matkustettuaan ties kuinka monta viikkoa jossain pahvilootassa Suomeen. 

Magnoliaa tarkkailen tiukasti, mutta vielä en osaa päätellä onko hengissä vai ei (ruukku oli jäässä taimistolla, palautan sen itselleni mieleen aina välillä etten toivoisi liikoja). On hurjan hauskaa kasvattaa pensaita sisätiloissa. 

Tarkempi (tai mahdollisesti vielä sumeampi) kuva, mitä luulette, hengissä vai ei? Tämän kuvan myötä muistutan myös itselleni etten talvettaisi muratteja. Niistä tulee karmea sotku eivätkä ne viihdy lainkaan viileällä kuistilla. 


Viikuna on jo saanut kuusi ekaa lehteä auki. Viime sadekesänä se ei tehnyt yhtään hedelmää, edellisenä kaksi. En uskalla istuttaa tätä maahan, taitaa olla todella talvenarka. 

Sipulikukkia & havuja, kukka-alttarilla

Kaikissa vanhoissa amarylliksissä on nyt ihan pieni alku. Ja joulukuussa ostetussa sipulissa näkyy myös jotain vaikka ehdin jo heittää toivoni. Tämä vahvistaa amarylliskirjan kertoman amaryllisten luontaisesta kasvukierrosta: ne kukkivat ulkona Etelä-Afrikan luonnossa helmi-maaliskuussa. Onpa hullua, että niistä on onnistuttu tekemään meillä joulukukkia, aika uskomatonta bisnestä loppujen lopuksi. 
Hernesypressi ja Myrtti ottavat aurinkoa. Kauniin sipulikukkataulun toi joulupukki.

Oma minihavumetsä sisätiloissa ei ole ollenkaan hullumpi. Hopeapinja ja Kartiovalkokuusi, joista jälkimmäinen päätyy varmasti puutarhaan keväällä, mutta mietin vielä männyn kohtaloa. Hyasintti on muistaakseni marraskuussa maljakkoon laitettu, pian sekin kukkii. 

Multiflora -hyasintti aloittelee kukintaa, laventelinlila sävyltään

Kaksi uutta siemenkuvastoa: Korpikankaan ja Hyötykasviyhdistyksen. Mitään en toivon mukaan tilaa, siemenet on jo hankittu.

Odotan jo kovasti hetkeä kun voi kylvää tuoksuherneitä. Peuhata mullan kanssa. Olen muuten vähän aikataulusta jäljessä. En ole vielä edes löytänyt keväälle teemaväriä kuten yleensä. Huomenna nuuskin vähän tuulia kukkakaupoilla jos sinne asti pääsen.

28 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat! Meillä kesäkukkien väri on rippikoululaisen käsissä :) Juhlien väriteeman mietimme syksyllä ja siemenet ostin sen mukaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! se onkin hyvä antaa lapsen valita :) Mikäs tämä väri on? Meilläkin futisjuniori esitti joukkueensa värejä, en innostunut..

      Poista
  2. Kukkivia kukkiahan on viälä vaikka kuinka. Hm... pitääpäs käyrä kellaris kattomas, kuinka vanahat amaryllikset voi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Kellariinko veit amaryllikset? Mitäs niille kuuluu, raportoi meillekin :)

      Poista
  3. Se on hauskaa, että sulla on usein teemavärit.
    Ihana tuo kukkakuistisi, aina sitä huokailen. Niin ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Heh joo vähän liioiteltua, mutta hauskaa. Tervetuloa kuistille anytime!

      Poista
  4. Voi miten piristävä postaus.
    Kaunis tuo hopeapinja. Toivottavasti se ilahduttaa kasvullaan sinua pitkään. Toivottavasti myös magnolian kanssa onnistaa ja se on pysynyt hengissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko! Taidan pitää pinjan sisällä, se on kiva, kasvaa tosin aika nopsaan näemmä. Magnoliasta ei vielä osaa sanoa juuta eikä jaata, nyyh.

      Poista
  5. Nuuh, helmihyasintin tuoksu tuli ihan tänne asti. "Hieman" onnistuit yllyttämään kuvillasi, kukkakauppaan haluan minäkin. Tosin se vaatii yksikätiselle autokuskia, raaskiikohan hän kieltäytyä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruusunmekko! VOi, toivottavasti pääsit kukkakauppaan! Minullakin on oma kuski :)

      Poista
  6. Oi että, mikä määrä kasveja sisällä. Minä en vain onnistu sisäkasvien kanssa. Nytkin yksi kuihtunut jouluasetelma on vieläkin sisällä, odottamassa kompostoriin viemistä. Kastelu vain unohtui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Joo tulee vähän rohmuttua kasveja, ehkä liikaa. No voihan ettei onnistu, voi olla talostakin kiinni. Jotkut liian tiiviitä jne. Kastelupäivä on hyvä tosin, aina samana päivänä kastelu niin muistaa?

      Poista
  7. Kukkivaa vaikka kuinka paljon ja lisäksi nuo sinun "pikari"-malliset ruukut ovat aivan syötävän ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Maria K! Minä olen hulluna tuohon ruukkumalliin, liian harvoin vaan tulee vastaan niitä.

      Poista
  8. Hei, Sinullahan on jo kevät alkanut, ihana kukkakuisti, niin ihana ja siellä paljon aarteita! Vaikka kiviä sataisi, Sinulla kukkii ja tuoksuu kuistillasi, onnentyttö! Huikea tavoite olla tilaamatta siemeniä, sitä en edes yritä! Ekat siemenet jo ostettu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Pientä kevätyritystä on. Minä kyllä tilasin jo siemeniä, nyt en vaan tarvitse lisää. Kiva kun tilasit siemeniä :)

      Poista
  9. Aivan uskomaton tuo sinun kuistisi, kasvatat siellä pensaitakin!
    Minun jouluksi ostetuille minihavuille kävi ehkä huonosti. En muistanutkaan viedä niitä kasvarista risuverstaalle kun kovat pakkaset alkoivat :(
    No, ei siihen maailma kuitenkaan kaadu.
    Risuverstaalla kuitenkin kukkivat pelakuut ja oliivipuukin alkaa taas kukkia. Nyt jo.
    Oi, onko sinun teemavärisi vielä päättämättä!
    Mielenkiinnolla odotan ratkaisuasi :)
    En taida tänä keväänäkään tilata siemeniä. Ostan niitä puutarhamyymälöistä. Vaikka sieltäkään ei tarvitsisi ostaa. Vanhaa varastoa on kyllä kotona ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Hih, mopo karannut käsistä. Voi harmi sinun minihavujasi, onneksi uusia saa kaupasta. Pakkanen tuli niin yllättäen. Ihanat pelakuut sinulla. On hirveää kun ei löydä teemaväriä :) siemeniä saa kyllä tosiaan hyvin kaupastakin, ei tarvitsisi tilailla. Kuvastot ovat vaan niin houkuttelevia.

      Poista
  10. Kuistisi on kyllä unelmapaikka talvetettaville kasveille, ja puutarhurille;)

    VastaaPoista
  11. Hienon värinen hyasintti! Hyvin sopii tuo saniainen noihin ruukkuihin. Tulee mieleen joku ulkomaan maa, ranska tai italia... Ei ehkä italia mutta ranska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pelaguu! Minä olenkin hulluna kaikkeen ranskalaiseen :)

      Poista
  12. Minä uskon vakaasti, että magnoliasi on hengissä, pidän ainakin kovasti peukkuja! Voi, nyt jo ihania helmihyasintteja, ovatko omia syksyn istutuksia? Kuistisi on talven pelastus, oikea aarreaitta, villikirsikkakin. Jos olisin kateuteen taipuvaista sorttia, olisin jo vihreä kuin raaka tomaatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Maria, ihana kun jaksat uskoa! Nämä olivat niitä omia syksyllä laitettuja. Näyttivät kylläkin yksinkertaisilta vaikka piti olla kerrottuja. Tietenkin...Hih, hyvä ettet ole kade :)

      Poista
  13. Hyvää kukkakauppa-päivää sitten vain! Noinkohan tulet sieltä tyhjin käsin?

    VastaaPoista
  14. Oi mikä ihana kukka-alttari! Väriä ja valoa! ♥

    VastaaPoista