sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kevätmerkkejä ♥

Aika kuluu niin hitaasti kun odottaa kevättä. Olen kyllä ihan asennoitunut talven viettoon vielä. Olen vain hurjan pitkästynyt kun ei pääse puutarhaan möyhimään. Vielä pitäisi muutama kuukausi jaksaa.  Tarkkailen kevään merkkejä iloisena.

Lumikellot kurkistavat sulavan lumen alta, kelit sahaavat, välillä on paljon lunta, välillä ei miltei ollenkaan

Ruusupömpeli saapui riuskan nuoren miehen mukana ja on nyt koottuna odottamassa ruusukesää. Tiedän jo mitkä ruusut tähän tahtoisin. Japaninköynnösruusun ja Punalehtiruusu Carmenettan. 

Pälvipaikoista kurkistaa Iriksiä ja Scilloja. Ihania vaikka nämä rujot multakuvat eivät olekaan muutoin ilo silmälle. Jänikset ovat herkutelleet puutarhassa ihan kunnolla. Hoitoleikkaukset on ainakin hoidettu.

Pihakierroksella löysin  ensimmäistä kertaa  narsissien alkuja

Tummakukkaisen jouluruusun nuppu kurkistaa vetäytyvän lumen alta. Näitä tanskalaiset kutsuvat nimellä "påskeklocka" eli pääsiäiskello. Ne kukkivat myöhemmin kuin valkokukkaiset jouluruusut eli maaliskuussa. Tämä yksilö ei ollut kukkinut koskaan vaikka on ollut minulla jo vuosia, viime keväänä sai siis kunnon kalkkitupsauksen niskaansa=se siis toimii! Jos jouluruususi ei kuki niin anna sille kalkkia.

Krookuksia, näiden kukintaa voikin suotuisten ilmojen vallitessa odottaa jo kuukauden päästä :)

Anteeksi huono kuva, mutta tämä erikoinen laattamaisen leveä mutaatio-oksa on ilmestynyt kivikossa Onnenpensaaseen. Aika hurjan näköinen

Pikkuiset puksipuuni (tulevat pallot) joiden ympärille istuttelin kerrottuja lumikelloja syksyllä, niitä ei vielä näy, tässä kasvaa myös Pikkusinililjoja
Taikapähkinän nuput ovat aika samassa kuin ennen joulua, se kukkii varmaankin nyt keväällä, kumma ettei ole kelvannut jänöillekään

Ihaninta on kun kuvastoja alkaa tupsahdella hiljalleen postilaatikkoon. Hekumoin lisäksi tanskalaisella puutarhalehdellä joutessani.

Villikirsikkaan puhkesi tutut kirsikanlehdet ja se jos mikä lievittää kevätodotuksen kourissa. Mukavaa kevätodotusta kaikille 

34 kommenttia:

  1. Hurjasti puskee jo kevään ihanuuksia lumesta esiin. Täälläkin kevään odotus tuntuu tuskaiselta. Ihana tuo jouluruususi ja onnenpensaan alla oleva kivimurske näyttää hienolta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos jori! Ihana kuulla kohtalotoverista! Talvi on niin pitkä. Kivet ovat singeliä, aivan ihanaa materiaalia, suosittelen lämpimästi!

      Poista
  2. Teillähän on jo lupaavaa!
    Täälläkin yhtäkkiä lumet näyttää sulavan silmissä. Vaikka odottavan aika on pitkä, niin kohta se kevät on oikeasti täällä. Jihuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! Mukavaa, että lumet sulavat siellä. Onneksi kevät on se seuraava vuodenaika :)

      Poista
  3. Ihanasti sulla on jo piippaa lumen alta <3 Ja tuo ruusupömpeli, niin täynnä tulevia unelmia. ...minäkin haluan nuoren riuskan miehen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruusunmekko! Se olikin ihana mies, olisin itse kantanut pömpelin, mutta hän halusi ritarillisesti tuoda pihaan asti :) Ei ollut niin nuori kuitenkaan, että äidintunteet olisivat heränneet, hih

      Poista
  4. Lumen ja mullan alta nousevat vihreät kasvin alut näyttävät aivan ihanilta. Meillä on lunta 30 - 40 cm, eikä keväästä kannata vielä paljon haaveillakaan. Tämän talven erikoisuus on se miten jänikset/rusakot kaivavat ihan talon ympärillä ruohoa esiin lumen alta ja syövät myös esimerkiksi orvokkeja ja lupiinien lehtiä... tammi-helmikuussa. :)
    Olen sanonut jo monta kertaa, mutta sanon vieläkin: ruusupenkkisi on aivan ihana. Odotan innokkaasti kuvia. <3
    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Onpa paljon lunta, toivottavasti lähipäivinä vähän hupenisi jo. Voi noita rusakkoja, täälläkin tekevät tuota samaa aina. Koska tilaat ruusupenkin, niitä oli vielä jäljellä :)

      Poista
    2. Puutarhakoristeet.net on paikka :) : http://www.puutarhakoristeet.net/puolikatos-penkilla-antiikki
      Muitakin kivoja malleja tuolla oli :)

      Poista
  5. Siälähän on jo aivan seleviä kevään merkkiä. Piippoja näkyvis vaikka kuinka palio. Tänää on tääläki lumet laskenu, muttei oo maata viälä näkyvis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika. Pian teilläkin näkyy, olen varma :)

      Poista
  6. Onpa ihana ruusupömpeli, haaveeksi jää meillä kun isäntä inhoaa ruusuja tai siis niiden piikkejä! Siis teillähän on jo kevät, jos lumikellot pukkaa nuppuja ja piippoja näkyy jo vaikka kuinka! Kauan ei Sinun tarvi odotella kun jo pihan kutsu huumaa ja vie mennessään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Voi miestä! Sinun pitää vaan valita piikittömiä ruusuja. Tai vaimentaa miehen valitus, hih..lunta tupsahtelee joka viikko, tilanne elää. Keväthuumaa sinnekin!

      Poista
  7. Kivasti näkyy jo kasvien alkuja. Meillä ei nouse vielä mikään, mutta linnut sirkuttaa jo keväisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Apua, eikö mitään vielä näy? Linnut tosiaan sirkuttavat, se on niin ihanaa!

      Poista
  8. Hui nyt jo näkyy alkuja! Voi mikä ihmetys, täällä kyllä vielä ootellaan nelisen kuukautta vielä ainakin. Mutta mukavka iloisia yllätyksiähän nuo ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pelaguu! Voi apua, ei kai 4 kk vielä? Kyllä täälläkin vielä menee ennenkuin kunnon kevät alkaa. Koitetaan jaksaa!

      Poista
  9. Ihanaa, alkuja jo näkyvissä. Meillä on vielä ihan hirvittävän paljon lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Voi, toivottavasti lumenne alkaisivat jo sulamaan!

      Poista
  10. Huh mikä helpotus! Blogiasi voi edelleen seurata; ihastella, lukea ja kuolata ihania postauksia. Vähän aikaa sitten , kun yritin lukea tuli ilmoitus, että vain kutsutut lukijat voivat lukea jne... Voi, olin ihan järkyttynyt...Olin jo kääntyä Saaripalstan puoleen....että saisin kutsun lukijaksi Sailan avustuksella.
    ♡♡ Voi mitä piippoja. Meillä ei vielä näy mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Lukiko että kutsutut lukijat, se ei kyllä pitänyt paikkaansa! Koko blogi oli vähän aikaa poissa pelistä, siis ei kenenkään luettavissa. Harkitsin vähän jaksanko jatkaa, välillä ei ole mukavaa kun saa negatiivista palautetta ja olin niin sairaana, että en jaksanut miettiä koko asiaa hetkeen. Mutta jatketaan taas koeajalla! Toivon mukaan teilläkiin piippaisi pian :) Mukava kun jaksat käydä täällä Leena! Ja pojat :)

      Poista
  11. Ihana ruusupömpeli! Minäkin ihan säikähdin, kun sain ilmoituksen että blogi on vain kutsutuille lukijoilla. Huoh, onneksi vain tilapäisesti. On todella harmi, että kirjoitellaan negatiivista palautetta. Joillakin näkyy olevan villitys ottaa jokin blogi hampaisiin ja pommitetaan mitä ihmeellisimmillä palautteilla. Voit ottaa myös käyttöön asetuksista kommenttien valvonnan. Silloin voit poistaa asiattomat kommentit heti eikä ne näy seinälläsi:) Oikein hyvää kevään jatkoa sinulle! Kyllä me jaksetaan odottaa, vielä muutama viikko kevääseen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Ei ollut tarkoitus ketään sulkea pois, blogi oli vaan hetken kokonaan poissa. Joo, minäkään en oikein ymmärrä miksi pitää kommentoida jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, en ikinä itse jättäisi kenellekään mitään negatiivista sanasta. No, kukin tavallaan. Kiitos vinkeistä, en tahtoisi sulkeutua ovien taakse vielä. Oikein hyvää kevättä sinulle myös!

      Poista
  12. Jep, nyt taas lumet häviää silmissä, ihanata<3 Vaikka järjellä tietää, että tämä helmikuu ja vielä maaliskin ovat oikeastaan talvikuukausia, niin ei tahdo tunne puolella oikein millään mennä minulla jakeluun;) Keväthän nyt jo on, kun noita ihania alkujakin pilkistelee<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Ei tosiaan enää malttaisi! Toivotaan, että kaikki menee normaalia nopsammin tänä vuonna :)

      Poista
  13. Kiitos kalkkivinkistä jouluruusulle, käyn kyllä kaatamassa sille tuhkaa keväällä!
    Täällä on vielä jonkinverran lunta, ei näy piippoja. Mutta nopeasti taitaa lumet lähteä kun on plussakelit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Kokeile ihmeessä kalkitusta. Toivon mukaan lumenne sulavat piakkoin :)

      Poista
  14. Ihanaa kun blogisi on taas 'auki' ja tänne voi tulla fiilistelemään! Tuo ruusukaaripenkki näyttää upealta ja olet jo valinnut ruusutkin! Sää on keväinen nyt, jännä surata mitä mullasta alkaa nousta; siellä jo vaikka mitä, täällä ei vielä mitään. Hurjan näköinen tuo onnenpensaan oksa, mitähän jännää siitä alkaa puskea. Ihanat lehdet villikirsikassa, antaa tsemppiä. Mitä kuuluu magnolialle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria, kun jaksat täällä käydä! Se on mukavaa! Ruusut on valittuna, mutta pitäisi jostain löytää vielä. Kyllä teilläkin ihan pian nousee, olen varma. Kauhea se onnenpensas, ajattelin jättää sen oksan ja katsoa. Tosi ruma on. Magnolia näyttää olevan yhä lepotilassa tai kuollut. Odottavan aika on pitkä senkin suhteen.

      Poista
  15. Ihanaa, että blogiisi taas pääsee. Luen välillä blogeja kännykällä ja silloin en yleensä kirjaudu tai kommentoi. Oli ihan kauhuissani, että onko puhelin mennyt rikki, kun en päässyt blogiisi. Sitten jo huolestuin, että koko blogi on hävinnyt.
    Huh, olet hengissä ja jatkat blogia. Ihanaa! Sinulla on niin paljon ihania kasveja ja niin paljon tietoa kaikesta, että olen usein aivan hämmästyksessä kaikesta.
    Jos ikäviä kommentteja tulee, voihan ottaa käyttöön sen kommenttien suodatuksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää, että käyt täälä! Blogi tosiaan hetken suljettuna kokonaan. Todella kiltisti kommentoit, kiitos paljon siitä plus kannustuksesta! En ainakaan vielä tahtoisi suodattaa kommentteja, se on vähän tylsää. Mutta katsellaan.

      Poista
  16. Minäkin olen niin kovin huojentunut!! Ihana blogisi on suuri ilo <3 En voi ymmärtää, mitä iloa tuottaa negatiivinen kommentoiminen toisen blogiin :/
    Teillähän on jo kivasti kevään merkkejä näkyvissä! Meillä on paljon enemmän lunta ja liukasta jäätä, yök.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kurjenkello! Ihana kun sinä käyt! Samoin sinunkin blogisi. Ihmisiä on joskus kovin vaikea ymmärtää. Toivottavasti lumenne sulavat pian!

      Poista