sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Värikoodattu kevät



Shoppailemassa. Vaikka rakastan tavaraa, yritän välttää roinan keruuta sitä kun löytyy riittävästi omasta takaa. Nyt kävin kuitenkin kaupoilla pyörähtämässä, harrastan muuta kuin kukka- ja kasvishoppailua harvoin. Vaatemuoti on karmeaa tänä keväänä joten sitäkään ei tarvitse harrastaa. Ostin siis kukka/kylvötarpeistoa ja tulin hyvin iloiseksi. Kevään teemavärini aprikoosi seurasi hyvin mukana.

Lauantaina kävimme Pirilän Kukkatalon kevätmarkkinoilla perinteikkäästi. 3 esikkoa 3 eurolla ja 10 tetenarsissia 10 € (en ostanut, olen hieman allergisoitunut niille....) Viherkasveja oli myös rutkasti tarjolla ja ihmiset tuntuivat kovasti ostavan niitä, hienoa. Otimme 6 esikkoista. Poikakin tahtoi valita itselleen oman, söpöä❀. Esikoista tulee aina mieleen Eiffel-torni ja sen jalkojen juurella kukkivat kevätesikot. Nämäkin yksilöt päätyvät keväällä salaiseen lehtoon penkin jalkojen juureen. Mikäli hengittelevät sinne asti. Yleensä nakkaan ne ovenpieleen heti kun pakkaset hellittävät. Keikuttelin kotiin siis multakassi kainalossa ja kukat lasten kuljettamina ja innolla esivalmistelin kylvöksiä
Eka kylvös on apilaa :) Oma miniatyyriniitty kukkaruukussa, kun sitä kesää saa aina odottaa ja odottaa eikä millään jaksaisi

Söpöin kesälasi (2kpl euron) Tigerista ja café au lait  -dahliat..värikoodia...keittiön ikkunan alle laatikkoihin tahtoisin kesällä lohenvärisiä pelargoneja. Saan ihanaa cafetunnelmaa siitä fiiliksestä kun juon aamukaffiani. Kai silloin on jo aamukahvilla valoisaa...

Esikkoja on nyt kaikkialla eri väreissä

Siemenet likoamaan...ja kylvöastia aprikoosin sävyisenä, Tigerista tietysti

Pojan valitsema esikko

Vielä en ole päässyt yli tuoksukynttiläbuumistanikaan, H&M Homelta villikukkien ja puhtaan puuvillan tuoksuiset kyndelit (euron kappale)

Kerrotut esikot oli erityisen söpösiä

Tigerista jo aiemmin ostettu kylvöastia tuoksareille, minusta ne on niin helppo kylvää syvämultaiseen astiaan kun voi paakkuna siirtää sitten kasvupaikalleen. Juurethan heillä on aika mittavat.

Esivalmistelut käynnissä, kylvän yleensä tällä tavoin, 2/3 ruukusta tavallista multaa ja loppu taimimultaa, kun en jaksa mitään boring koulintajuttuja vaan olen tälläinen laiskimus oikopolkujen tallaaja

Kesäköynnökset on minun juttuni, perennat kylvän kesällä ulos tai kasvihuoneeseen. Tässä suklaanväristä päivänsineä, tuoksuherneitä tummansinisenä, valkoisena ja laventelin sävyisenä sekä jännät isot siemenet omaava hyasinttipapu. Kesäköynnöksissä on kiva harrastaa vaihtelua, ainoastaan tuoksarit ovat ja pysyvät, mutta muutoin on hurjan hauskaa kokeilla eri juttuja.

Nämä on suosikkiliotusastiat, Stig Lindbergin Berså -sarjaa olevat pikkukupit (muinainen kirppislöytö). Liotan haisuliherneitä ym. päivän-pari, riippuen kylvöinnostuksen määrästä...huomenna voi vaikka pahimpaan maanantaiketutukseen illasta riipaista pullukat siemenet multaan.

Shoppailureissun huipentuma oli tälläisen hienon taimipellin löytäminen Plantusta (hui se oli kallis, 10 euroa). No, ei minulla oikeasti ollut mitään asiaa, teki vaan mieli hekumoida uusilla ostoksilla. En ota tätä tavaksi...keväistyvää uutta viikkoa kaikille toivotellen! 

42 kommenttia:

  1. Shoppailu on usein rasittavaa, paitsi kasvien tai kasvitarvikkeiden kohdalla :) Hyviä löytöjä olet tehnyt. Kerrotut esikot ovat todella suloisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Me olimmekin ehkä samojen paljujen äärellä kukkatalossa :) Harmi etten tunnistanut sinua!

      Poista
  2. Ihana kesä tulossa siellä. :)
    Unenpopperössä luin "taimipellin" sijasta "taimipelin" ja olin iloinen, että vihdoinkin puutarhaharrastajille on omia pelejä...
    Nyt nukkumaan. Mukavaa uutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Kiitos, toivotaan lämmintä kesää meille! Taimipeli olisikin mukava keksintö!

      Poista
  3. Halvemmaksi tulisi, jos tyytyisi vaan lukemaan muiden shoppailuista blogeista, eikä tarvitsisi niin paljon itse shoppailla. Minäkin vältän kaiken turhan ostamista, mutta puutarhajutuissa ei ilmeisesti ole mitään mielestäni turhaa, sillä niitä raahaan jatkuvasti kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Reetta! Totta, mutta shoppailu on ihanaa joskus...puutarhajutut eivät ole turhia, koskaan ever!! Hyvä kun ostat :)

      Poista
  4. Taimipelti oli hyvä ostos, kestää monta vuotta ja on hyödyllinen pitkin puutarhakautta. Kauniit esikot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Taimipelti on niin kiva, kiitos kannustuksesta!

      Poista
  5. Ihania ostoksia! Onnea kylvöillesi ja hauskaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  6. Hekumointi on kivaa! On mukava seurata kaikkien kevätpuuhia, Kevät alkaa jo näin ajoissa, niin ehtii vielä kaikenlaista, tulee hulluus kylvöissä, kun näkee muiden kylvät. Ja pakko myöntää, että minäkin olen suuren taimiastian ystävä, se on niin helppo istuttaa isompaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kesätuulia! Onko tämä ajoissa, minusta niin myöhässä jo...kiva kuulla, että pidät suurista paljuista, näppäriä ovat :)

      Poista
  7. Ihania löytöjä olet tehnyt! Tuo cafe au lait on minullakin hakusessa, vaikka muuten kesän värimaailma on vielä hakusessa. Hyasinttipapua kokeillaan täälläkin, en voinut vastustaa niitä. Laitoitko ne jo multiin...pitäisiköhän jo aloittaa? Heh, tällaisia ongelmia pyörittelen näin keväisin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Plantagenista löytyi tämä cafe, jos sitä etsit! Hyasinttipapu vaikuttaa niin kivalle, toivottavasti saamme sen onnistumaan. Laitoin tällä viikolla, tuskin on kiirettä vielä :)

      Poista
  8. Voi jestas kuinka hyvän näkööset violetit esikot! Aaaah!!!! Joo, persikanfäri taitaa olla in. Kylyvin tuaksarit eilee, ennätysaikaasin. Hyasinttipapua kokeelen mäki ensimmäästä kertaa, mutta vasta joskus myähemmi. Tua alusta on kätevä. Itte käytän vanhan hellan peltiä samahan tarkootuksehen ja just löyrin osto ja myyntiliikkeestä jonku vanhan pellisen vuaan samahan tarkootuksehen.

    Nii kevääsiä kuvia nua erellisen postauksen kuvat. Meillon ny talaven lumiennätys. Yäk!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Persikanväri on kaunis. Minäkin laitoin tuoksarit, normaalia aiemmin kun en malttanut...toivon mukaan onnistumme! Kiva kun sinullakin hyasinttipapu. Vanha pelti on varmasti kaunis, vielä kauniimpi kuin tälläinen uusi ja kiiltävä. Toivottavasti lumenne ovat jo sulaneet!

      Poista
  9. Kasveja onkin mukavampi shoppailla...ei tarvitse änkeä itseään sovituskoppiin..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Tuo on ihan totta ja tulee vain iloiseksi :)

      Poista
  10. Ihastuttava Dahlia, mikä väri! Laitatko juurakon maahan vai ruukkuun ?
    Ja niin aprikoosia, söpö lasi ja kylvöastia...Sekin niin sävy sävyyn.Ja lasi! Hienoja löytöjä!
    Tarkeneeko kuistilla jo Cafe Latteilla ?
    Hyasinttipapu on kiva kasvi, menestystä siemennyksille 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Ruukkuun laitan, tai siis laitoin tänään. Sävy sävyyn on se juttu. Kyllä tarkenee, lattialämmitys on :) Kiitos paljon sinulle!

      Poista
  11. Ooh, miten hienostunut väriteema. Tuolla dahlialla on niin nasta nimikin. Esikot ovat aina söpösiä ja jos saa ne kevääseen kestämään, niin jatkavat elämää puutarhassa, kätevää. Onnea kylvöille =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kurjenkello! Ihana, kiitos kannustuksesta! Nimi on kyllä kaunis...

      Poista
  12. Kauniita esikoita, ihana kerrattu! Upean värisen dahliankin löysit sinulla on ollut oikein hyvä shoppailuretki, vaateshoppailut onkin ihan ylimainostettuja! Tsemppiä kylvöksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Shoppailtu tuli vähän liikaa. Vaatteista olisi tullut vielä tylsempi olo.

      Poista
  13. Hieno väriiteema! Rakastan noita värejä. Samaisen pionin olen tilannut Hollannista. Sitä ja niitä muita nyt odotellaan.
    Ihan oli pakko tänään poiketa vaihteeksi Plantsussa vähän haistelemassa. Jotakin taas tarttui matkaan. Millään ei jaksaisi enää tuota jäistä maata. Saa nähdä, koska alan taas sulattelemaan ulkoruukkuja jäästä kuumalla vedellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irene! Minäkin katselin eurobulbissa noita, mutten raaskinut tilata postikulujen vuoksi. Mitä löysit plantusta? Minäkin olen superkyllästynyt talveen...nyt se taitaa kylläkin olla viimein lopussa.

      Poista
  14. No, nyt on Sametti Hortensia ollut vauhdissa! Kevätpuuhat hyvällä alulla. Eikö olekin mukavaa, kun taas alkaa tuo kausi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma! On ihanaa kun ollaan lähes ovella, pääsee viimein harrastuksensa pariin!

      Poista
  15. Tuo dahlia on upea, tuli heti itsellekin pakottava tarve mennä metsästämään juurakoita, aivan ihastuttava sävy ja nimikin! Minä tungin itseni eilen vaatekaupan sovituskoppiin kun ohi kulkiessani huomasin rekissä lappuhaalarit... täydelliset puutarhahousut ;)
    Tosin ei ollut kauhean mieltä ylentävää kun jouduin ostamaan kokoa isommat jotta mahduin edes niihin :D
    Oletpa tehnyt joskus hienon löydön kirpparilta. Ja taas hurjat peukutukset kuistisi täydellisestä tunnelmasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Plantagenista näitä saa jos alkaa tehdä mieli!
      Auts, kivat nuo lappuhaalarit, mutta niistähän tosiaan varmaan aina joutuu ottamaan isomman koon, älä sitä sure.

      Poista
  16. Arvasin, että sinulla on teemaväri kautta kaikkien tarvikkeiden. Meikäläinen käsittelee vain noita ikävän mustia kaukaloita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko! Voi apua, olenko niin ennalta-arvattava olento :) Musta on hyvä väri, minäkin pidän! Ei se välineurheilu vaan lopputulos!

      Poista
  17. Hienon värisen daalian juurakon ostit - upean persikkainen. Kauniit nuo esikot, varsinkin nuo kerrottukukkaiset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Puutarhamyyrä! Persikka on nyt cool :) Kiitos sinulle!

      Poista
  18. Hyviä ostoksia. Puutarha/kasviaiheiset ostokset saavat usein hyvälle mielelle. Kerrotut esikot ovat vallan suloisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Näistä tulee kyllä iloiseksi vaikka hieman morkkisteleekin...

      Poista
  19. Minua kiinnostaa juudaksenpuusi, vieläkö se on hengissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeviregina! En valitettavasti vielä yhtään osaa sanoa, raportoin sitten keväämmällä tilanteen :)

      Poista
  20. Hei taas ja keväistä uutta viikkoa!
    Kiitos kommentistasi. Olisipa mukava seurata sinitiaista pesäntekopuuhissa. Luulen että meidän tiaiset päättelevät lumen määrästä että vielä ei ole aika ruveta kevättöihin.
    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Kyllä teilläkin varmasti sinitintit pian puuhastavat :) iloista kevättä <3

      Poista
  21. Tämä aika vuodesta on ihanaa, kun messut ja tapahtumat seuraavat toisiaan. Minä en ole vielä yhteenkään kevätmarkkinaan tosin törmännyt. Ja kasviaiheisia shoppailuja mäkin harrastan eniten. Kierrän kyllä kirppikselläkin, mutta sinun tavoin harkitsen kyllä onko mikäkin roina oikeasti tarpeellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Pirilän kukkataloissa nämä markkinat on joka kevät maaliskuussa :) Vuodenaika on ihana! Kasvishoppailu on parasta terapiaa, kirppikset ovat varmasti huippupaikkoja, minun reitilleni ei niitä oikein osu valitettavasti. Hyvä se on harkitakin huolella, välillä itse turhan herkästi repsahtelen

      Poista