sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Huhtikuun kukkasia II

Huhtikuu ja kukat. Olen voinut lopettaa ostoleikkokukkiin tuhlaamisen, kun lapsi tuo luonnosta tälläisiä 😍

Pitkän kuivan kauden jälkeen puutarha jälleen kukkii. Istutin paljon valkoisia skilloja ja posliinihyasinttejä syksyllä, kauniita ja puhtaanvalkoisia
Punakukkaisista jouluruusuista ekana kukkii aina Helleborus Atrorubens ja tämä on suuri suosikkini, onnistuin sen kerran saaman käsiini ihan tavallisesta kukkakaupasta. Kyseessä on ihastuttava jouluruusujen luonnonlaji, ei yhtä näyttävä kun jalostetut jouluruusut, mutta yhtäkaikki hyvin sievä

Kukkapenkeissä krookusten kukinta alkaa olla ohitse ja korvautumassa tarhakylmänkukilla ja aikaisilla pikkutulppaaneilla, vuokoillakin
Villitulppaani tulipa humiliksia nämä, tarvitsevat aurinkoa ja lämpöä avautumiseen

Sinivuokkoja tupsahtelee puutarhasta aina silloin tällöin, tämäkin yksilö on tullut itse. Siementävät varmaan lintujen mukana lähimetsästä

Nämä olen sen sijaan istuttanut, valkoinen..

...ja pinkki
Ja kun sinivuokot kukkivat niin keltavuokot ovat aina tässä jamassa: seuraavana kukintavuorossa
Pieniä sipulikukkatuppaita kukassa..persiansinililja

Kevättähti Pink Giant
Scilla sibirica

Palloesikoista voi nähdä väriä

Kärhöt valmistautuvat avautumaan

Tässä uusi hankintani alppikärhö purple dream, on vielä istuttamatta

Pieniä kurjenmiekkoja tupsahtelee myös sieltä täältä, näistä en kyllä ihan hirveästi välitä
Tämä viime syksyn kokeilu on kyllä todella kaunis, se on pakko myöntää..Painted lady, näyttää aivan vesivärimaalaukselta


'Kukkapenkeissä alkaa olla yhtä paljon vihreää kuin ruskeaa, mikä helpotus
Tuoksuköynnöskuusama avannut pari lehteä, ilahduin niin

Sisällä alkaa olla tukalaa kesäköynnösten takia, kelloköynnös
Tuoksarit
Rakkoköynnös. Ehkä vien nämä tuimasti ulos ja istutan vaikka harson alle
Ihana joululahjani Jasmiini tekee uutta lonkeroa. Tuoksuu niin hyvälle, koko kuisti on kuin paratiisi

Otimme maljat keväälle yhdessä ystävien kanssa tällä uudella "italian rosé" -cavalla, oli namia

Nyt kun kevät viimein tuli,  kasviostoslistani pitenee. Tarvitsen kaksi alppiruusua ja yhden rusokirsikan lisää. Paha sanoa tämä, kun itse asiassa viime viikolla katsellessani satoja sipulikukkien alkuja ajattelin, että minäkö nämä kaikki olen istuttanut, voi ei, olenko näin ahne. Yritän lohduttautua ajatuksella, että pörriäiset kiittävät. Naapuri kertoi repineensä kaikki kukkivat kasvit pois, koska kertoi turhautuneensa niin peurojen syöttämiseen. Täytyyhän tässä joku tasapaino säilyttää. Odottelen yhä eniten puiden lehteentuloa ja toukokuisia vihreyden täyttämiä päiviä.

22 kommenttia:

 1. Oi, kuinka palio kukkia! Meillon kaikki vasta aluus. Ja tua jouluruusu! Mulla taitaa olla yks nuppu valakooses jouluruusun siämentaimes. Ihanan viheriältä jo rupiaa näyttämähän. Eikö sinne sun pikkuusehen puutarhahan ny viälä joku uuski maharu, vaikka tuntuuki jo olevan kaikki maharolliset kasvit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Ihanaa, että saat nauttia jouluruusun kukinnasta! Kauhea rohmu olen, vaikka minikokoinen puutarha onkin, huono olo siitä...

   Poista
 2. Onpas kauniita <3 Sinivuokkoja pitää kyllä saada omallekin pihalle. Kauniin värinen jouluruusu ja ihanan keväistä joka puolella! Keväistä sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hiidenkiven puutarhassa! Ilman muuta tarvitset sinivuokkoja, näin niitä juuri taimistolla myynnissä! Onnellista kevättä!

   Poista
 3. Kauniita kukkia, oikein silmä lepää näissä kuvissa. Sadat sipulikukat kuulostavat pelkästään hyvältä asialta! Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Itse olen kyllä hieman kauhistunut täsät hamstrauksesta, mutta kiitos paljon kaunnustuksesta! Iloista vappua!

   Poista
 4. Ajatella tätä Suomen eriaikaisuutta; sinulla krookukset jo kukinnan loppuvaiheessa, minulla vasta ensimmäiset avautumassa. Punaisen jouluruusun ostan tänä keväänä varmasti, on se niin kaunis. Valkoisen nuput nousevat juuri, ja perinteiset luonnon sinivuokot täälläkin putkahtelevat mikä mistäkin:) Peurapulma on ikävä, mutta en minäkään malttaisi kukkivia pois korjata, satoja sipuleita voi kuullostaa paljolta, mutta kukkaloisto antaa myös paljon takaisin hyvinvoinnin tuojana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Nyyh, taitaa Suomi olla aika pitkä maa. No, pääasia kun kukkivat, vaikka eri vaiheessa :) Voi, toivottavasti saat pian punaisen jouluruusun, näin niitä jo taimistolla myynnissäkin. Kiitos kannustuksesta kukkien suhteen, itse poden vielä huonoa omatuntoa...

   Poista
 5. Ihanan keväisiä kukkia:)Meillä kukkapenkit vielä lumessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilu, voi toivottavasti lumenne sulavat pian! Pidän peukkuja!

   Poista
 6. Pörriäisiä pitää ruokkia, siksikin kevätkukkia pitää olla paljon. Juuri siirsin yhden jouluruusun taimen, josko saisin sen vihdoinkin kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Kiitos kannustuksesta! Laita sille jouluruusulle kalkkia, sillä sain omani kukkimaan!

   Poista
 7. Ilman muuta puutarhaasi vielä uuttakin mahtuu. Onneksi niitä aiempiakaan et ole yhdessä tai kahdessakaan kesässä istuttanut. Kasvien suhteen saa olla ahne.
  Sinulla on lämmin ja kasveille suosiollinen piha. Muuten siellä ei olisi jo tässä vaiheessa noin paljon ihanuuksia täydessä kukassa. Purple Dreamin nuppuja katsellessani jo pelästyin, että miten ihmeen lämmintä teillä onkaan. Ei sentään niin lämmintä, mutta toivottavasti pian nähdään taas kärhöjenkin kukkia.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Kiitos kannustuksesta, itsellä on hieman morkkis tästä ahneudesta. Tämä on talojen puristuksessa ja kallion päällä eli lämmintä varmaan on? Tämä purple on tosiaan uusi hankinta, tosi ihana kärhö. Mukavaa vapunaikaa sinulle!

   Poista
 8. Voi mitä keväisiä ihanuuksia. Tuo jouluruusu on kaunis samoin, kuin valkoinen posliinihyasintti ja kaikki muut ihanuudet.
  Mukavaa sunnuntain jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Kiitos paljon sinulle ja ihanaa vappua!

   Poista
 9. Minusta on niin ihanaa, että sipulikukkia on paljon, niiden kanssa ei koskaan ole ahne, päinvastoin ja onhan se jo todellinen ekoteko antaa mesipaikkoja pörriäisille ja ensimmäisille perhosille ja nautin kyllä kukinnastakin niin paljon - väriä pitkän talven jälkeen!

  Ihana helleborus!

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Totta, enempi parempi, mutta silti vähän morkkistelen kuitenkin ahneuttani. Kiitos lohdutuksesta! Iloista vappua sinulle!

   Poista
 10. Voi miten upean värinen tuo jouluruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pioni! Se on tosi kauniin värinen luonnossa ♥

   Poista
 11. Sipulikukkia ei oikein voi olla liikaa. Suomalaisessa tavassa on joskus vähän liikaa sellaista vaatimattomuutta. Pitäisi tyytyä vähään ja muistaa olla kehumatta mitään omaa. Vaikka kehumiseen ja runsauteen olisi monesti aihetta.

  Onneksi aina voit perustella sipulikukkahankintojasi sillä, että tarjoat kimalaisille ja muille kevään ensi lentelijöille arvokasta ravintoa. Samalla monista sipulikukista saa nauttia itse monen monta vuotta. Harva sipulikukka on yhden vuoden ihme. Ihmeellistä, että siellä on ensimmäinen tulppani kukintavalmiina, se olisi juhlan paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos vaalean vihreää! Ihanasti sanottu tuo suomalaisuuden ydin. SE on ihan totta, saa tuota itsekin kovasti harjoitella. Yritän jatkossa kyllä hieman rajoittaa tätä rohmuamista, koska siitä tulee selkeästi minulle huono olo. Ihastelen sitten kuvista sinun kukkasiasi ♥

   Poista