maanantai 30. huhtikuuta 2018

Toukokuun kynnyksellä, hiirenkorvalla


Sain yhden aurinkopäivän ja tulin siitä hyvin onnelliseksi. Huomasin aamulla, että koivu on hiirenkorvalla, joten ryntäsin leikkaamaan ruusut. Nyt on siistiä ja käsivarret naarmuilla
Toin ulos tuoksuherneet ja istutin ne loppusijoituspaikalleen. Tässä vaiheessa kaikki on niin kovin vaatimatonta. Etualalle kylvin kesäkukkia, Mustasievikkiä & Harsokukkaa ja heitin harson yöksi vielä päälle

Vapusta insiroituneena hommasin pelaquita (calliope) ja istutin ne murattien kanssa keittiön ikkunan alle, tuli hyvä ja kesäinen mieli

Lehteen tulivat Lamoherukat ja Kuusamat

Ja angervotkin (norjanangervo kuvassa)
Köynnöshortensia avasi lehtensä

Eka narsissi avautui, Rip van Winkle, pörröinen ja keltainen
Pionit ovat heränneet
Samoin söpöt syyskimikit

pääkaupunkiseudulla alkoivat valkovuokot kukkia metsässä (ja pikkuisessa puutarhassa) tällä viikolla, kaunista
Rakkaat tuoksuorvokkini ovat nuppuisina, tämä on Viola odorata Reine de Neiges, laventelinlila ja hyvin tuoksuva
Kirsikat ovat hyvin valmiina kukintaan..pulleat, vaaleanpunaiset nuput. Kukinta ajoittuu ensi tai sitä seuraavalle viikolle, luulisin. Kuvassa Rusokirsikka
Todella tohkeissani olen tästä kerrotusta tillipionista ja sen nupuista paraatipenkissä. Istutin tämän vasta viime syksynä
Taimistoshoppailujen tuloksia: Paeonia rosea plena (aikainen perinnepioni) ja Amerikankullero (aikaisempi ja yksinkertaiskukkainen kulleroinen)

3,90 € köynnöshortensia ja 7,90 € alppiruusu alppisvisiota rajalle toteuttamaan. Kiitollinen siis tänään, vappuiloa toivotellen

22 kommenttia:

 1. Oho, seillä on kevät pitkällä, täällä saa vielä haaveilla hiirenkorvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Toivottavasti kevät etenee teillä hyvin!

   Poista
 2. Oi miten keväistä. Tillipionisi on huisin muhkean näköinen, kyllä tuosta kelpaa olla hyvin tohkeissaan :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Yllätyin todella, että se kukkii heti. Kevätiloa sinulle!

   Poista
 3. Ykkösvyöhylleen kuulumiset ovat aina tärkeitä tänne kakkosellekin. Pieni lämpöaalto saisi kasvit kasvamaan vauhdilla. Nyt sateiset ja viileät ilmat ovat hieman jarrutelleet kasvua täällä. Silti tämän päivän lähes lämmin tuntui ihanalta.

  Tillipionisi on ihanan näköinen nuppuineen. Ja vau, uskalsit istuttaa tuoksuherneet ulos. Kaikkea ihanaa istutettavaa taas, olet haka löytämään kasveja edullisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Minä olen epäkäytännöllisenä ihmisenä ihan pihalla noista vyöhykkeistä, mutta toivomme lämpöaaltoa koko maahan. Hirveän kolea kevät ollut!

   Voi olla, että on virhe laittaa jo taimet ulos, mutta tehty mikä tehty. Pakko olla haka, sen verran tiukkaa rahasta...Pirilän Kukkatalosta löytyivät nämä edulliset, suosittelen!

   Poista
 4. Veikeä narsissi. Täällä löytyi eilen vasta ensimmäiset valkovuokon versot. Kukintaan menee ainakin pari viikkoa vielä. Tillipioni on varmasti ihanan näköinen kukkiessaan. Hyvät taimihankinnat olet löytänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hiidenkiven puutarhassa! Toivottavasti saatte pian nauttia valkovuokoista. Laitan sitten kuvia tillipionista. Kiitos paljon sinulle!

   Poista
 5. Ompas jo niin kesäisen näköisiä kuvia. Valkovuokot ovat ihania ja niitä on ikävä niiltä ajoilta, kun Etelä-Suomessa suin. Pitäisi jostain saada niitä tänne uudelle pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilu! Voi että, toivottavasti saat istutettua valkovuokkoja. Niin tavallisia, mutta kuitenkin keväisiä.

   Poista
 6. Asutkos nyt ihan samalla planeetalla, kun kaikki puutarhassasi on niin komeasti kasvussa? Viikonlopulle luvattiin lämpimiä säitä, joten tämän sateen jälkeen vihreys tulee suorastaan räjähtämään. Ehkä minäkin ryhdyn hissukseen ulkoistamaan kasveja.
  Iloista vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Kyllä vaan, täällä melkein naapurissasi asustelen. Toivotaan, että saisimme lämpöä pian! HUrjan koleaa ollut ja jo toukokuu käynnissä! Iloista vappua myös!

   Poista
 7. Ihanan keväistä, koivut hiirenkorvilla, kesäkukkia ulkona ja eka narsissi auennut! Blogistasi on hyvä kurkata, mitä voi omassa puutarhassa odottaa tapahtuvan viikon-kahden päästä :)
  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Otin vähän varaslähdön :) No ei nyt sentään, eiköhän teillä ole samat jutut ihan käynnissä siellä. Iloista vappua!

   Poista
 8. Samaa meinasin kysyä kuin Between, ollaanko me samassa maassa? Sinulla jo tuoksuherneet ja pelakuut ulkona, voi kun tulisi se lämmin aurinko jo esille ja tänne meillekin. Kaunista kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Kyllä me ollaan :) Toivottavasti saatte pian aurinkoa, täälläkin kolea päivä tänään. Kaunista kevättä sinulle myös!

   Poista
 9. Miten siellä voi olla kaikki noin paljon jo kasvussa? Ihana tillipioni. Ja mikä on viimeinen kukka? Kaunis on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Nythän on jo toukokuu, pitääkin olla kasvua :) Pinkki kukka on kiurunkannus!

   Poista
 10. Pikkuisen puutarhan kevätnäkymät ovat jälleen omaa luokkaansa! Miten niin - pitkät tuoksuherneen versot ovat VAATIMATTOMIA? Nehän ovat ylellisen näköisiä rentoina ja valmiina tuottamaan nuppuja! Kiitos, sain kelpo annoksen kevätmieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Kyllä ne aika vetkuja vielä ovat, jospa siitä tuuheentuisivat :) Kiitos itsellesi, paljon!

   Poista
 11. Ollaanpa siellä jo kovassa kasvuvauhissa. Meillä vielä ollaan alakutekijöissä. Tuo tillipioni on kukkiessaan ihana. Valkovuokot on kanssa niin herkkiä.
  Meillä ol viimeyönä pakkasta -2, vielä ei uskalla mittään pihalle laittoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Toivottavasti teillä on jo kiritty meitä kiinni siellä! Ihana on varmasti tillipioni, en ole itse koskaan nähnyt kukassa. Voi ei, pakkasia vieläkin! Pidän niin peukkuja, jotta ne loppuvat pian!

   Poista