lauantai 12. toukokuuta 2018

Kuin sadusta

Keväästä tulikin kesä. Kuumaa huumaa, olen nauttinut jokaisesta minuutista, sekunnistakin. Vauhdikas kukittaminen ja lehteentulo on parasta, onhan tässä odoteltu aivan riittävästi. Tällä viikolla on tapahtunut niin paljon. Puut ovat tulleet vihreiksi, kirsikat alkaneet kukkia. Olen tuntenut itseni Liisaksi ihmemaassa tallustellessani puutarhassa & luonnossa. Virittelimme jo puutarhaan poreammeen, jossa voi käydä viilentymässä


Rusokirsikoilla on kaunis kukinta tänä vuonna ja on kestänyt jo melkein viikon. En tajua miksi aina hoetaan, että kukintahetki on lyhyt, itse koen viikon aika pitkäksi ajaksi nautiskella kirsikankukista

Kuriilienkirsikalla on jo hieman haalistunut kukinta, oksat kuuluvat juudaksenpuulle (vielä ei tiedä onko hengissä vai ei), ryppäässä on myös vasemmalla Mustaluumu ja etualalla Kääpiömanteli on vielä nuppuisana..samoin accolade & kanzan & kiku-shidare-sakura

Kirsikkaluumu ehti kukkaan

Onnenpensaasta on tullut julmetun iso, reilu parimetrinen kullankeltainen väriläiskä
Todella nätti narsissi tämä viime syksyn kokeilu "white marvel"
Runoilijannarsissit värisevät kesätuulessa
Pihan perällä salaisessa lehdossa on keväinen lehdon valo ja luonnonkukkia, kuten tälläinen Kevätlinnunherne
Ja rakkaita vuokkoja..olen näköjään ostanut tälläisen vaaleankeltaisenkin. Elämme kauneinta aikaa, kun vuokot ja hedelmäpuut kukkivat ylenpalttisesti

Kentish Pink -valkovuokko on muuttunut lilaksi
Ja voi näitä kerrottuja, ovat niin kauniita...Pink delight, väriä ei saa vangittua kuviin, mutta se on aivan hento roosa
Flore pleno -valkovuokot
Balkaninvuokotkin ovat suloisia
Japaninvaahteran vastapuhjenneita lehdykkäisiä, Emerald Lace
Pikarililjoja, pidän eniten näistä valkoisista...tapoin ensimmäisen liljakukon ja tunsin itseni raakalaismaiseksi
Lemmikit aloittivat kukintansa, lajike on vaaleanpunainen Victoria Pink, siemenkylvöistä

Olen vain niin tajuttoman onnellinen sinä hetkenä, kun puihin tulee lehdet ja maisema muuttuu salatummaksi ja herkemmäksi
Kielojen heleänvihreys

Tänä talvena olen tilaillut hyvin maltillisesti kasveja, sen ainoa tilaamani Magnoliakin jäi tulematta...yksi alppikärhö ja toinen jasmike on ostokset toistaiseksi. Ja pioni. Yritän hillitä kasvirohmuamistani hieman. Nyt repsahdin ostamaan alennuksesta myös pari sipulia; tiikerililjoja ja apricot fudge-liljoja
Koristeomppujen kukintakin on nyt todella lähellä

26 kommenttia:

  1. Ai että, mitä ihanuuksia! Kirsikankukat ovat ihan henkeäsalpaavan kauniita. Meillä on kukassa vasta kuriilienkirsikka, tavalliset seuraavat kohta perässä. Ja omenapuut : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inka! Kirsikankukat ovat parasta, kuriilienkirsikka on kaunis...minullakin se kukki juuri. Kaikki kukinta on niin ihanaa...kiitos kommentistasi!

      Poista
  2. Aivan ihania näkymiä puutarhastasi. Kirsikat ovat niin kauniita! Minulla on toistaiseksi vain accolade, mutta lisää haluaisin kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Reetta! Kiitos paljon! Kirsikat ovat ihania, niitä pitää aina saada lisää..

      Poista
  3. Nyt on ollut todella kesäisiä päiviä! Poreamme kuulostaa aika mukavalta :)
    Kirsikat kukassa, todella suloista <3 Aurinkoista sunnuntaita ja kesäisen tunnelman jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! On ollut aivan ihana kesä. Poremme on ollut aika kiva lasten mielestä. Onnellista kesää sinulle myös!!

      Poista
  4. Meillä ei ole hedelmäpuut vielä edes lehdessä. Rusokirsikka on niin pieni ettei kuki vielä, sen kukintaa odotan eniten. Voi mitä vuokkoja, kauniita kuin mitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Nyt jo varmaan kukkivat teilläkin! Toivottavasti rusokirsikkasi kukkii ensi vuonna. minullakin meni monta vuotta sen kukintaan. Kiitos paljon!

      Poista
  5. Ihmemaassa olet tosiaan, niin kaunista kirsikan kukintaa ja kaikkia ihania vuokkoja! Valkoisen pikarililjan minäkin tahtoisin! Ihanaa äitienpäivää sinulle, Sametti Hortensia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Kiitos paljon kommentistasi. Hanki ihmeessä valkoista pikarililjaa! Onnellista myöhästynyttä äpäivää sinullekin!

      Poista
  6. Kaunista, kaunista, kaunista. ❤️

    VastaaPoista
  7. Kyllä nyt kelpaa sinun puutarhassasi käyskennellä, kun joka puolella kasvit virittäytyvät kesään! Tätähän koko talven odotit! Hyvää viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma! Nyt on kaunis hetki kaikkialla! Koko pitkän talven sai todellakin odottaa.. ihanaa kevättä sinulle!

      Poista
  8. Minustakin on hyvä, että kaikki puhkeaakin kasvuun ja kukkaan. Kevät saa kiinni menetettyä aikaa, kun huhtikuussa kaikki eteni niin hitaasti. Ikinä koko kesä ei ole kuumaa, joten nyt tästä on mukava nauttiakin.
    Suloisia vuokkoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Ihanaa on kun kaikki käy nopsaan. Odottaminen pitkäveteistä. Kuuma oli hyvä, nyt se kylläkin ehti jo loppua nyyh. Kiitos paljon!

      Poista
  9. Kauniita kukkia ja niin kesäistä jo :)

    VastaaPoista
  10. Voih, puutarhasi on kuin sadusta! Kerrassaan ihanaa kukintaa. Rakastan valkovuokkoja, sinulla onkin niitä vaikka mitä lajikkeita. Ja nuo valkoiset pikarililjat, aivan ihastuttavia!
    Ihania toukokuun päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Valkovuokot ovat niin ihania, kaikennäköiset. Ihanaa toukokuuta sinulle myös!

      Poista
  11. Totta tosiaan - ihan juuri kuin sadusta! Kaikki on niin herkkää, kirsikan ja mantelin kukat, vaaleat narsissit ja vuokot. Koko postaus on satumaisen ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko! Herkkää ja kaunista aikaa elämme, ihana kommentti sinulta! Kiitos paljon!

      Poista
  12. Vuokot ovat kyllä aivan ihania, meilläkin ne kukkivat nyt!
    Ja mun pieni kuriilienkirsikka selvisi ensimmäisestä pakkastalvesta ja alkaa kukkimaan, olen niin onnellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Mukava kuulla, että kuriilienkirsikka selvisi, ihana juttu!

      Poista
  13. Huumaava kukintaa siellä ja joka vuosi tosiaan aina vaan runsaampana, ihanaa <3 Minullakin nyt oli muuten kaksi kukkaa tuota vaaleanpunaista vuokkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Se on ihana vuokko, minullakin useampi tupas, se leviää hyvin :)

      Poista