sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Kukkajuttuja & tulevan kesän unelmia & talven mantra

Tammikuun iloisiin juttuihin kuuluu kukkivien oksien hyötäminen maljakossa. Onnenpensasta & huvimajan kirsikkaa tällä kertaa leikkailin maljakkoihin. Kevättä en vielä uskalla odottaa näiden pakkasten kourissa. Mutta tuudittaudun kukkaisiin unelmiin puutarhakirjojen & kukkien parissa.... Ei ole mitään hätää....(tammikuun mantra)
Tyynyllä odottaa tämän illan haavelukeminen
Käden ulottuvilla nämä kirjat...
Makkarissa on myös muuten tälläinen kahden tapetin yhdistelmä. Minusta kaunista kun voi yhdistää tummaa ja vaaleaa tapettia eri seinillä
Lumikuvat on kuolettavan ikäviä katsoa. Joten en raskauta niillä ihan kauheasti. Ihan muutama puutarhan hoitajan laiskuudesta kertova kuva. En ole jaksanut rämpiä hangessa karistelemassa lumia, joten havut on nyt tämän näköisiä. Kyllä ne siitä suoristuvat kevään tullen, mutta valitettavaa silti..
Sain siis viimein aikaiseksi tehdä lumenpudottelukierroksen...Rusokuusamapensaiden vieressä suuressa kukkapenkissä on lintujen ruokintapiste
Ruusupömpeli nukkuu talviuntaan. Juhannusruusuja on maisteltu, mutta se ei haittaa...pikkupuu pikkusyreeni (oikealla) on kuitenkin verkotettu varmuuden vuoksi...
Sipulikukkia kotiin kevättä tuomaan, ihanaa. Ikeassa oli kivat valikoimat.
Joskus ennen joulua muistin hakea kasvihuoneesta ruukun, johon laitoin alesta löytyneitä valkoisia helmililjoja. Se oli pahasti jäätynyt, mutta jotain pientä sieltä nousee kuitenkin
Kukkakaupasta  lisää pikkuisia
Joka huoneessa on oltava kukkasia tai mantra ei toimi

Tulevan kesän haaveita:

*istuttaa uusi puu sisäänkäynnin luokse mäen alle. Joku helppo ja kaunis. Haaveilen Tataarivaahterasta (koska meillä ei ole vielä riittävästi haravoitavaa, lol). Tahtoisin istuttaa ne molemmin puolin sisäänkäyntiä ja tehdä niistä kaaren jonakin kauniina päivänä. Puissa voisi kiipeillä myös joku köynnös.

*kasvattaa perunoiden sijasta kesäkukkia viljelylaatikossa. Perunanviljelyyn tylsistyin. Siemenet on odottamassa aarrelaatikossaan.

*istuttaa meditaationurkkaus puutarhaan. Suojaisa, tuoksuva, kaunis...en ole vielä varma minne ja millainen, mutta tiedän, että ajatus salaisesta paikasta ei jätä minua rauhaan ellen toteuta sitä

*lisää liljoja! Muistan kun vuosia sitten ajattelin, etten pidä liljoista oikein. Ja tässä sitä ollaan. Elämä on kasvun paikka ja siperia opettaa, aina.

Siinä ne  unelmat olikin. Koska unelmat eivät tule luokse ilman toimintaa, niin tilasin liljoja ja pari dahliaa (Bulbs). Aah, kyllä se kesä tulee. Kokeilen ekaa kertaa puuliljoja, niitä suurikokoisia.

Helmikuun parhaita juttuja on tuleva muutaman päivän loma (jolloin en talviurheile. piste) & ystävänpäivä, jolloin on kaikkea söpöä sydämenmuotoista kaikkialla! Rakastan sydänjuttuja yli kaiken vaikka olenkin kyynis-realistinen persoona muutoin. Nyt pelottaa muuten jo huomisaamun aikainen töihinlähtö, mitkähän pakkaslukemat mahtaa mittari näyttää. Ja tuleeko bussi ja kulkeeko junat vai värjötelläänkö pitkään tienposkessa. Apua. Mantraa hoettava huomenaamulla!

Mieheltä sain kimpun ranskalaisia leinikkejä, persikan sävyssä. Onneksi tammikuu on pian ohitse! Helmikuu on vielä pahiskuukausi, sitten helpottaa. Kyllä se siitä. Ehkä. 

19 kommenttia:

  1. Monta tuttua, minunkin kirjahyllystäni löytyvää kirjaa, näkyy kirjapinossasi.
    Kauniita tapetteja makkarissasi ja hienosti sopivat yhteen.
    Meillä mittari on kivunnut miinus 19 asteeseen. Taidan laittaa tulet takkaan ja villasukat jalkaan.
    Ihanat ja ihanan väriset leinikit mieheltäsi.
    Pysytellään lämpimänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko ♥ Onko samoja, mitkä!! Kiitos paljon kommentistasi! Hui onko jo niin kylmää, en uskalla käydä katsomassa mittaria. Ei taida huomenaamulla vaatteet riittää. Lämpöisiä talvipäiviä sinulle!

      Poista
    2. Minulta löytyy Suomalainen ruusukirja, Ruusut- kirja, Oma unelmapuutarhani ja Rea Peltolan ja Vesa Koivun Pionit kirja, jonka olin näkevinäni kirjapinossasi.

      Poista
  2. Oh miten ihanat leinikit, ihana mies siis! Ja niin ihanat kuosit makkarissa, ihastelin tyynyliinoja jo ennen tapettikuvaa, mahtava kuosikombo.
    Melkoisen hyvä kirjakattaus käden ulottuvilla :-D
    Tulppaanien lumo onkin aivan ihana kirja! Heti pitää napata se omastakin hyllystä luettavaksi, tosin mulla on nyt meneillään ihana Kate Mortonin kirja, jossa on mm. ihastuttava englantilaispuutarha joen mutkassa. Niissä taitaa kaikissa kirjoissa olla joku ihana puutarha.
    Hei, kiitos muistutuksesta, oksia maljakkoon - jes!
    Voi kauhistus huomisaamua, toivon hartaasti, että kaikki pelittää nopeasti etkä joudu värjöttelemään pysäkeillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila ♥ Eikä ole ihana kun ärsyttävä tällä hetkellä. Kiitos paljon kommentistasi! Lakanat on nekin Ikeasta, hovihankkijalta. Kukkamakkari rules. On ihana kirja sekin ja sinun vielä ihanampi, kuvasta vasta huomasin, että se on nurinpäin hyllyssä, mhikä shkandaali!! Ei tee kunniaa opuksellesi, tämä on korjattava heti.Pahoittelut! Oi, Morton, minäkin olen lukenut niitä ja tosiaan ne puutarhat kuulostavat fantastisilta. Huomenna oksat maljakkoon naps, lähtiskö Ransu mukaan hakemaan, Musti varmaan ainakin tulee :) Yleensä ne kulkuvälineet hyydähtää just aina näissä lukemissa, pläähj.

      Poista
  3. No samaa minäkin hämmästelen ja ihastelen, miehesi tuntee makusi ja tyylisi täydellisellä tarkkuudella! Ja miten ihanaa, olet jo löytänyt kevääntuojia, ihania pikkuisia sipuliaarteita!

    Lumikuvat ovat toden totta raskaita, ainakin pidemmän päälle. Ihanat kuosit makkarissanne ja tuo kirjapino sen sijaan ovat hykerryttävää silmänruokaa. Toivottavasti selviämme jotenkuten huomisesta, hyvä mantra; ei mitään hätää, näistä on ennenkin selvitty, kevät on edessäpäin... Ja kun tosiaan helmikuusta päästään, aletaan olla elämän ytimessä jälleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria ♥ Mieheni yritti lepytellä hieman! Olen kyllä jauhanut lempikukistani kyllästymiseen asti varmasti :D Raparperin alla -kukkakaupasta löytyy aina kaikkea ihanaa ja omistajakin on ihana nainen! Otatko ystävällisesti mantran vastaan?? Yritetään selvitä jotenkin, ajattelen sinua lämmöllä!

      Poista
  4. Kaunis ja seesteinen makuuhuoneen sisustus, ja pisteenä i:n päällä tietysti puutarhakirjat :)
    Nyt jo sipulikukkia, onpa ihanaa, en ole vielä edes tajunnut että voisi jo miettiä sipulikukkia.
    Meditaationurkkaus kuulostaa hyvältä, sellaista kaipaisin meillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Piparminttu! Ei kyllä ole kovin seesteinen, mutta tuhannet kiitokset. Nyt saa kaupoista halvalla sipulikukkia, mikä on aika ihanaa. Tehdään meditaationurkkaukset!!

      Poista
  5. Helmikuun jälkeen helpottaa, luojan kiitos. Minäkin hain helpotusta ruokakaupasta ja ostin helmilijoja ja perunanarsisseja. Itselleni perustelin ostoksen sillä että sipulit saa kesällä maahan kunhan ovat ensin kukkineen sisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Toivotaan niin, tosin luulen, että vasta huhtikuussa helpottaa. Ihanaa kun saa noita sipulikukkia nyt edullisesti, ilman muuta niitä kannattaa ostaa :)

      Poista
  6. Vai on sulla käyny lilijojen kans samoon ku mullaki. Kauvan meni ennenku lämpesin niille, mutta ny oon ripotellu niitä jo melekee joka penkkihi. Oot löytäny jo sipulikukkia. Näyttää jo niin kevääseltä ja oi, niin söpöt leinikit. Toivottavasti liikenne sujuu aamulla. Mittari näyttää täälä ny -23.8. Tällääsillä ilimoolla oon erityysen tyytyvääne lyhkääsestä tyämatkasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! kiva kuulla kohtalotoverista! Minä en tajunnut ollenkaan liljoja, ehkä ne tosiaan vie mukanaan ja pian on paikat täynnä liljoja :) No ei se liikenne ole sujunut, lunta on niin paljon. Voi kauhea kun teillä on kylmää! Lyhyt työmatka olisi unelma!!

      Poista
  7. Hienot tapetit makkarissa ja tyynyliina sopii samaan kokonaisuuten kauniisti. Yölukemisetkin ovat kohdallaan! Unelmia on hyvä olla, varsinkin tuo perunan vaihtaminen kesäkukkiin on loistava ratkaisu. Pääsitkö paleltumatta töihin? Toivottavasti ei ollut siellä yhtä kylmää kuin täällä. -29,4 oli meillä yön aikana alimmillaan ollut, nyt -28,6. Kyllä se siitä lämpenee :D Onneksi saa tänään pysyä neljän seinän sisällä koko päivän. Toivottavasti huomiseksi lauhtuisi, etten minä paleltuisi töihin mennessä! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Minna! Tapetit on jo aika vanhat, onneksi ei ole tullut kyllästymistä. Kiitos kannustuksesta kovin! No en oikein päässyt, junat ja bussit oli jumissa. Kauhea tuo teidän kylmyys, ihan kidutusta!! Toivottavasti teilä olisi vähän leudompaa. Kesää odotellessa. Toivottavasti et jäätynyt työmatkalla!

      Poista
  8. Nyt onkin sopiva aika lueskella puutarhakirjoja ja haaveilla kesästä kun ulkona paukkuu pakkaset. Tulppaanit kuuluvat minulla ehdottomasti tammikuuhun ja niitä tulee kannettua kotiin lähes joka kauppareissulta. Ihanat leinikit olet saanut. 💚
    -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Näin on, ei tässä oikein muuta voi tehdä. Tulppaanit on kivoja, mutta eivät pysy kovin kauaa maljakossa hyvänä. Leinikit ovat kestäneet lähes 3 viikkoa! Kukkaenergiaa sinulle!!

      Poista
  9. Puutarhakirjat ovat parasta lääkettä talven keskellä. Ja haaveilu kesästä vie ajatuksen edes hetkeksi pois täältä lumen keskeltä, sinulla onkin ihania suunnitelmia kesäksi.
    Ihanaa helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Mari! Kiva kuulla sinusta :) kirjojen ja kukkien voimalla. Onnellista helmikuuta Sinullekin!

      Poista