lauantai 6. huhtikuuta 2019

Kevään säveliä

Laulaa linnut puissa🐦

Kevät tullut on!

Hymy ihmisten huulilla pitkän talven jälkeen

Jää on sulanut, otan pari tanssiaskelta kokeeksi

Pian on luonnon suurimman juhlan aika, kun kaikki puhkeaa kukkeana viheriöimään & kukkimaan

Liverrän lintujen mukana ja annan auringon lämmittää poskea

Tuuli on vielä kylmä
Multapusseja & pienikukkaisia orvokkeja, sydän laulaa ilosta myös

Pienet sipulikukat kukkivat kilvan, pikkusinililja rosea
Valkoinen scilla sibirica alba vasta aloittelee kukintaansa paviljongissa, kirsikkapuiden alla
Krookusten kukinta alkaa olla ohitse, ne lakastuvat yksi toisensa jälkeen
Yhteen isokukkaiseen torkahti taannoin pörri, unille kesken hyörinän
Kuusamat ovat aikaisia, niissä jo suuret lehdet kaikissa, voi onnea
Varjossa roseus krookus vielä sinnittelee pinkin japaninruusukvittenin alla, jossa parhaillaan söpöt pinkit nuput
Virvaliljat ja sukulaisensa kukkivat, nämähän ovat sukua syysmyrkkyliljoille ja sen huomaa...
Hassut hyasintit kukkivat nysävarsiltaan

Orvokkeja on nyt kaikkialla! Rakastan niiden tuoksua, kun avaa kasvihuoneen oven niin tuoksu lehahtaa nenään kuin pilvi
Pienet kurjenmiekat ovat kukkineet kohta ohitse, pidän erityisen paljon näistä tummanliloista Iris reticulata George -lajikkeista ja ne on ihastuttava yhdistää puksipuuhun & keijunkukkaa
Tummakukkaiset jouluruusut ovat alkaneet juuri kukkia
Pikkutulppaanit ovat vielä värittömiä
'
Pienet sinililjat eli perinteiset scilla sibericat ja tuo huikaisevan kaunis sininen sävy....olen tullut siihen tulokseen, että ehkä haluan kuitenkin perinteisen sinisen sävyisen nurmikon näistä. Miksi ihmeessä olen ajatellut niin monimutkaisesti aiemmin? Vanhana sitä tajuaa, että back to basics on ainoa tie
Sinivuokot loistavat sineä, näissäkin montaa eri sinisen sävyä, niin kaunista....
.Kävin kevätmessuilla kukkaostoilla ja tuli tehtyä hölmö heräteostos, kolmas Helmipensas, tosin tällä kertaa eri lajiketta kuin aiemmat. Magical springtime on tämä lajike. Ilmeisesti pienikokoisempi kuin aiemmat. Ostettuani tämän puskan ja alettuani rehata sitä messukeskuksen ryysiksessä, minut pysäytti ainakin neljä ihmistä lyhyessä ajassa kysyäkseen mikä tuo ihana on!  Siitä voisi päätellä, että tämä kaunotar on monelle tuntematon suuruus, mutta hyvinkin kiinnostava. Kiinasta & Japanista kotoisin oleva max parimetrinen pensas on auringon ja puolivarjon oleskelija, joka minusta kyllä tarvitsee lämpöä ja aurinkoa. Suojaisessa paikassa pergolassa kasvava yksilö on kasvanut paljon suuremmaksi kuin puolivarjossa oleva pensas. Tietenkin aivan järkyttävän kaunis, hiljennyn aina sen äärellä kukinnan aikaan
'
Kuistilla on narsisseja ja niiden tuoksua...
Viikon kruunasi käynti taimistolla. Podin koko talven vaahterakuumetta ja tein pari tarpeellista heräteostosta, Acer Rubrum (Punavaahtera) & Acer Tataricum Ginnala (kolmas Mongolianvaahterani). Voi niitä houkutuksia oli taas paikka pullollaan. Kirsikatkin sivuutin tylysti kuin mikä. 
Toivoa on kun näkee nämä ylisöpöt pionien käpälät
Rakastan, rakastan, rakastan Näsiää ja sen kukintaa aikaisin keväällä. Tunnen suurta onnea sen äärellä. Luonnonmukainen kauneus mykistää ja tekee onnelliseksi
Fasaanin kanssa ollaan käyty pystypainia, mutta jätti se meille kauniit pääsiäishöyhenet sentään

Vaikka kevät on edennyt, joutuu aamuisin yhä lähtemään ennen auringonnousua. Parin viikon kuluessa pitäisi helpottaa. Silloin ehkä pakkasaamutkin toivon mukaan jäävät hetkeksi taa. Odottelen eniten toukokuuta, jolloin vihreästä tulee pääväri. Viikot ovat vierineet, mutten ole oikein ehtinyt mukaan, sairastelut ja muut perussyyt. Kuten sanottu, krookusten ja lumikellojen kukinta alkaa olla ohitse, seuraavaksi kukkivat helmililjat & pikkuiset tulppaanit. Eniten odotan kuitenkin sitä kun puihin puhkeaa lehdet. Huhtikuu ei ole oikein lempikuukausiani, vielä 3 viikkoa toukokuuhun.

Olen kovasti pitänyt peukkuja, jotta lumet koko maasta sulaisi ja kaikki puutarhahöperöt pääsisivät viimein hommiin 😌 Kertokaas taas tilannetta, miltä näyttää?

22 kommenttia:

  1. Oh-hoh, kylläpä sinulla on lämmin tontti, kun noin aikaista on kukinta! Kävin mökillä tänään ja siellä sinivuokkojen lisäksi oli kukassa vasta muutamia lumikelloja ja paria sortti krookuksia. Helmipensas on ollut hankintalistalla pitkään, viime kesänä sain hankittua höyhenpensaan, ehkä tänä kesänä on helmen vuoro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Intianminttu! Tervetuloa Espooseen, tälläistä täällä on :) Mukava kun siellä on kukintaa! Helmipensaat ovat onneksi aika edullisia, toivottavasti saat hankittua.

      Poista
  2. Aivan samaa ajattelin kuin Intianminttu tuossa edellä, että teillä täytyy olla tosi suojainen ja lämmin tontti, kun on noin aikaista kukintaa.
    Tänään oli ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä ja lumet saivat kyytiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunuvuokko! Olet erittäin tervetullut Espooseen, tälläistä täällä on :) Miten hienoa, että lumet ovat alkaneet sulaa, iloitsen!

      Poista
  3. Oi, mikä kevät teillä onkaan. Meillä, vyöhykkeellä kaksi, on vielä lunta aika lailla. Niihin pälvipaikkoihin olen alkanut panostaa aikaisia kukkia, jotta voi tehdä monta kertaa päivässä "puutarhakierrosta". Tänä vuonnakin tulee esim. sinivuokoille ja lumikelloille pitkä kukinta-aika, kun osa on vielä tiivisti hangen alla ja osa taas jo kukassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Ihana kun teillä jo kukkii ja lumet sulaa, iloitsen! Erittäin hyvä strategia katsella nyt pälvipaikat ensi vuotta varten :)

      Poista
  4. Pikkuhiljaa ne lumet sulaa tälläkin, vaikka onhan sitä vielä jäljelläkin...
    Mutta ensimmäiset lumikellot bongattu ja krookuskin avautuu ehkä huomenna, ainakin jos aurinko paistaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Ihana kuulla, että lumet sulaa!! Voih, ihanaa kun saat nauttia kukista :)

      Poista
  5. Ihanan keväistä! Voi kun tämä mahtava kevätsää vain jatkuisi eikä tulisi mitään räntäsateita ja pakkasia enää. Että saisit kulkea työmatkan puhkeavien lehtien alla ja linnunlaulussa. Itse kyllä nautin tästä paljaudesta ihan kybällä, kun ei vielä ole lehtiä - jostain syystä. Vaikka on tämä tavallaan rumaakin. Mutta minulle vaan niin ihanaa. Näsiäni pitää vielä varovaisesti nuppuja supussa. Ehkä se on pessimistityyppiä :-D

    VastaaPoista
  6. Kiitos Saila! Sitä toivotaan ja pelätään pahinta. Oen niin kyllästynyt pakkasiin. EN muista, onko aina tähän aikaan näin kylmiä öitä? Totta, nyt muistankin, että pidät tästä ajasta, se on hyvin viehättävää!! Minua tämä kaljuus kauhistuttaa :D Kyllä se Näsiä pian kukkii, tarvitsee vaan lämpöä hieman...

    VastaaPoista
  7. Onpa siellä jo paljon kukkia!

    VastaaPoista
  8. Meillä ensimmäiset piipot nousivat esiin tämän viikonlopun aikana. Lunta on vielä aika tavalla, mutta vähitellen suurenevat pälvipaikat antavat toivoa kevään koittamisesta. Teillä on jo niin ihanan keväistä <3

    VastaaPoista
  9. Ihana oli taas käydä aikamatkalla kuukauden verran tulevaisuudessa <3 Meillä vielä nokialaisen varresta tulee lumet sisälle, jos hangessa käy kahlailemassa. Muutama lämmin päivä, niin vajuisi sen verran, ettei tarvitsisi kaivella pihakierroksella lunta saappaista. Kivikkorinteestä on paljastunut vajaan metrin levyinen suikale reunasta ja takapihan aurinkoisimmalla paikalla oleva kukkapenkki alkaa olla lumeton. Vielä ei piippoja näy. Olisi pitänyt istuttaa sinne syksyllä aikaisia sipulikukkia. Sitä vaan ei syksyllä ajatellut, kun eivät ne näkyisi sieltä mihinkään ikkunaan. Ei tullut mieleen, että keväällä voisi vaikka asiakseen rämpiä läpi nietosten ihastelemaan ensimmäisiä kukkia :D Aurinkoisia kevätpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Joko nyt olisi keväisempää siellä, toivon! Kyllä se kevät tulee. Ensi syksynä sitten istuttelet krookuksia eikös? Aurinkoa elämääsi!

      Poista
  10. Hieno ostos messuilta, minä sorruin iiriksen juurakoihin. Lumikellot kukkii parasta aikaa, osa on vielä nousemassa. kevät on yhtä kukkajuhlaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Hyvä ostos se iirikset! Ihanaa kun saat nauttia kukista!

      Poista
  11. Onpa siellä kevät jo ihanan pitkällä! Meillä on lumikellokausi menossa parhaillaan ja toivon sen jatkuvan todella pitkään, sillä olen ripotellut niitä niin moniin eri vaiheessa oleviin kohtiin.

    Ensimmäiset talventähdet, krookukset, sinivuokot ja skillat aloittelevat. Minä haikailen sinivalkoista scillanurmikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marietta! Ihanaa kun saat nauttia lumikelloistasi! Minäkin himoan kaksiväristä scillanurmikkoa ja olen aloitellut sen tekemistä. Lopetetaan haikailu ja pistetään toimeksi :)

      Poista
  12. Ei ole totta, onko nuo kaikki kukat kasvamassa ulkona?!? Meillä III-vyöhykkeellä on lumet viimeisiä rippusia lukuun ottamatta lähteneet, mutta ensimmäiset krookukset vasta hiukan avautuneet. Miten ihana päästä kurkkimaan etelärannikon kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Toivottavasti lumet ovat saaneet kyytiä siellä ja saat nauttia kukista! Kiitos kun kävit :)

      Poista