sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Hitaasti kohti helmikuuta

Tältä tuntuu nyt, kun tammikuu on loppumassa. Tai oikeastaan tuntuu vasta sitten, kun aurinko lämmittää poskea. Edessä on vielä pitkä taaperrus kohti kevättä.  Kuukausi on vaihtumassa kiduttavaksi helmikuuksi. Lunta sataa lähes joka päivä ja yö. Ainakin se Mordor on pian ohitse ja tulee valkeus.

On jotenkin niin hiljaista. Sadannetta kertaa läpikäyn siemenet. Varpaita paleltaa, kääriydyn peittoihin ja kukitan kodin. 

Onnenpensaan kukkivat oksat tekevät onnellisiksi myös sisätiloissa ulkona vallitsevan valkeuden keskellä. Nimensä veroinen pensas. Tahtoisin istuttaa vielä toisenkin onnenpensaan puutarhaan. Oksat leikkelin ehkä 2-3 viikkoa sitten & nyt ne kukkivat.
Ekassa kuvassa katse vajoaa lumen valloittamaan pergolaan. Olen hankkinut pienen pergolan etupuolellekin ja olen niin innoissani. Pergolasta tulee musta. Keväällä siis pystytyshommia edessäpäin. Tuskin maltan odottaa..

Vietän takki päällä aikaa kuistilla kuuntelemassa musiikkia 

Välillä leudompina päivinä annan lumikylpyjä jouluruusuille jotta jaksavat kevääseen asti

Puutarha on täynnä tassunjälkiä. Muutamana aamuna on puutarhassa ollut vastassa kettu. 

Lintulaudalla ikuinen kuhina..viime viikolla kuulin ensimmäistä kertaa linnunlaulua, wow. Verkotettu kasvi on muuten neidonhiuspuu.

Kuorrutan kodin viherkasveilla. Ihana tyräkki. 

Uusi jaloillaan seisova ruukku Tokmannilta (helmivillakko ruukussa)

Tuoksupelargoni on kasvanut hyvin suureksiTasetit alkavat vihdoin kukkia
Todella ihana tuoksu kuistilla
Kävimme ystävän kanssa ammentamassa kasvienergiaa Viherpajalta. Ostin Kamelian! Tuoksukynttilä ja ruukku ovat Ikean uutta kevätmallistoa. Jouluruusu kävi ulkoilemassa ja piristyi. Taulun teksti on huijausta...

Siementen 2021 teemaväri on musta. Hurmaavan pirteä väri. Mustia auringonkukkia, tuoksuherneitä, unikkoja ja mustasievikkiä. Miinanköynnös White featheria kokeilen myös. Suunnittelin jo epätoivoisena kesäkukkaistutuksetkin, karsin yhä niidenkin määrää. 

Hyötykasveista kylvän vaan salaattia. 

Kevätkylvöinä kahta erilaista mustaa orvokkia
Ovat juuri itäneet lämpimän keittiönpatterin päällä

Kasvatusta varten motivaatiokuva ♥️

Olen pitänyt kuistin lämpötilan 10-15 asteessa talvisin. Takeille se on turhan viileä, mutta kasvit ovat onnellisia. Tila on siis kuin ylimääräinen huone talvellakin. Kesällä tässä on paahtavan kuumaa, joten olisi aina parempi viedä kasvit ulos nauttimaan kesästä. Aina ei vaan sitä jaksa/unohtuu. Ensimmäisinä vuosina olin innostunut talvettamaan kaikkea talvenarkaa kuistilla, mutta nyt tuntuu, että on kivempaa jos tila on ympäri vuoden siisti ja kotoisa. Roskaavat kasvit päätyvät kellariin. Olen hiljalleen luopumassa pelargoneistakin, jatkossa vain kesäkukkina kasvattelen. Väljä ja siisti kuisti (utopiaa) on haaveissani. On suuri ilo, että on tämä harrastustila kuisti pitkinä talvina. Ulkona viime talven vesisateet tulevat nyt lumena.  Apua. Onneksi pian on ystävänpäivä, silloin on kaikkea söpöä ja piristävää kaupoissa. 

16 kommenttia:

 1. Kukkiva onnenpensas ja tasetit - tuossa on jo terapiaa kevättä kaipaavalle mukavasti. Kuistisi on ihanan viihtyisä paikka niin kasveille kuin ihmisillekin.
  Kieltämättä jokapäiväiset lumityöt alkavat puuduttamaan oloa, mutta huomenna siirrytään jo helmikuuhun. Eiköhän se mene yhtä vikkelään, kuin tammikuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Between! Toivotaan, että helmikuu menee nopsaan ohitse ja pian päästäisiin puutarhuroimaan!

   Poista
 2. Helmikuu on lyhyt kuukausi, nopeasti ohi :)
  Kauniin muotoinen tyräkki.

  VastaaPoista
 3. Tämä oli oikein terapeuttinen lukuhetki kauniine kuvineen, kiitos!
  Nyt lähtee kevät etenemään harppauksin ja kohta voimme jälleen ihailla huikeita kuvia kaikista ihanaisista puistasi ja pensaistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paljon Päivi! Luotan sinuun, pian kevät siis ja kiitokset :)

   Poista
 4. Tammikuu on pian ohi, taas askel kohti kevättä. Matkaa on vielä jäljellä, mutta onneksi on tuo lisääntyvä valon määrä.
  Upea tuoksupelargoni ja suloiset orvokintaimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Piparminttu! Valo on ihana juttu! Kiitos!

   Poista
 5. Mutta eikö kevät tunnukin sitten vieläkin ihanammalta kun on ollut kunnon talvi sitä ennen? Ainakin minusta on kiva seurata pälvipaikkojen ilmestymistä ja piippojen puskemista viimeisten lumien läpi. Ja on tämä valkeus kauniimpaa kuin lumeton maa, vaikkakin lumi saisi sataa kaikkialle muualle paitsi kulkuväylille ja auton päälle :D
  Ihanat nuo onnenpensaan kukkivat oksat. Minä ostin pinkin esikon tuomaan väriä talveen. Kyllä tässä jo kukkivaa kaipaakin. Kylvöpuuhat ovat koukuttavia ja tuovat iloa kevään odotteluun. Toivottavasti saat tuon miinanköynnöksen menestymään paremmin kuin minä. Kahtena keväänä olen niitä esikasvattanut ja kummallakin kerralla taimet kuolivat ulos viedessä. Ne tuntuvat olevan todella herkkiä auringolle. Harmi, sillä olisivat todella hauskan näköisiä.
  Iloista helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Minna! Minä en talvea kaipaa ja kevät on aina yhtä ihana, lunta tai ei. Pinkki esikko kuulostaa mukavalta ja kylvöpuuhat tottakai myös. Voi itku, onko se miinanköynnös niin hankala, kurjaa. Lannistun jo valmiiksi. Iloista helmikuuta sinulle myös!

   Poista
 6. Ihanaa kukkaterapiaa!
  Ei oo huijausta....on sitä jo aavistus ilimas :) Päivät o pirenny. Ja sitäpaitsi, helemikuu menöö hippulat vinkuen ohitte :D Aurinkoosta helemikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Navettapiika! Onneksi on valostunut ja aurinkoista helmikuuta sinulle myös!

   Poista
 7. Kyllä talvi menee ohi, tänäkin vuonna. Sinulla on taito saada kesäistä sisätiloihin. Kuisti onkin kasveille juuri sopiva paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vaalean vihreää! Ei tämä taitoa vaadi, kaupassa käynnin vain :) Mutta kiitos!

   Poista