tiistai 7. toukokuuta 2024

Vastapuhjenneita eri sävyissäViime viikolla hento vihreä ja pronssi saapuivat puutarhaan. Elämme kevään kauneinta aikaa. Lämpö tuntui niin hyvältä. Koleus on taas palannut eikä sitä jaksaisi enää yhtään. Mutta aurinko paistaa joka päivä. Rusokirsikka kukki jo viime viikolla korkealla latvuksissa. Vietimme kirsikankukkajuhlaa ystävien kanssa viikonloppuna. Paviljongin vielä pieneen rusokirsikkaan tuli sen sijaan lehdet, kauniit nekin vasta avautuneina, pronssisena. 

Kasvihuoneesta löytyi todellinen yllätys; persikka kukkii ensimmäistä kertaa. Vielä näin kovan talven jälkeen. Muistin viime kesänä leikata ja lannoittaa ja selvästi siitä oli apua. Kasvimökkini on hatara ja laseja rikki, joten lämpöä kasveille ei juurikaan talveksi suoda.

Ihailen niin paljon vastapuhjenneita lehtiä. Kirsikkasorvarinpensas on täydellisen sileä. Siirsin sen viime vuonna paviljonkiin kasvamaan. Mikähän idea siinäkin oli.

Limenvihreä heisiangervo hehkuu. 


Valeabelia, vitipensas - Abeliophyllum distichum olikin vaaleanpunainen, vaikka muistin sen olevan valkokukintainen. Lajike on varmasti 'Roseum'. Ihanan herkkä kukinto. 

Suloisia ovat myös pienet tarhakylmänkukat eri pastellisävyissä. 

Kaikki vastapuhjenneet lehdet eivät ole vihreitä, punaistakin löytyy. Tarhaomenapensas Susanna näyttää mallia. Se ei ole vielä koskaan kukkinut, joten jännitän joko tänä vuonna se tapahtuu?

Kivimuurin luona isoksi kasvanut Royalty koristeomppu. 

Pienimuotoista istutustoimintaa toukokuun kunniaksi! Olen käynyt useasti taimistoilla (ostamatta mitään). Yhden perennan ostin: mirrinmintun. Tein siitä ja kahdesta ennestään kukkapenkeissä kasvaneista mirrinmintuista pienen reunuksen hiekkakentän istutukseen, jonka aloitin viime vuonna . 

Istutuksen tarkoitus on olla pikku provence; hopeapensas, riippahopeapäärynä (elossa ekasta talvestaan jee), huntukorpipaatsama, heinät: sininata ja Isosiniheinä Molinia arundinacea 'Black Arrows'. Nyt siis mukaan mirrinmintut. Yllättävän hyvin talvehti lumitalvena sypressi.


Suurta rakkautta seurata rakkaiden kasvien heräämistä ❤

Ompuissa kukkanuput ilahduttavat, vielä on niin paljon kaikkea kaunista edessä. Tämä on Malus Baccata, marjaomenapuu. 

Kirsikoissa (kuriilienkirsikka kuvassa) roosansävyä näkyvissä. Nuput ovat tahmeita ja houkuttelevat muurahaisia kiipeilemään oksilla. 

Ihastelen niin paljon kirsikkaluumuja. Matjunin kukinta on jo lähellä. Siinä uudessa Hollywoodissakin on kukkanuput. 

Koreanvaahterassa ihanat uudet lehdet. 

Kärhöjen kädet vilkuttavat keväälle, hej

Luonnon suurta heräämisen juhlaa seuratessa kuluu illat. Kuolleita mehiläisiä on löytynyt ikävän paljon. Sepelkyyhky teki pesän meidän tuija-aitaan. Sieltä se nyt huutelee kellon ympäri. Sisilisko muutti kukkakylvösistutukseni kannen alle. Siellä on lämmintä ja kosteaa. 

Ihana purppurainen pähkinäpensas huomasi kevään tulleen. 

Rusokirsikka on oikea kaunotar 🌸

12 kommenttia:

 1. Puutarhasi on ilmeisen suojaisa ja lämmin, kun siellä moni kasvi on jo noin pitkällä ja kukkiakin paljon. Kasvien heräämisen ja kasvun seuraaminen on silkkaa onnea. Koko kevät on sitä. Toivottavasti pääsemme pian eroon koleudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between 💕 Toivottavasti! Ihanaa aikaa on, kun vaan ehtisi nauttia...

   Poista
 2. Kirsikankukkajuhlat ovat alkaneet siellä, ihanaa 🌸

  VastaaPoista
 3. Eksoottiset kasvisi ovat aloittamassa kevään ja kesän - ihanaa, kun ovat selvinneet talvesta! Suloinen persikka ja persikanvärinen kylmänkukka! Kirsikkajuhlat ovat ovella, kunhan saataisiin vielä auringon lämpö mukaan, ja toppatakit nurkkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku💕 Ihanan lämmintä on vaihteeksi ollut onneksi 🍒❤️

   Poista
 4. Kaikkea kaunista sinulla on jo, vaikka enemmän on vielä tulossa. Sulla on kaunis puutarha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Paula💕 Tämä on mitätön pikkupuutarha, mutta sanasi lämmitti 🌸 Ihanaa kevättä Sinulle!

   Poista
 5. Hienoja kasveja, joista tyylikkäät kuvat!

  VastaaPoista
 6. Puutarhasi taitaa olla aika suojaisa, kun nuo aarteet ovat jo heränneet kylmään kevääseen. Toivotaan sään lämpenemistä. Värimaailma on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila💕 Valitettavasti ei ole suojaisa kun aika tuulinen, mutta kiveä on paljon ja se lämmittää onneksi🤗

   Poista