lauantai 15. tammikuuta 2011

Metsä- vai peltoihmisiä?
Olen kehittänyt oman puolivakavan teoriani, joka kuuluu näin: on olemassa kahdenlaisia ihmisiä, toiset pitävät metsämaisemasta ja toiset puolestaan palvovat peltoa.


Luonteenpiirteistä en uskalla sanoa mitään, mutta ounastelen erojen johtuvan osittain lapsuudenmaisemasta ja suojautumisentarpeesta.

Itse olen metsän palvoja ja empiiristen tutkimusten jälkeen todennut kerääväni metsäihmisiä ympärilleni. Silti on välillä todella virkistävää törmätä peltoihmisiin.

Metsässä minut valtaa voimakas rauhan tunne. Rakastan metsässä samoilua, erilaisia metsätyyppejä ja puunjuurien yli hyppelyä. Metsässä juokseminen ei tunnu lainkaan raskaalta.

Jatkan teoriani kehittämistä ulottaen sen pikku hiljaa myös luonteenpiirteisiin :)

4 kommenttia:

 1. Hih, terkut täältä Pohjanmaan peltolakeuksilta, joita riittää lähes silmänkantamattomiin! Taidan olla enemmän juuri peltoihminen, mutta metsänranta täytyy häämöttää aina jossain päin maisemaa. Olen asunut oikeastaan lähes koko ikäni peltojen reunalla ja siitä on muodostunut sellainen sielunmaisema. Viihdyn kyllä metsässäkin, mutta kun metsäretken jälkeen avautuu avoin maisema, tuntuu kuin saisi keuhkonsa täyteen ilmaa.

  Kerro lisää, kun teoriasi kehittyy pidemmälle :)

  VastaaPoista
 2. Maria, molempi parempi :) Ymmärrän kyllä hyvin tuon kaipauksen peltomaisemaan, tuttuun ja rakkaaseen. Meillä on naapurissa pohjalaisia jotka varmaan kaipaavat kovin lakeudelle.

  VastaaPoista
 3. Voi mikä ihana blogi täällä! Minä asun peltojen keskellä mutta haaveilen metsästä ympärilleni. Taidan olla lehtometsäihminen. rakastan lehtometsän liikkuvaa valoisaa varjoja ja heleää valoisaa alkukesää ja niittykukkia. Haaveilen että meilläkin olisi joskus pihametsä, jossa olisi vähän kuusien tuomaan synkempää varjoa, jossa rhodot viihtyisivät, ja valoisia lampareita ja lehtipuiden liikkuvaa varjoa jossa olisi paljon niittykukkia ja luonnon perennoita. Nyt meillä pellolle istutetussa pihametsässä on 8- vuotiaita kuusia ja mäntyjä, muutama koivu ja vaahtera. Haaveilen hankkivani sinne kaikenlaisia hienoja puita, aluskasvillisuus koostuu muutamista niittykukista, pujosta, saunakukasta ja juolavehnästä, joten matkaa ihanaan omaan metsään on vielä. :) terveisin laura paratiisinpalasesta (http://paratiisinpalanen.vuodatus.net)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, kiitos Laura! Lehtometsä kuulostaa erittäin hyvältä. Kävin kurkkimassa, olette jo pitkällä unelmaasi! Tulen sinne vielä kommentoimaan :)

  VastaaPoista