maanantai 16. tammikuuta 2012

Unelmia 2012Vuosi vaihtui, tervetuloa 2012.

Puutarhaan liittyviä unelmia tälle vuodelle, pieniä ja suuria...Nautin täysillä kasveista, luonnonkauneudesta (ignoreeraan rikkiruohojen lumovoiman).Rakastan puutarhaa silloin kun se on vähän villi ja hallitsematon. Unelmana on verhota olemassa olevia rakenteita köynnöksin ja pensain, leikkimökkiäkin voisi istuttaa villiviinin verhoamaan.Tekisi kovasti mieli maalata tämä kellarin ovi punaiseksi.Haaveilen, että nämä kiviportaiden välit täyttyvät pikku hiljaa kasveista...olen istuttanut mm. polkuhaarikkoa ja kivikkokilkkaa ja ensi keväänä ehkä muutaman timjamin.Sininen taivas on aina unelma pergolassa keinutellessa...Lasi viiniä mansikoilla ja kesäiltana sytytetyt kynttilät.Tämän portin alle haaveilen yhtä kaunista askelkiveä...nyt on vain jämäpaloista koottu kiikkerä rumilus.


Tuijissa kiipeilevä kärhö.

Avainsana: Monilajiset istutukset,Pentti Alangolta napattu sana. Puhuttelee minua, pidän siitä kun erityyppiset kasvit kietoutuvat toisiinsa ja vuoropuhelevat. Puut - pensaat - perennat - ja päälle vielä köynnökset, monta kerrosta.

Olkoon vuosi 2012 unelmankevyt meille kaikille...

8 kommenttia:

 1. Kivoja toiveita, ja paljon haaveita ja suunnitelmia... mutta onneksi niitä on aina, sillä mitäs sitten tekisi jos puutarha olisikin jonakin päivänä ihan VALMIS???

  VastaaPoista
 2. Kun oikein uskoo unelmiinsa, ne toteutuvat. Usko pois!

  VastaaPoista
 3. Uusi puutarhablogi:)Kivoja unelmia sinulla ja paljon mukavannäköistä jo valmiina.Pentti Alanko on ihan guru,hänen oppejaan noudattamalla pääsee pitkälle.Hyvää uutta puutarhavuotta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Pentti Alanko on minunkin "idoli". Olen ennekin huomannu, että tykkäät samoista asioista pihalla ja puutarhassa kuin minä :). Siksipä täällä blogissasi on mukava vierailla.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvamuistoja kesästä!
  Täällä selaillaan jo kovasti puutarhakirjoja ja -lehtiä ja suunnitellaan suuria...
  Mukavaa tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Ihania juttuja unelmoit ensikesäksi. Sinun puutarha on niin kaunis, niin kaunis jo nyt. Minua myös puhuttelee tuo sama luonnonmukainen teema, jossa kasvit kasvavat kerroksittain ja porukalla, silloin ne viihtyvät hyvin ja saavat tukea ja suojaa toisistaan, ja mikä ihaninta, näyttävät ihanan harmonisilta ja sopusointuisilta yhdessä! Sinun blogisi onkin oikea inspiraatioiden lähde minulle. aika monta juttua tekisi mieli saada mitä sinulla täällä on. voi voi. taitaa loppua kesä ja rahat kesken... tein muuten myöskin jonkulaisen väriyhdistelmäpostauksen minäkin sitten.

  VastaaPoista
 7. Kiva idea laittaa ensi kesän unelmat tänne näkyviin. Vuoden kuluttua voi käydä katsomassa, mitä ehti tehdä ja mistä vielä unelmoidaan:)
  Ihanaa puutarhavuotta 2012 sinulle!

  VastaaPoista
 8. Saila - sinä sen sanoit, puutarhan valmistuminen olisi kuolemaksi. Sitten pitäisi varmaan etsiä uusi puutarha :)

  Vilma - kiitos! Sanomaasi on pakko uskoa :)

  Multasormi - meillä on siis sama hyvä maku, hih :) Tulen taas tutkailemaan juttujasi!

  Eeviregina - oi kiitos kaunis visiitistäsi! Sinunkin blogiisi pitäisi ehtiä tutustumaan.

  Laura - kiitos paljon sanoistastasi! Väripostaustasi en ole vielä ehtinyt tutkailemaan, pitääpä kiiruhtaa :)

  Pioni - kiitos Sinulle! Ihanaa puutarhavuotta myös sinne :)

  VastaaPoista