sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesäkuun valkoisia kukkijoita

 
Mantelikirsikka; Prunus glandulosa 'Alba Plena' , söpöt kerrotut valkoiset kukat, kyseisen yksilön ostin tylsiltä kevätmessuilta viitisen vuotta sitten, sieltäkin voi tehdä löytöjä joskus
 
 
Jalosyreeni Mme Lemoine
 

 
Japaninvaahtera Acer Palmatum Dissectum Garnet, ei kylläkään ole valkoinen mutta kaunis...
 
 
Helmipensas The Bride, toden totta kuin morsian, tämäkin kasvi voisi kasvaa joka pihassa, minulla ihan huonoissa paikoissa ja mullissa kaksi kappaletta, mutta kukoistavat silti
 
Tämä on yksi suurimmista lemppareista, varmaankin Sammal- tai Mätäsleimu, tuoksuu ihanalle ja näyttää valkoiselta kukkapilveltä! Alempi kerros kivimuurissa valkokukkaista Kivikkokilkkaa joka tunkeutuu muurin rakosiin ja kiviportaisiin
 
 
Nämä tädiltä saadut kerrotut & tuoksuvat narsissit kukkivat aika myöhään
 
 
Taustalla tuoksumataraa (valkokukkaisena), etualalla Keijunkukkia. Tuoksumatara on loistava maanpeitekasvi, sievä, leviää hyvin
 
 
Arovuokko ja metsämansikkaa aluskasvillisuutena, aika samannäköiset kukat :) Kovasti odotellaan ahomansikoita, ovat niin herkullisia
 
 
Epideum eli Tarhavarjohiippa Lilafee, tekee mieli kokeilla yhdistää tätä Tuoksumataraan
 
 
Laikkukirjokanukka
 
 
Pian kukkii myös Köynnöshortensia ovenpielessä


Lempikuukausi toukokuu on ohi, nyyh. Hieman surettaa, ei voi mitään.

Kauppilan paketin sain raahattua kotiin. Täytyy kyllä ihailla sitä antaumusta, jolla he pakkaavat kasvinsa. Mieletön paketti Turun Sanomia/teippiä/narua! Kasvit olisivat varmaan olleet ihan priimakunnossa ellei tämä asiakas olisi raahannut miltei itsensäkokoista pakettia kilometritolkulla pyörällä ja pudotellut sitä pitkin matkaa nurinniskoin.

Mitäs paketista löytyi? Äidille äitienpäivälahjaksi keltainen pioni, viininharrastajasiskolle aito pinot noir -viiniköynnös synttärilahjaksi ja itselle (kasvihuoneeseen) Viikuna Bornholm ja Karhunvatukka Loch Ness. Lisäksi se jo mainittu keltainen kerrottu Pallokerria, vaaleankeltainen pagodikärhö ja kolme minipientä Scabiosaa eli Törmäkukkaa Barocca viininpunaisena. Viimeksi mainitut ovat puolikuolleita.

Ei vaan kannata istuttaa mitään tähän helteeseen, siksi toivon, että kasvit olisivat tulleet vähän aiemmin. Viherpeukkuihin olen kyllä totaalikyllästynyt, aina ne tuottavat jonkun pettymyksen. Jos ei tule väärä kasvi niin ainakin on väärän värinen ja toimitus on näemmä sinnepäin.

Hieman harmittaa myös tämä kuumuus kun moni kukinta menee liian nopsaan ohi. Nyt 29 astetta, sisällä yli 30. Ihania nämä vanhat talot, kesällä kuumia ja talvella kylmiä.
 

7 kommenttia:

  1. Aika sitkeää roudata kasvilaatikkoa fillarin kyydissä, jäisi itsellä tekemättä! :)

    Ja kukkiipa pihallasi ihanan runsaasti!

    VastaaPoista
  2. Tuossahan se vanhan talon ihanuus tuli kiteytettyä :-D
    Ihania kukkia, mahtavaa! Ja mahtavat lahjatkin olet hankkinut. Minullakin on tuo ihanuus Lilafee, tosin tänä vuonna se näyttää jättävän kukinnan väliin. Voisinkin siirtää sen parempaan paikkaan, se ei selvästi oikein vihdy vaahteran alla - no kukapa viihtyisi... (paitsi ihminen riippukeinussa helteellä).
    Voi helmipensasta! Odotan omastani kukkaloistoa jonakin tulevana vuonna, se on vielä niin pieni ja siitäkin puoliksi peurojen verottama.
    Tätä ei ehkä pitäisi kirjoittaa, mutta... ne eivät ole käyneet tänä keväänä syömässä pihaltani melkein mitään! Tänä vuonna saavat liljat nousta, tulpaanit kukkia, koiranhampaat versoa ja kullerot kukoistaa. Merkillistä. Pitänee ehkä viedä pullo kuohuvaa naapurille, joka on eläköitynyt ja viettää nyt kaiken aikansa täällä mökillään kahden koiransa kanssa. Muuta syytä en keksi.

    VastaaPoista
  3. Jestas miten ihastuttava tuo valkoinen ruusumanteli. Meillä oli edellisessä paikassa vaaleanpunainen samanmoinen, mutten tiennytkään, että niitä on valkoisena. Muutoinkin upeita kasveja sinulla

    VastaaPoista
  4. Tarhavarjohiippaa täytyy taas kokeilla. Kerran mulla sitä oli, paikka taisi kuitenkin olla sille liian kuiva.
    Ja helmipensaskin näyttää ihanalta.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Susanna :)

    Saila, ihana kirjoitus! Minäkin olen siirrellyt Lilafeeta, mutta taisi olla kompostimulta kukittaja. Helmipensas alkoi kukkimaan neljäntenä vuonna minulla. Voi niitä peuramokomia! Onneksi ovat nyt jättäneet pihasi rauhaan, ilouutinen :) Kiitokset naapurin koiralle!!

    Kiitos Jori. Vaaleanpunainen ruusumanteli olisi ihana...

    Pioni, mulla tuo Varjohiipan paikka on kyllä myös kuiva, mutta se kompostimulta on salasana...

    VastaaPoista
  6. Hei!
    Haaveilen muutamasta erilaisesta japaninvaahterasta rivitalopihalle, Espooseen myöskin.

    Ovatko talvehtineet sinulla hyvin? Hankitko jotain erityisen talvenkestävää kentaa, esim suomalaisia taimia?

    Meillä ei pihalla ole vielä oikeastaan mitään, keväällä alkaa puutarhan rakentaminen.

    terveisin Karoliina

    VastaaPoista
  7. Hei Karoliina! Japaninvaahtera on noin 4-5 vuotta vanha ja on talvehtinut hyvin. Ihan tavalliselta taimistolta ostettu, tuskin ovat koskaan kotimaista alkuperää? Tosin nyt on ollut hyvin lumisia talvia viime vuodet, lumipeitteen alla tietysti talvehtivat paremmin. Paikka on superlämmin kivikko talon seinustan lähellä. Arkojahan nämä ovat. Aiemmin talvehti minulla useampia vuosia myös Helsingissä eli ei mahdotonta ollenkaan. Onnea uudesta kodista ja ihanaa kun pääset laittamaan pihaa!

    VastaaPoista