perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulunajan selviytymispakkaus

Hankin joulupöydän somistukset...ostin upean havukasvin nimeltään Hernesypressi eli

Chamaecyparis pisifera 'Squarrosa'  

Tulee koristamaan joulupöytäämme  ja myöhemmin istutan maahan. Luin kasvista Mustilan arboretumin sivuilta, kiva kokeilla. Ja havu on tietysti glitteröity. Haaveilen vielä kermanvaaleista neilikoista ja ruusuista joulupöytään. Kiehtoo kovasti hopean ja kermanvaalean yhdistelmä. Innostaa loppujen lopuksi enemmän kukat kuin se itse ruoka (joka on ihan hyvää kyllä, kuolemattoman ihana yhdistelmä on lanttulaatikko & hunaja-dijonsinappi, suosittelen!).

Pienessä  hopeisessa talvipuutarhassa (Elsan lempituolista) kynttilä ja aika glitter-kitch-mauton juttu -mutta kaunis kuitenkin- hopeinen mehikasvi. Kasvit ovat joulunajan selviytyspakkaukseni, uppoudun niihin mahdollisen kireyden iskiessä 
Pieni rauta-aidanne on myös Prismasta ja pitää joskus maalata vielä, mutta on kiva lisä talviseen puutarhaan. Tosin nyt on satanut jo monta viikkoa vettä ja risuja saa kerätä isoja sylillisiä päivittäin. Erikoinen joulukuu.
Kasvihuoneessa hyasintti, toivottavasti alkaisi kukkimaan
Tänä vuonna ostin enimmäkseen valkoisia hyasintteja, viime vuonna enemmän sinisiä, pientä variaatiota elämään. 
Hyllyn päällä vielä nuppuisa hyasintti, onneksi pienet ovat halpoja
Vanha Hienohelma kasvaa pituutta nykyisin enemmän kuin leveyttä, keppi sivussa on kuistilla talvehtiva Viikuna
Suloisia tulppaaneja ostin joulutulppaani -nimityksellä myös Prismasta, ovat normaalia pienempiä & hennompia aivan kuin villitulppaaneja
Tässä loppuosa joulunajan selviytyspakkaus, hyasintteja & amaryllis. Saattaa jäädä yli vielä tammi-helmikuun tuskaiseen odotukseenkin. Mutta ei mennä vielä aikojen edelle. 
Pientä koristelua
Näistä tummanpinkeistä hyasinteistä pidän tosi paljon, vievät minut eksoottisiin havaijilaistunnelmiin. Värikkäämpiä hyasinttejä löytyy aina Bauhausista. 

16 kommenttia:

 1. Jos ei noilla joulua pärjää niin onhan kumma!

  VastaaPoista
 2. Täydellinen selviytymispakkaus! Tuollainen "Bauhaus" hyasintti olisi hieno. Tummemman punaisia ei ole osunut silmiini täällä päin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria K: Harmi jos teilläpäin ei ole bauhausia, pienemmissä kukkakaupoissa saattaisi myös olla?

   Poista
 3. Terapeuttisen kaunista kerrassaan! Nyt on tarpeen kaikki mieltä ylentävä ja lohtua tuova, kukat ovat parasta lääkettä. Aivan ihana myös tuo pikkuinen talvipuutarha. Pitäisi hankkia vähän uusia joulukukkia, ensimmäiset alkavat olla kukinnan lopussa täällä liian lämpimässä huoneilmassa. Olen kyllä laittanut kaikki sipulit visusti talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, ihanasti sanottu! On kyllä hienoa kun voi laittaa kaikki sipulit uudestaan multiin, ihanaa.

   Poista
 4. Oi tuo Bauhaussilainen on varmaankin se `Jan Bos`, joka minulla oli viime jouluna, väri on todella upea<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Voi hyvin olla Bos, hirveän monia lajikkeita kyllä on. Harmi ettei näissä lue.

   Poista
 5. Ennustan että selviydyt lopputalvesta erinomaisesti, sinulla on niin paljon kaikkea kaunisat ympärilläsi! Hyasintteja ihastelen näin muiden blogeista mielelläni, meille ne eivät valitettavasti ole tervetulleita allergioiden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos laura. Ihana ennustus! Harmi, että teillä allergiat estävät, nyt on niin lämpöistä tosin, että voi uloskin laittaa vaikka :)

   Poista
 6. Onneksi joulunaikaan on paljon ihania kukkia, meillä hyasintteja, amarylliksiä ja jouluruusu. Ja leikkoja ainakin vielä jouluksi;)

  VastaaPoista
 7. Mielettömän kaunista!! <3 Mun täytyy lähteä sinttikaupoille, edelliset on jo förbii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Tiina, ilahduttavasti sanottu. Lisää hyasintteja teillekin!

   Poista
 8. Ihanat kuvat, kukat ja koristeet!

  VastaaPoista