sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kuusipuu & OrjanlaakeriJoulukuusi on pystytetty olohuoneeseen. Kauneimmillaan illalla hämyssä. Löydettiin onneksi aika hoikka tapaus joten soffalla mahtuu istumaan ilman pistelyä.  Tänä vuonna ei valitettavasti ole mitään kukkiin tai kasveihin liittyvää koristetta kuusessa, kaivettiin vaan hillokellarista vanhat jäänsiniset pallot, jääpuikkoja & kristalleja

Murulta sain Orjanlaakerin. Olen katsellut sitä pitkään ja hartaasti. Pienenä piirsin aina näitä orjanlaakerin lehtiä innoissani vaikken ollut koskaan nähnyt niitä. Keväisin piirsin satoja ja satoja kertoja narsisseja ja talvella orjanlaakereita. 

Tänään tuli hämärää jo kolmelta. Samalla tuli talvi, lunta ja pakkasta. Tykkään näistä tunnelmallisista joulupäivistä, aika aattoon voisi vaan mennä pikakelauksella kun en jaksa kuunnella lasten malttamatonta napinaa joululahjoista. Siitä syystä meillä avataankin lahjoja jo aattoaamuna. Säilyy sopu ja voi rauhallisin mielin keskittyä joulufiilistelyyn. Yleensä leivon kakkua ja aatoksi varaan joulushampanjaa - muutoin meillä ei olla kovin perinteisiä. Lapsia en enää kiusaa jouluruoalla, ajan jo uskoa, että he eivät aidosti pidä niistä. Itsekin voin luopua muusta kuin lanttulaatikosta, perunoista ja punajuurisalaatista. Kurkkua ja herneitä sekä Malax limpania haluan myös natustella. Joulupukki ei meillä ole koskaan käynyt eikä tule, yritän elää periaatteiden mukaan eli en valehtele lapsille. On kyllä sitten jokaisen oma asia mihin uskoo. Joulukukat ovat se tärkein tunnelman luoja joulukuusen ohella. Joulu on minusta romanttisen rakkauden aikaa -rakkaudesta ihmisiin, eläimiin, kaikkeen elolliseen ja luontoon. Mutta yritän myös ymmärtää ettei kaikista joulunaika ole ihanaa. Ystäväni työskentelee päihdeihmisten asuntolassa ja kertoi, että siellä ei saa esimerkiksi mainita sanaa joulu koska asukit ahdistuvat. Meitä on niin erilaisia ja erilaisissa elämäntilanteissa.
Joululukemista...ja muutama jännittävä dekkari lepää yöpöydällä. Pitää vielä käydä lainaamassa puutarhakirjoja, olen miltei lukenut omani puhki ja osaan sivut ulkoa. Olisi mukava kuulla mitä te muut luette joulunpyhinä :)

Kasvihuoneessa on joulu

Itämainen sermi meinasi kupsahtaa nurin syysmyrskyssä ja rikkoi pihalampun. Jouluksi korjaustöitä luvassa

Lammenrantaan on saapunut talvi..taustan linnunruokintapaikalla käy kova kuhina. Punatulkut ovat lemppareitani, käyvät aina välillä ja Kuusaman oksat taipuvat niiden painosta, ei mitään kevyitä pikkulintuja

Kaariportissa valot..olisipa ihanaa jos meilläkin kasvaisi talvivihreitä köynnöksiä, muratti olisi niin kaunis...

Luonnonmateriaaleista pidän kovasti, mutta nautin niistä mieluiten ulkona luonnossa. Sisällä saa kukissa olla glitteriä ja glamouria. Kermanvalkoisissa neilikoissa on tosi hento glittersuihke. Haaveilen vielä joulukävelystä aatonaattona ja muutamasta leikkokukan hakemisesta kukkakaupasta. Huomenna tupruttaa urakalla lunta, joutuu sitten kai lumitöihin.

Oi kun toivoisin teille kaikille mukavia joulunodotuspäiviä & suuret kiitokset kun jaksatte käydä täällä 

6 kommenttia:

 1. Mitäs se tuollainen Malax oikein on?! Minäkin suunnittelen juustokakun tekoa aatoksi, hyvä resepti vain on vielä hakusessa. Riennämpä guuggeloimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Maalahden limppu on saaristolaisleipä, se aito ja oikea :) Erittäin hyvä liivatteeton (inhoan liivatetta) juustokakun ohje on Lunni leipoo -blogissa. Suosittelen lämpimästi!

   Poista
 2. Ihana bannerikuva sulla!! <3 Valkoiset glitterneilikat ovat kuin jäähilekuorrutuksen saaneita, liikuttavan ihania. Rauhaisaa ja nautinnollista Joulua sulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, ihanasti sanottu! Aivan ihanaa joulua sinulle myös!

   Poista
 3. Hyvää joulua! Kohta ollaan jo sen vuoden puolella, kun uusi kevät koittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma! Toden totta, kevätpuolella pian :)

   Poista