sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Kiitollisuushaaste

Kiitollinen kiitollisuushaasteesta! Vaaleanvihreää, Vaarin torpan puutarha ja Kukkia&Haaveita -blogistit ♥ Kiitollisuushaaste viimein yhdistettynä kevätmeiningeihin.

Olen haravoinut liikaa ja viime yönä talven kaikuja ulottui puutarhaan asti eli kaipaan erityisen paljon kevättä juuri nyt.  Kokeilen miltä tuntuu ajatella positiviisesti puutarhastaan, yrittää nähdä vain ne hyvät jutut ja olla kiitollinen. Kelta-valkoiset tulppaanit ovat Sweetheart -nimisiä, burgundinväriset Continental ja kermanvaaleat liljatulppaanit Sapporo. Pikarililjat ovat aloittamassa kukintaansa ja palloesikot juuri lopettamassa. Keväinen hetki, jolloin kukkijoiden vuoro vaihtuu.
Lajikkeita: Claudia on hyvin kaunis hohtavan valkoreunuksellinen lila liljatulppaani ja vaaleanpunainen kerrottu Angelique tässä sen seurassa
Light and Dreamy-tulppaani oli tosi erikoisen näköinen, pohjaväri vaaleampi lila ja uloimmat terälehdet kuin laventelinsävyllä sivellyt. Nielussa on vaaleaa kullankeltaista. 
Ja se kevään ihastuttavin tulppaani La Belle Epoque

Auringossa eri näköinen kuin pilvisäällä, mutta kerrottu, kahvin, kermakaramellin, aprikoosin ja meripihkan sävyjä, kerrasssaan hurmaava
Vuodesta toiseen kukkivat Queen of nightit. Tänä syksynä istutin vain yhden pussukan tulppaaneja. Papukaijatulppaaneja
Viime kevään tulppaanisatsaukset muistan vielä. Kevät oli kolea & uuvuttava, mutta jälkikäteen kuvista katsottuna se on kaunis niin kuin aina. Valikoiva muisti on lahja, josta olen kiitollinen joka päivä. Ylipäätään olen hurjan onnellinen puutarhani olemassaolosta, se kun ei ole itsestäänselvyys. Nämä narsissit ovat mummin puutarhasta, sain ne tosin vasta mummin kuoleman jälkeen, hän kuoli ennen kuin minulla edes oli omaa pihaa. Näissä narsisseissa on hyvä tuoksu.
Vuodesta jäi jotenkin järkyttynyt olo. Miten säiden armoilla olemmekaan vaikka on mukamas modernit ajat. Kuinka kylmää oli ja kesä ei tullutkaan. Keväällä tulivat kuitenkin kukat ja tunne kaiken merkityksellisyydestä.  Rusotuomipihlajan tähtikukkien tuoma ilo tuli mieleen kuvan myötä
Toukokuussa pergolakin heräsi henkiin yhtäkkiä. Riippahernepuuhun tuli lehdet yhdessä yössä
Puun alle ilmaantui värejä, kirkasta lilaa (sammalleimu) ja tummaa purppuraa (japaninvaahtera) sekä limeä (happomarja). Pitkän valko-harmaa-ruskean talven jälkeen värit tekevät tosi hyvää
Olin kiitollinen puiden kukista, korkealla jo ovat, katsetta täytyy hilata jo kohti taivasta. Makamik & Pilvikirsikka
Kevään ekat krookukset, joista on todellakin kiitollinen ja menee ihan sekaisin, Snowbunting-sahrameja nämä. Ruskeasta maasta nousee yhtäkkiä jotain näin kaunista, mikä fiilis!
Erikoisuudet, jotka ei varmaan ole kovin erikoisia, mutta itselleni kyllä ovat sitä. Ei tälläisiä ollut kun olin pieni, import-kamaa ovat ja olen kiitollinen siitä, että saan kasvattaa näitä omassa pikkuisessa puutarhassani ja kenties saada jotkut heistä jopa viihtymään. Siis esimerkiksi jouluruusut. Toisella kuin verisuonet ja toisella pisamat. Helleborus orientalis. 

Pikkaset vuokot. Vaaleanpunainen on Pink delight, valkoinen kerrottu Vestal ja tummemman lila Kentish Pink. Anemone nemorosaa eli valkovuokkoja ovat. 


Kirsikan ja omenan kukat. Kuriilienkirsikka & Royalty

Keväällä on kaikki niin jännittävää ja uutta, siitä on tosi helppo olla kiitollinen. Tuoreus, keväänvihreys, kaikki kauneus. Sitä on vain onnellinen siitä, että saa olla olemassa
Eiffelin luona pikarililja esiintyy edukseen, muistaakseni tämä vihertävä pikkusipuli on muistaakseni fritillaria pontica. Pienet sipulikukat ovat suosikkejani

Vuodet vierii ja me vanhenemme, olen huojentunut siitä, etten ole ihan niin ankara itselleni (ja muille) kuin joskus olin. Kypsyys tuo suurpiirteisyyttä ja ylimalkaisuutta asioiden suhteen. Sama juttu puutarhan suhteen, sitä on sallivampi kuin alussa, ei jaksa niin pingottaa enää.  Puutarha hellii ja piiskaa sopivassa määrin, aika hyvä juttu.
Kiitollisuushaaste eteenpäin:
Te kaikki, jotka käytte täällä, ettekä ole vielä vastanneet (saa toki uudelleenkin vastata)! Olisi hurjan mukava lukea vastauksianne, omaan tyyliinne ja oman makunne mukaisia kiitollisuuteen liittyviä juttuja. 

18 kommenttia:

 1. Sinulla on taito ensinnäkin kypsyttää originelleja ja silti niin samaistuttavia ajatuksia, ja sitten vielä pukea ne sanoiksi! Joka jutussasi sanot jotakin, joka aiheuttaa oivaltamisen ja jopa löytämisen riemua ja tässä sellaisia kohtia oli niin monta. Ihana kirjoitus!
  Keväällä tosiaan: se, että on elossa! Oi että. Kevät ♥ Ja niin kaunista, kaikki kuvat, iiks-ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, olet niin kultainen! Ihanasti sanottu, ilahduin! Kevät on ihan parasta, sitä kohti♥

   Poista
 2. Voi kuinka ihanan postauksen teit aiheesta <3 Tämä tosiaan oli kiva haaste. Mielettömän kauniita kukkia Sinulla! Voi kevät, tule jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maatiaiskanasen elämää! Niin mukavasti kommentoitu! Kevät, tule jo!

   Poista
 3. Kauniit kevätkukkijat, ihana kiitollisuuspostaus.
  Minulle iski kevään kaipuu siitä, kun vein kukkia talvetushuoneeseen, mikä toimii keväällä samalla kasvatushuoneena. Mutta ihanaa on syksykin, joka vaihtuu värien yltäkylläisyydestä pimeyteen, jolloin katse kääntyy väkisinkin sisätiloihin ja voi aloittaa lepokauden itsekin..
  Vastasinkin joku aika sitten tähän haasteeseen.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Tuulikki! Ihanaa, mukava kommentti! Ymmärrän hyvin tuon kevään kaipuun, kuulostaa mukavalta tuo talvetushuoneesi. Lepokausi taisi tosiaan alkaa. Mukava, että vastasit tulen lukemaan!

   Poista
 4. Ihania kukkia toinen toisensa jälkeen ja muutenkin toiveikas postaus. Pitäisi varmaan vähintäänkin joka toinen päivä katsoa kavalkaadi kuvia keväästä ja kesästä, jotta se toiveikkuus pysyy hengissä. Näin syksyllä sitä jaksaa iloita siitä, että aika menee nopeasti ja pian tulee taas kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Mieluusti katsoisin kevätkuviasi vaikka vaikka heti! Toivotaan, että aika kuluisi nopsaan!

   Poista
 5. Talven jälkeen kevät on suurta kiitollisuuden aikaa. Sitä on kiitollinen heräävälle luonnolle ja itselle koska jaksoi syksyllä nähdä istuttamisen vaivan kevään kukkijoiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Totta tuo, ihana nauttia omatoimisesta keväästä!

   Poista
 6. Hieno kiitollisuuspostaus. Puutarhasi on täynnä kauneutta.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania kuvia! Kiitos, että vastailit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vaalean vihreää kun annoit tämän haasteen minulle!

   Poista
 8. Kuvissa näkyy vain kevään ja kesän kauneus, lämpötila tai onneksi näy;)
  Minutkin hurmas La Belle Epoque niinkin paljon, että tilasin lisääkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Lämpötilan yritämme unohtaa :D Se on kaunis tulppaani!

   Poista