sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Onnellinen sunnuntai

Loman jälkeen olo on leppoisa & onnellinen. Ja ystävän käynnin jälkeen vielä onnellisempi.

Onko mitään ihanampaa kuin ystävältä saadut omakylvönamit?
Vastaus.: ei ole.

Otin tietysti typerän kuvan aarteista & upeasta astiasta, kuinkas muutenkaan. Jännitän vielä mitä tässä ryppäässä on. Siitä olen varma, että se kuorruttaa arkielämääni runsaasti.

Saaripalstan Sailaan tutustuminen on ollut yksi onnellisimmista asioista blogielämän myötävaikutuksena. Te kaikki tunnette varmasti Sailan (&Mustin&Ransun) jotain kautta. En voisi kuvitella puutarhablogimaailmaa ilman Saaripalstan botaanista saari-ihmettä. Sailan intoa istuttaa erityisiä kasveja, kauniita kasveja, rumia kasveja, ilman talvehtimisen toivoa olevia kasveja, kasveja joista et ole koskaan kuullutkaan, kasveja, joita yllättäen tajuat himoavasi omaan puutarhaasi heti 💓

Ymmärrättehän, tämä on ylistyslaulu Sailalle, eikä sanat riitä. Mikä tragedia! Jos Saaripalstan pitäminen yhtäkkiä loppuisi niin varmaan romahtaisin. Saaripalsta on minusta koko Suomalaisen 100 vuoden blogimaailman tukipilari. Kukaan muu ei pysty samaan kuin Saila, enkä tajua miksei blogi keiku listaykkösenä joka puutarhablogilistalla! Kaiken lisäksi Saila on ihmisenä 100 % !  Kaunis, hauska, fiksu & Sailan kirjat tekevät omasta yöpöydästäni satumaan, jolle ei ole vertaista. Monena iltana/yönä ne vievät uusiin puuatarhaulottuvuuksiin. Henkilökohtaisesti odotan, että saisimme ehkäpä lukea kirjamuodossa Sailan reissukirjoja maailmalta.....
Jotta ei menisi täysin imeläksi, katsomme välillä mustan mullan kuvia. Hyasintissä on uutta elämää
Tasetit uinailevat vielä, mutta juuret ulottuvat jo syvälle
Ikeasta amarylliksejä, todellinen talven merkki
Satsasin talvikukkiin pikkuisen tänään: hopealankaa ja...

Söpis monivärikanerva
Kaikki on taas niin frozen
Japaninvaahteran pakkaspurema
Syreenin kauneus
Ja Jouluruusun nuppu. Grinchit varokaa, joulu lähestyy...

28 kommenttia:

 1. No jopas nytten :-DDD Mitäs kamaa siellä on vedelty sunnuntai-iltapäivänä...?
  Ihastus on molemminpuolista! Itse ihastuin muuten blogissasi alun perin just siihen, että kokeilet kaikkea.
  Ärh, j-sana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Muutama kärpässieni livahti suuhun ja sai aikaan Sailankehumiskohtauksen :D Kiitos vain itsellesi uudemman kerran!

   Poista
 2. Saila on huippu! Ja bloginsa puutarhablogien kuningatar. Sailalta olen oppinut puutarhasta niin paljon enemmän kuin mistään muualta.
  Jouluruusun nuppu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Niin on, huipputyyppi! Joulu on tulossa!

   Poista
 3. Olen kanssasi täysin samaa mieltä!Saila on blogimaailman kuningatar, upea ja rohkea kasvattaja, herttainen kisumamma, uhmakas taistelija niitä nelijalkaisia hirviöitä vastaan, upea kirjailija, käsityöläinen ja ne matkakertomukset ovat vertaansa vailla!

  Niin paljon olen oppinut niin Sailalta kuin sinultakin ja niin monta tainta on ostoslistalle päätynyt teidän kummankin blogin johdattelemana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Mitenkään muita väheksymättä, Saila on kyllä juuri tuota mitä sanoit. Äh, täältä et kyllä voi oppia mitään, mutta kiitos kuitenkin ja ihana käydä sinunkin blogissasi!

   Poista
 4. Saaripalsta on kyllä erinomainen blogi ja tietämys niin suurta, että ihan häkeltyy. Omassa blogissasi on myös sellaista tietoa asioista, että voisi luulla sinunkin tekevän työksesi puutarhaa. Teidän molempien blogeista oppii niin paljon.

  Onpa hienoa kuulla, että sait voimaa lomasta. Silloin loma on ollut hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vaalean vihreää! Saila on tietäjänainen! Oikeasti, en tiedä mitään muuta kuin mitä kirjoista luen. Kiitos itsellesi kun saan blogissasi käydä! Loma oli ihana, mutta nyyh nyt se on loppu!

   Poista
 5. Saanen yhtyä Sailan kehuihin. Sailan blogiin tutustuin blogielämäni alkumetreillä ja siitä on tullut yksi mieluisimmista blogeista. Minulla on ollut ilo myös tavata Saila, että hän on juuri niin ihastuttavan vaatimaton ja huumorintajuinen ihminen, mitä blogissaan. Ja aito kissaihminen, mistä tietenkin lisäplussaa.
  Onko Ikeassa jo amarylliksiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Ilman muuta, kehutaan yhdessä :) Kisunainen on hyvä määritelmä. Ikeassa oli amarylliksiä!! Espoon Ikeassa kävin siis..

   Poista
 6. Talvi tekee tuloaan. Oikeastaan ihan hyvä, että välillä voi tehdä jotain muuta kuin miettiä piha-asioita. Keväällä sitten uudella innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma! Ai, minusta ei yhtään tunnu tuolta, mutta hyvä jos nautit levosta!

   Poista
 7. Yhdyn edellisiin! Sailan kasvitietous on huikea. Hänellä tuntuu olevan mahottomasti harvinaisii kasvia joista tiällä ei oo kuultukaan. Saaripalsta on mielenkiintoinen blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Saila on huippu ja bloginsa myös! Meitä faneja riittää :)

   Poista
 8. Minä niin komppaan sinua tuossa Sailan ylistyksessä. Minulla on ollut onni tavata Saila pari kertaa. Ja olen kyllä onnistunut täsmäämään nuo kerrat niin oikeisiin paikkoihin. Kumpanakin kertana olemme olleet jossain kasvien ihmemaassa ja olen seurannut kuin hai laivaa Sailan ostoksia ja kuunnellut ihmetellen hänen kasvituntemustaan.
  Saaripalsta-blogi on kyllä kuin kasvitieteellisessä puutarhassa vierailisi. Joka kerta tutustun johonkin kasviin, josta en ole eläessäni edes kuullut.

  Myös täällä sinun blogissasi on samaa tunnelmaa. Täällä kasvit ovat pääroolissa ja ihmettelen aina uudestaan, mitä kaikkia aarteita sinulta löytyy. Ja miten ihmeessä saat kaikki arat ja erikoiset kasvit talvehtimaan.
  Olen niin iloinen tästä koko puutarhablogi-maailmasta. Täällä on tutustunut toistaan ihastuttavimpiin puutarhoihin ja puutarhureihin niiden takaa. Itkisin, jos kuka tahansa teistä lopettaisi. On niin ihana, että meitä on niin monenlaisia ja eri tyyppisiä. Se on todellinen rikkaus.
  Ihanaa, kun olette kaikki olemassa, ettekä pihtaile kokemuksianne ja tietoa kasveista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Kuten arvasinkin, meitä Sailafaneja riittää! Ihana kuulla, että sinäkin olet koukussa. Kiitos kovasti sanoistasi, itse en kyllä ollenkaan tunnista itseäni tai blogiani noista sanoistasi ja olen hyvin häkeltynyt ja onnellinen. Puutarhablogimaailma on antoisa, vaikka ei pelkkää päivänpaistetta minusta...On ihana tutustua uusiin ihmisiin ja jakaa harrastuksen ilot. Osan tuntee, osan ei, mutta kaikki ovat yhtä rakkaita omalla tavallaan. Kiitos tuhannesti itsellesi, että olet olemassa!

   Poista
 9. Voisin sanoa samaa sinusta pidän plogistasi tosi paljon. Minulla on sinulle haaste plogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Ihanaa, haaste ja ihana kommentti, tuhannet kiitokset sinulle!

   Poista
 10. Pitääkin poiketa Sailan blogiin vierailulle, jospa sieltä saisi hieman inspiraatiota ja lohtua syksyn keskellä. Mutta onhan sullakin aivan ihana blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Hyvä idea, mutta paljon kiitoksia sinulle, että ajattelet noin minun rääpäleblogistani!

   Poista
 11. Saaripalsta on kyllä huippublogi,ja Saila huipputyyppi. On ollut ilo tavata hänet puutarhailun merkeissä! Ja Musti ja Ransu ovat niin ihquja blogikissoja;)

  Myös sinun blogistasi löytyy hirmuisesti kaikkea ihanaa, samalla kokeilevalla asenteella kuin ystävälläsikin.

  Ja Joulu, se lähestyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Saila on ihana! Kiva kun olet tutustunut häneen. Kissaherrat ovat toki hurmaavia hekin!

   Kiitos paljon ystävällisestä kommentistasi!

   Olen jo aivan joulufiiliksessa. Mitenkäs sinulla :)

   Poista
  2. Ekat glögit maisteltu ja pari joululehteä ostettu;)

   Poista
 12. Ihania blogeja molemmat, sekä Sailan että sinun, Sametti H:) Vasta tähän maailmaan itse liittyneenä on todellakin ihanaa, kun saa tutustua ja lukea toinen toistaan ihanampia, mielenkiintoisia ja niin erilaisia blogeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Kiitos paljon sinulle! On ihanaa kun saan käydä sinunkin blogissasi!

   Poista
 13. Voi mitä namuja olet saanut ❤
  Kuules Pikkuisen puutarhan Hortensia oot ite inspiroiva ja ihana ja sun blogi on niin kaunis kuin myös puutarhasi. On ollut ilo tavata sut ja suloinen puutarhasi ja frozenneiti juhla- asussaan ja miäs.
  Saila on Saila 💚, rakas ystävä.

  Kyllä tää tuleva ankeus, siis loppuvuosi yhdessä kestetään.
  Tehdäänkö semmonen sopimus ? 😃
  Yhtenä yönä vierailin teillä ( unissa) ja teillä oli valtava takapiha, joka oli nurmikenttää. Mutta ei edes säbämaaleja. Sitä kyllä ihmettelin.
  Ihanaa lauantaita.
  Huomenna on tuntia pidempi päivä. Iloitaan siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena itsellesi, hurmaava olet! Kiitos paljon, että ajattelet noin, itse en kyllä koe yhtään antavani mitään. Kunhan täällä jaarittelen.
   Tottakai teemme sopimuksen! Ihana tuo uni, minäkin haluan nähdä sinusta unen! Maalit pitäisi muuten juuri purkaa pois, ehkä se oli enneuni? Olet näkijänaisia! Iloista uutta viikkoa sinulle myös!

   Poista
 14. Saaripalsta oli yhdessä Marian koti ja puutarhan kanssa ekoja blogeja minulle ja olin ihan haltioissani molempien postauksista💚 Lueskelin heidän kaikki vanhatkin postauksensa ja pian aloin löytää paljon uusiakin ihastuksia. Kolmannen lapsen syntymän jälkeen olin täysin burniksessa ja muistan vieläkin miten sain ikävät ajatukset poistumaan sillä kun lueskelin teidän kaikkien ihania blogejanne😍 Vuoden päivät se otti että pääsin takaisin eloon ja pian alkoikin tehdä mieli ryhtyä itsekin blogimammaksi. Olen niin kiitollinen erityisesti Sailalle ja Marialle saamastani avusta noina aikoina🌷

  VastaaPoista