perjantai 25. helmikuuta 2011

Paljas sisäänkäyntiOlen mietiskellyt ratkaisua arkielämän dilemmaan. Meidän ovelta on suora näkymä keittiöön. Eli jos ovikelloa tulee soittamaan vaikkapa Jehovan todistajat ja haluaisin leikkiä ettei kukaan ole kotona -nalkissa ollaan! Kovasti tekisi mieli saada jotain näkösuojaa. Löysin tietysti kammottavan rojukuvan, joka kuitenkin valottaa tilannetta aika hyvin. Keittiön ikkunat ovat siis oikealla puolella sisäänkäyntiä. Olen miettinyt pian pääni puhki asiaa. Vasemmalla puolella on kukkapenkki, jossa kasvaa Marjakuusia, Mahoniaa ja Pikkutalviota.

Joku iso & kapeahko näkösuojapensasko (Syreeni?) tuohon? Vaiko pieni säleikkö johon vehreä köynnös? Ei kylläkään poista ongelmaa talveksi. Talon sisäänkäynti on pohjoispuolella ja enimmäkseen kivituhkan peittämää hiekkaa. Suurimman osan päivästä kohta on varjossa.

Eli rakkaat ihmiset, onko teillä ideoita...? Apua tarvitaan...

6 kommenttia:

 1. Voi kun osaisi antaa hyviä vinkkejä. Tuo syreeni kuulostaisi yhdeltä hyvältä vaihtoehdolta. Minusta sisäänkäyntinne on viehättävä 'rojuineenkin'. Ihanat uurnat, vastaavista olen minäkin haaveillut. Toissa syksyllä olisin saanut Plantagenista isot rautauurnat puoleen hintaan, mutta nuukuus iski ja sitäkös olen monesti harmitellut.

  Minulla on blogissani sinulle tunnustus, jonka saat halutessasi ottaa vastaan :)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Maria, heti tuntuu paremmalta kun lohdutit. Oivoi, todella harmi ettet ostanut uurnia! Maksoin itseni ikoinaan aniistä kipeäksi. Jospa vielä saisit uurnasi, teillä on kyllä ne upeat antiikin pylväätkin! Superkiitos tunnuksesta, menen heti kurkistamaan :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Kivalta vaikuttava blogi sinulla. Löysin vasta äsken. Olen itsekin suunnitellut puutarhablogin aloittamista, mutta pelkään että en keksikään mitään sanottavaa. Enkä edes osaisi lisätä kuvia...

  Katselin tuota sisäänkäyntiäsi. Ihanan kodikas ja kutsuva se ainakin on. Mutta jos se on "liian kutsuva", niin olisiko mahdollista laittaa ylätasanteen kohdalle pylvään ja seinän väliin mainitsemasi köynnöskehikko ja kehitellä siihen talveksi joku taulu tai muu koriste/koristeita luonnonmateriaaleista strategiseen paikkaan peittämään näköyhteyttä keittiöön. Tai sitten tehdä vaakasäleikkö samaan paikkaan, se tosin estää oman näköyhteytesi keittiöstä rapulle, et näe ketä on tulossa. Pienemmät koristeet estäisivät vieraan suoran tuijotuksen, ei kai monikaan niiden ohi kehtaisi kurkkia.

  Tällaista tuli ensimmäisenä mieleen, jos siis näin oikein rappusten yläpään, ja sen miten kaide jatkuu. Jos istutat ikkunan eteen korkean pensaan, se vie aika paljon luonnonvaloa keittiöstäsi.

  VastaaPoista
 4. Oi, uusi ihminen! Ja uusia ideoita :) Ehdottamasi köynnöskehikköjuttu on tosi hyvä idea ja innostuin siitä. Kiitos paljon! Aloita ehdottomasti puutarhablogi, ei riman tarvitse olla niin korkealla, sen todistaa minunkin blogini. Tulen heti lukemaan kirjoituksiasi. Kuvien lisääminen on näillä ohjelmilla aika helppoja, sen kun nappia painaa.

  VastaaPoista
 5. Helei taas. Minä se olen huiskennellut hiihtolomalla ja ehdin kommentoimaan vasta nyt. Tännehän on tullut vaikka mitä juttuja taas...
  Tuli semmoisia ajatuksia tuosta kuvasta, että mitä on/ kasvaa tuossa kuvan ottajan paikalla? Mitäpä jos laittaisi näköesteen niin, ettei tieltä/kadulta näe keittiönikkunaan, eli se olisi kauempaa katsottuna suojassa? jos ilmatilaa on, niin siihenhän voisi istuttaa vaikka sen lehmuksen ;). Jos ihan tuohon rapunpieleen istuttaisin jotakin näköesteeksi rappusilta päin, istuttaisin varmaan jonkun pienikasvuisen puun, jonka latvus peittäisi näkymän rapuilta, muttei keittiöstä ulospäin, ja olisi ilmavampi kuin tyvestä alhaalta asti tuuheasti kasvava pensas. Olisiko joku rungollinen syreeni? tai jos haluat oikein ilmavalatvuksisen, mutta näkösuojan niin, että olisi kumminkin röyhkeää tunkeilla katsomaan tarkemmin sen lävitse, niin harsuisin vaihtoehto taitaa olla sulkahernepuu. Tai sitten kotisuoraan ulko-ovelta ulospäin rappujen suuntaisesti oikean kaiteen paikalle voisi laittaa jonkun talvellakin kauniin säleikön, johon joku kaunis alppikärhön lajike vaikka, ja talvella siihen voisi asetella lyhtyjä ja joulukransseja...
  vaikka. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon Laura! Olit miettinyt oikein kunnolla tätä ongelmaa ja esitit loistavia ideoita :) Säleikkö on varmasti paras, löysin tutkaillessani valmiit koukutkin johon voi ripustaa. Laitan vielä kuvan josta näkee alueen paremmin.

  VastaaPoista