tiistai 1. helmikuuta 2011

TulipaPunaista ja valkoista, Inzell ja Deshima kuunliljapenkissä. Tähtimagnolia on talvehtinut kolme vuotta kuunliljojen suojissa, samoin koristekirsikka Prunus Kanzan. Valkoinen kukkija on Helmipensas.Punavalkoinen lummetulppaani Heart´s delight.Tulipa Marjolettii, haaleankeltainen punaisin viiruin, aika korkea.Liljatulppaani Claudia.

Kaivelin muistiinpanot esiin ja tarkistin mitä on odotettavissa tänä keväänä. Näyttäisi olevan erityisesti lilaa & vaaleanpunaista tulppaania.

*suurpakkaus lilaa Attilaa
*vaaleanpunainen liljatulppaani China Pink
*valkoinen liljatulppaani White Triumphator
*vaaleanpunainen Oullioulles


Villitulppaaneita:
*hunajan värinen Tulipa Turkestanica
*vaaleanlila kreetantulppaani Tulipa Bakeri
*pronssin värinen Tulipa Whittallii
*lila Tulipa Odalisque

Suunnittelin jo kevään 2012 tulppaaneita...persikkainen värimaailma houkuttaa kovin :)

3 kommenttia:

 1. Heippa Hortensia! Edellisiin viitaten paju on kaunista puutarhakoristeissa ja keltainen kuuluu pastellien ohella ehdottomasti kevääseen! Tuo kivimuuri on todella hieno; oletteko tehneet sen itse vai onko se ollut paikallaan alusta alkaen?

  Ihailtavaa järjestelmällisyyttä, kun olet laittanut sipulien nimet ylös. Minä olen vähän laiska tuossa ja sitten aina harmittelen, kun olen hukannut nimet. Olen tosin pitänyt jonkinlaista kasviluetteloa ja joululomalla päivitin sen ja luulen, että suurin osa puutarhani kasveista on nyt listalla, tosin lajikkeista puolet ovat hukassa.

  VastaaPoista
 2. Heissu Maria! Kiitos kommenteistasi! Kyllä muuri on yli 50-vuotta vanha ja oli täällä muuttaessamme, emme varmasti osaisi tehdä muureja :( Pikkaisen salaa haaveilen, että saisin joskus tehdä pienen muurin...

  Mistä löydän kasviluettelosi, onko se sivuillasi? Olisi mukava lukea! Olen kyllä itse asiassa hutilus kasvien nimissä, mutta sipulikukista on tullut mukana lista kun olen ne ostanut, erittäin kätevää.

  VastaaPoista
 3. Alkuperäinen muuri omalla pihamaalla on kyllä hieno juttu! Minä olen tehnyt omaan pihaani semmoista pitkää kiemurtelevaa, noin 20 cm korkeaa luonnonkivimuuria. Olen vähitellen kantanut viereisen viljapellon reunalle aikoinaan pellolta kerättyjä kivenlohkareita pihaamme. Nyt alkavat värkit olla lopussa ja lohkareita pitäisi lähteä etsimään edempää.

  Voisin lisätä kasviluetteloni blogini sivusyötteeseen... teen sen jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista