sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

KotiinpaluuLilium Longiflorum White American kauniita torvikukkia, jotka olivat avautuneet matkan aikana, jotenkin hurmaannun kukista joilla on keltainen nielu! Seuraavana odotan päivänlilja Sammy Russelia kukkivaksi, puhdas punainen keltaisella keskuksella...On palattu lomamatkalta.
Pohjois-Karjalan maisemat veivät sydämeni; karua vaaramaisemaa, kauniita kukkapeltoja ja huikaisevia järvimaisemia jotka tuntuvat vatsanpohjassa asti. Paluumatkalla oli tarkoitus mennä Mikkelin Kenkäveroon, mutta hurautimme vahingossa ohitse ja lohdutukseksi pääsin käymään Kodin Terrassa. Löytyi Suklaakirsikka puoleen hintaan(pönöttää kuvassa).Koristeomenapuu Linnanmäen purppuraiset omenat, miltei kuin suklaakirsikatValeangervon lehdistä osa on purppuraisiaKoristekurpitsan kauniita kukkasia, joissa lepää öisin mehiläisiäVadelmilla herkuteltiin joKasvi, joka herätti mieheni mielenkiinnon (todella harvinaista..) ! Miksi sydämet kiipeilevät muurilla...? Piippuköynnös on kasvi, joka sekoittaa minunkin pääni; hennon vihreä sydämiä täynnä oleva köynnös, voiko olla ihastuttavampaa näkyä?

Puutarhassa tapahtunutta:

* leikkasin kuihtuneet neilikat pois kivikossa

* koottiin toinen kaariportti pergolan jatkeeksi

* maisteltiin Marjatuomipihlajan tummanpuhuvia marjoja; jännittävä sekoitus mustikkaa ja jotain muuta marjaa?

*tänä aamuna ilmassa tuoksui selvästi syksy ja heräsi hulluus mennä ostamaan syyskukkia....syksyn lähestymiseen on kaksijakoinen suhde; rakastan todella syksyä, mutta se edeltää luonnon pelottavaa kuolemaa. Pitää kai ajatella puutarhan lepäävän talvella rankan kukoistuskauden päätteeksi...

2 kommenttia:

  1. Syksy tosiaan herättää ristiriitaisia tunteita. Se on ihanaa ja haikeaa aikaa, voi voi. Mutta kiva kuulla onnistuneesta lomamatkasta. Me lähdemme huomenna miehen kanssa Saariselän maisemiin vaeltamaan ja pojat lähtevät leirille. Ja kiva kun sait jotain ohitetun Kenkäveron tilalle ;D

    Piippuköynnös on ihana! Minulla kasvaa viime kesänä istutettu kuistin vieressä, hitaasti tosin. On ilmeisesti alkuun hidaskasvuinen, mutta vauhtiin päästyään peittää vaikka mitä! Odotan!

    VastaaPoista
  2. Hyvää matkaa teilla Maria! Varmasti ihana matka, en ole itse koskaan käynyt lapissa, voin vain kuvitella...

    Piippuköynnös on tuskastuttavan hidas, toivottavasti meidän molempien köynnökset älyävät laittaa kaasuvaihteen päälle seuraavaksi :)

    VastaaPoista