sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Istutin puun

Kesän tuntua kuistilla..kun oikein kuvittelee voi pelaquun kukista tulla omenapuiden ylenpalttinen kukinta mieleen...

En tiedä pitäisikö puutarhapäiväkirjakin laittaa talviteloille, en vain malta vaan jaarittelen niitä näitä. Toivottavasti ette ole jo ihan kyllästyneitä näihin juttuihini. Mutta en tahdo vielä luovuttaa.

Istutin viikko sitten ostin alesta ostetun puun, koristeomena Hopan tällä kertaa. Olen aivan hulluna koristeomenapuihin, en ehkä tiedä mitään kauniimpaa, kerään niitä hiljalleen. Vaikka puut ovat nuorena hempuloita ja menee paljon aikaa ennen kuin muuttuvat suuriksi ja kauniiksi. Puun istutus on kärsivällisyysharjoitus, tuottoa ei voi odottaa heti. Mutta jonain tulevaisuuden päivänä puut ovat kauniita, jos ei minulle niin lapsilleni (se riski on tosin aina olemassa, että he myyvät talonröttelön pihoineen päivineen).
Syyspuuhien lomassa voi onneksi aina siirtyä kuistille lämmittelemään & tunnelmoimaan
Enää ei ole paljon esteettistä nähtävää puutarhassa, siirsin vielä Sirotuomipihlajan joka kasvoi pergolan kulmalla liian ahtaassa paikassa sermin eteen ja sen paikalta kituvaisen Kääpiöomenapuu Amorosan kasvihuoneen viereen. Tosiaan voisi kasveissa olla vaikka pyörätkin alla kun niin usein niitä tulee siirreltyä.  (Voi tuota köynnöshortensiareppanaa joka on entinen kiitos huikean kuuman heinäkuun)
Viimeinen Syyskimikin kukka loistaa, lehdet lakastuvat jo
Pienempi kuunliljapenkereen päällä kasvava Rusokirsikka sai sekin syysvärin
Ja se isompi tiputti värikkäät lehtensä varjopenkkiin..kaunista...Jouluruusu&Tarhavarjohiippa saivat hunnun ylleen
Leudon syksyn vuoksi Syklaamit ovat pysyneet hyvässä kunnossa, tässä minicallunan seurassa vierellään vielä kukkiva valkoinen Leijonankita
Koreanvaahteran syysvärin loppuhuipentuma on hieno
Kuistilla omppujen tuoksu ja kynttilöiden tuoma lohtu. Ne viimevuotiset hyasintit kasvavat hitaasti..saa nähdä mitä tuleman pitää. Kevään siemenkylvöistä jo haaveilin. Onneksi on unelmia ja haaveita. 

8 kommenttia:

 1. En usko, että kukaan on kyllästynyt, joten anna mennä vaan täysillä ! Koristeomenapuut ovat superhienoja, minulla ei sellaista ole, mutta aina ihailen niitä kun jossain näen. En ole viitsinyt hankkia, koska kaikki pitäisi suojata niin huolella, sillä täälläpäin on paljon rusakoita ja niillehän kelpaa tunnetusti melkein kaikki.

  VastaaPoista
 2. Ei näihin toisten kirjoittamiin juttuihin kyllästy, mutta olen huomannut että syksyn myötä mulla harvenee aiheet. Koristeomenapuut ovat tosi kauniita,kiva kun ihan keräät niitä.

  VastaaPoista
 3. Hei, tää on niin ihana blogi ja sulla on niin ihania kasveja ja piha ♡♡
  Saan aina hyvän mielen , kun käyn täällä ja inspiksiä omaan pihaan. Älä nyt vaan lopeta postauksia pihasta...onhan sulla kuvia vaikka kuinka , joita voi talven mittaan laittaa blogiin...eikö ?
  Hävettää tunnustaa, että ole lukenut juttujasi koko kesän......täällä käyn säännöllisesti katsomassa mitä kuuluu....enkä ole aiemmin kommentoinut....hyi minua ;)
  Itse asun Porin lähellä, viitisen vuotta sitten muutettiin tänne l (mun synnyinseutua )Espoonlahdesta ja oma vähän turhankin iso piha on ( ei oo oikeesti kovin iso, mutta pienempikin riittäisi).
  Mukavaa alkavaa viikko !

  VastaaPoista
 4. Ei olla kyllystytty, senkun juttelet! Nyt on enemmän aikaa lukeakin.

  VastaaPoista
 5. Älä vielä luovuta, mielelläni käyn kurkkimassa miltä teidän pihalla näyttää. Ja voihan talvellakin toki laittaa niitä julkaisematta jääneitä kesäkuvia;)

  VastaaPoista
 6. Voi että olette ihania...olen ihan sanaton..

  Kesäkukka, kiitos Sinulle! Olet ihan oikeassa suojauksesta, hirveä homma ja pakko tehdä tai puput nassuttaa.

  Anski, kiitos! Aiheet tosiaan vähän harvenee kun pihalla ei ole paljoa nähtävää, mutta sinnitellään.

  leenapojat, voi kiitos! Eihän tänne nyt sentään ilmoittautumispakkoa ole :) Mutta mukava kun lueskelet! Pori onkin kivaa aluetta, hyvän päätöksen teit kun sinne muutit.

  Vilma, kiva kuulla :)

  Pioni, kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Juttele vain! Minä ainakin käyn kurkkimassa! Mitäpä se haittaa jos tekstejä tulee harvemmin. Minunkin tekee mieli noita koristeomenapuita, ehkäpä ensi vuonna:) siihen asti käyn ihailemassa vaikkapa sinun istutuksia!

  VastaaPoista
 8. Voi kiitos Maarit. Kannatan koristeomppua! Niitä saa syksyisin aina tosi halvalla muuten.

  VastaaPoista