maanantai 23. toukokuuta 2016

Hempeää kukintaa


Mustaluumu pienenee vuosi vuodelta, mutta kukkii kuitenkin. Se on niin suloinen pikkupensas.

Ruusumanteli

Koristeomenahullun hullut päivät jatkuvat, nyt kukassa on Royalty

Spring Green -tulppaani, se on tosiaan ällistyttävän vihreä


Tumma Kaunotar täydessä kukassa, pergola sai romanttiset kesäverhot

Ja ainoan kesäkukan, pelargonin, halvimman mitä kaupasta löytyi..jostain on vaan pakko tinkiä ja se on valitettavasti kesäkukat. Epätoivon vimmalla otin kyllä pistokkaita omista pelaquista. 


Ilokseni huomasin, että vironmuratti talvehti kolmannen talvensa kasvihuoneessa (lasihuoneessa, josta on pari lasiakin rikki..). Tätä täytyy yrittää lisätä tänä kesänä pistokkaista. 


Varjopenkin nappikukka Morsiusleinikki aloittelee kukintaa...varjopenkki on muuten surkea, kasvit ovat kyllä ihan hengissä, mutta on pakko myöntää, etten ole lainkaan onnistunut tekemään kaunista kukkapenkkiä vaan se näyttää ikävältä. Joskus on niin masentavaa vaikka miten suunnittelee ja yrittää parhaansa niin lopputulos ei kuitenkaan ole hyvä. 


He ovat hyvin sävy sävyyn: Candy Prince -tulpsutin ja  Ruusumanteli

Alppikärhö Willy on herkän vaaleanlila


Ihmeiden ihme: Juudaksenpuu talvehti ulkona


Näky joka sai olon surkeaksi: lapsi oli "istuttanut" hyvässä kasvussa olleet kosmoskukat uudelleen. Ei taida tulla kesäkukkasia meille


Tulppaaneja ja riippakoristeomena, hempeä kevät

Telkkarissa sanottiin ilmaston lämmenneen niin, että pian Tammet kylväytyvät sinne tänne ja kasvavat pian jopa pohjoisemmassakin Suomessa. Olen huomannut...tammenalkuja löytyy kylväytyneenä puutarhasta

Pieni tarhavarjohiippa Lilafee kukkii, melkein kuin orkidean kukka

Tämän näyn tahdon muistaa talvella kun ulkona tuiskuttaa lunta ja paleltaa luita ja ytimiä myöden: mansikan kukat.

15 kommenttia:

 1. Onpa sinulla innokas puutarha-apulainen. Harmi, että into ei kohdistunut kasvien kannalta ihan oikein.

  Tekeekö mustaluumu myös hedelmää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää. Harmitti kyllä niin tuo taimien tuhoaminen. Plääh. En ole huomannut, että mustaluumu tekisi hedelmää, taitaa olla vain koristekasvi?

   Poista
 2. Ihana värimaailma puutarhassasi ja niin paljon kukkijoita, siis valtavasti, ihanat vaaleanpunaiset ja valkoiset sävyt. Pakkanen vei mennessään morsiusleinikkini, ostin kolme uutta ja yksi niistä nupulla, kahden outoa ulkonäköä ihmettelin ja syykin selvisi, Sulo oli käynyt niitä syömässä, pah kissanpoikaa, mutta kävimme vakavan keskustelun ja Sulo lupasi syödä vastaisuudessa heinää :D Olen harrastanut tammien kasvattamista muutaman vuoden ja hyvin ne täällä III-vyöhykkeelläkin kasvavat, sellainen komea tammikko olisi upea, jos mukaan saisi muutaman punatammen niin ruskakin olisi kaunis! Puita kannattaa aina istuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Voi harmitus tuota morsiusleinikkiä. mutta hyvä, että hommasit uuden. Vai Sulolle maistuu kukat, ihana katti :) Kyllä tammet varmasti tosiaan viihtyvät pohjoisemmassakin hyvin, eivät vaan luontaisesti leviä oikein sinne asti. Toivotaan leutenevaa ilmastoa...punatammi on kaunis!

   Poista
 3. Nyt on kyllä ihan paras aika puutarhassa. Ja sinulla on tuo ihana ruusumantelikin, wau! Sitä olen vähän himoinnut itsekin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli käynnistäsi! Hanki ihmeessä Ruusumanteli kokeeksi, se ei yleensä ole kovin kalliskaan!

   Poista
 4. Riippakoristeomenapuussa on kauniit kukat. Meilläkin on III-vyöhyke ja tammet kasvavat hyvin, on kai niitä ollut täälläpäin "aina". Mutta hyvin huomaa eron siskon vyöhykkeeseen joka on V, ei siellä kasva samat kasvit kuin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Hyvä, että tammet viihtyvät siellä! Toisaalta on rikkautta, ettei joka paikassa ole samoja kasveja vaan omat "erikoisuutensa"!

   Poista
 5. Morsiusleinikki on kaunis, oma suosikkini, aukeamassa pian.

  VastaaPoista
 6. Pikkuinen halusi tehdä samaa hommaa, mistä äiti niin tykkää...
  Juudaksenpuu selvisi viime talvesta - yes - sellainen meille heti!
  Ruusumantelissa on todella hempeät vähän kerrotut kukat.
  Tammen taimia on meilläkin pihat ja metsät täynnä. Mutta niitä en perkaa samoin kuin koivun ja vaahteran taimia. Ne siirrän aina toisaalle tai lahjoitan eteenpäin.
  Riippakoristeomppu tulppaanien kanssa on niin kaunis näky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene! Kyllä, hän on selvästi ainoa lapsistani, jota edes puutarhurointi jotenkin kiinnostaa. Ilman muuta haet sen juudaksen! Olin todella yllättynyt, että se selvisi talvesta. TAmmet on niin kauniita, niitä ei raaski tuhota. Kiitos sinulle!

   Poista
 7. Hmmm, tahtoisinkohan seuraavaksi tummempikukkaisen koristeomenapuun;)

  VastaaPoista
 8. Ihana kuva tuo, jossa on koristeomenapuu ja tulppaanit yhdessä. :)

  VastaaPoista