tiistai 31. toukokuuta 2022

Koristeomenapuita & pikkujuttuja

 Eilinen palautti taas hetkellisen uskon kesään. Auringonpaistetta oli ilmassa. Mikään ei kohota mielialaa yhtä hyvin kuin aurinko. Maaginen aurinkonousu, ilmassa leijui usvaa & taikapölyä. Puiden nöyhtää liitelee tuulen mukana. Pitkän sadejakson kynnyksellä taasen ollaan. 

Ai että olen kironnut tätä suurta kukkapenkkiäni, kun olen kitkenyt rikkaruohoja. Miten isotöinen tälläinen jättimäinen kukkapenkki onkaan. 

Monen vuoden tauon jälkeen ripustin paviljonkiin verhoja ja tuon lampun, se on ihan oikea ulkovalaisin. Tulee tunnelmallinen olo, kun käpertyy paviljongissa verhojen suojaamaksi.

Niin paljon kaikkea kaunista kukkii parhaillaan, rakastan alkukesän kukkivia puita & pensaita. Schalininkirsikka on niin upea. 

Paviljongin vielä pieni helmipensas aloitti jo kukinnan, se kun kasvaa hyvin aurinkoisessa paikassa. Minulla on kaksi vanhempaa helmipensasta, niissäkin paljon pulleita nuppuja.  Alkukesän tähtihetkiä tarjoilevat valkokukkaiset pensaat, angervot kukkivat parhaillaan, ja nietospensaissa ja kääpiömanteleissa on nuput.

Nyt voi nautiskella koristeomppujen kukinnasta. Aamurusko. Kukka on hieman vaaleamman roosa ja kerrottu.


Royalty, huomattavasti tummempi sävyiltään. 


Hopalla tosi hieno kukinta tänä vuonna
Tammisaari kasvaa ruusupenkissä taivuteltuna, on niin ihana puu. Linnanmäki on elpymässä toissatalvisesta kohtaamisesta kanin kanssa. Dolgo kukkii tosi hyvin, mutta Erstaa ei voi hyvin. 

Tammisaaren vieressä kasvaa veripyökki, joka on alkanut kehitellä viehättävää riippamuotoa itsestään.

Makamikin kukinta on lähes ohitse jo..purppurakoristeomenapuut ovat niin kauniita ja pronssista lehdistöä voi ihailla kukinnan jälkeenkin. Makamikilla on muutenkin tärkeä virka pyykkitelineenä. 

Tästä iloitsen niin paljon! Istutin vuonna 2010 hillittykasvuisen omenapuu Amorosan. Ensimmäinen kunnon kasvuspurtti ja kukinta. Oli hurjan pitkä odotus. 

Ruusupioni & Kuolanpionit kukkivat. 

Niin iloisia jälleennäkemisiä, pitkä odotus tässäkin takana. Rotkolemmikki.

Jouluruusut ovat vihdoin heränneet. Keijunkukat selvisivät myös vaikka luulin niiden kuolleen. 

Vaikka rakastan luontoa ja kaikkea luonnonmukaisuutta niin rakastan myös glitteriä. Syötävä glitter kimalsi kauniisti skumppalasillisessa, jonka tarjosin eilen ystävälleni. Juhlistimme koristeomenoita yhdessä. Propaganda tehosi, kun ystäväni totesi, että pakko tälläinen koristeomppu on istuttaa🌳


PS: Minulla on kommentointiongelma, en saa vastattua kovin hyvin näihin blogini viesteihin enkä moniin blogeihin. Mistähän se voi johtua. Onkohan sananvapaus mennyttä. Vastaan kommentteihinne heti kun saan.

18 kommenttia:

 1. Koristeomenapuiden kukinta ansaitseekin tulla juhlituksi. Minulla se on vasta alkamassa. Schalininkirsikan kukka on kuin minikokoinen ruusu, tosi kaunis.
  Onpa mukavaa, että rotkolemmikkisi heräsi. Omaani vielä odottelen, vaikka pelkään talven vieneen sen lopullisesti.
  Kommentointiongelmat ovat ärsyttäviä. Kärsin niistä pitkään, kunnes vaivan syyksi selvisi ruksi väärässä paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Toivottavasti rotkolemmikkisi vielä ponnistaa esiin. Tämäkin tuli esiin vasta hiljan. Minulla on nyt perheemme kolmas tietokone lainassa ja tällä näköjään saa vastata kommentteihin, muilla ei. RAsittavaa...

   Poista
 2. Onneksi on henkiin heränneitä. Menetysten määrä ei ole sitten ihan niin suuri. Koristeomenapuiden lajikkeiden määrä on sinulla myös aika mahtava, kun sinulla on vielä niin paljon erilaisia kirsikoita.
  Minulla on laajin kukkapenkki uudistamisen tarpeessa ja mietin jo, että työ on pakko varmaankin jakaa kahteen eri syksyyn tai vähintään pitää työn välissä jokin tauko. Ei millään jaksa tehdä sitä kerralla, kun on niin paljon myös puhdistettavia juurakoita ja myös pois kaivettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Kaikki ei onneksi kuollut, muutama on kyllä vielä auki. Voisin mielelläni istuttaa vielä lisääkin puita. No todellakin, ison penkin ryhtiliikettä ei hetkessä saa valmiiksi, tee ihmeessä pikku pätkissä niin et ihan uuvu. Tsemppiä kovasti!

   Poista
 3. Sinulla on komea kokoelma ihanasti kukkivia koristeomenapuita. Kuviasi katsellessa tulee vastustamaton halu hankkia niitä itsellekin lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! Voi hanki ihmeessä! Teille mahtuu hyvin.

   Poista
 4. Hih, ihanaa propagandaa koristeomppujen puolesta! Ovat ne niin kauniita, ja sinä hyvin havainnollistat, miten pienellekin pihalle voi istuttaa puita.
  Voi miten mahtavaa, että rotkolemmikkisi heräsi henkiin! Täällä toivon hirveästi, että lempparit Hadspen Cream sekä 2 x Mr Morse vielä heräisivät. Viime vuonna istutettu uusi on kuollut, sen kaivoin ylös ja juuret ovat menneet. Morset ovat kyllä joutuneet parasti myyrien reitille. Mutta toivoa on, tuo lehti on superihana! Ja ihana kuulla myös jouluruusujen ja keijunkukkien selviytymisestä. Skumppaskool niillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Pieni propaganda taitaa toimia. Noh, olen huono esimerkki näiden puiden istuttamisessa, mutta oma on tonttini onneksi. Toivottavasti nuo rotkot heräävät vielä henkiin siellä, tämäkin pikkuinen vasta kurkisti esiin. On tämä kyllä stressaavaa näiden kasvien kanssa, mutta yritetään...

   Poista
 5. Kyllä tuo Schalininkirsikka on todella kaunis, onko sen kasvutapa myös sellainen? Tuota alkoi tehdä niin kovasti mieli.
  Koristeomput ovat ehdottomasti hankinnan arvoisia, onhan niiden kukinta yhtä juhlaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! En valitettavasti osaa oikein vielä sanoa kirsikan kasvutavasta, kun se on vielä niin pieni. Hanki ihmeessä jos mieli tekee :)

   Poista
 6. Kauneutta kaikkialla! Miten hurmaavasti tuo koristeomppu kasvaa ruusupömpelissä💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Onneksi se on suostunut kasvamaan siinä, on mielestäni niin viehättävä..

   Poista
 7. Upeaa kukintaa! Kommentointiongelmaa on liikkeellä, ei onnistu aina minullakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Minulla on nyt pojan kone ja sillä saan vastata, muilla en. Plääh.

   Poista
 8. Ihanasti kaikki koristepuut kukkivat! Schalininkirsikan kukka on kuin pieni ruusu. Kerrassaan hurmaava ja nuo punaiset koristeomenat aivan yhtä kauniita. 'Amorosan' kukintaa saitkin odotella hurjan kauan, mutta vihdoin odotus palkittiin.
  Meillä on nyt luumujen juhla-aika; 'Laatokan Helmi' kukkii komeimmillaan, 'Viipurilainen punaluumu' on ehkä huomenna täydessä kukassa ja toinen 'Kuntala' aloittelee. Pörriäisillä on oikeat juhlat nyt ja toivottavasti meillä sitten syksymmällä luumujen maistelun merkeissä. Sivupiha on vähän varjoisammassa, joten siellä 'Kuntala' vielä odottelee hetken ennen kuin uskaltaa aukaista nuppunsa. Se onkin sen ensikukinta. On tämä vaan ihanaa aikaa!
  Kukkaisaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Luumut on aivan ihania, uskon, että kukinta on siellä upea! Kaikki kukkivat puut ovat ihastuttavia. Nautitaan!

   Poista
 9. Hyvää propagandaa! Jokainen uusi koristeomenapuu tekee maailmasta kauniimman paikan.

  Mulla kommentointiongelma ilmenee joissakin blogeissa, joissakin ei... Kun suljin koneen kokonaan ja se teki ilmeisesti jonkin päivityksen, asia parani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Olen niin samaa mieltä. Tuo on totta, että kaikissa ei ilmene. Joku varmenneongelma ehkä?

   Poista