lauantai 9. huhtikuuta 2011

Ensimmäiset kukat

Lauantai, viikon paras päivä ja mittari näyttää + 10 astetta.

Ekat krookukset! Ihan ensimmäinen kevätkukka pihassa, juhlavaa...
Maasta pukkaa jotain, en muista mitä nämä ovat.En tykännyt Kevätpuutarha -messuista. Istutusalueet olivat tylsiä ja koko homma oli sekavaa. En tiedä onko vika minussa vai missä, mutta päätin etten mene enää koko messuille. Epäesteettisiltä messuilta ei huvittanut napata valokuviakaan. Ostettavaakaan ei sitten loppujen lopuksi erityisemmin löytynyt, vaikka aikani pyörin pionien kimpussa. Ostin lopulta Ruusumanteli -puskan 7 eurolla ja yhden palloesikon, vaaleanlilan. Nyt ei jaksa enää lukea puutarhakirjoja eikä pyöriä inspiraatiota hakemassa messuilta, vaan oma/ystävien piha houkuttaa eniten. Pihassa on kamala sotku, vanhoja talventörröttäjiä, puista pudonneita oksia ja muuta sälää. Hihat siis heilumaan. Aion ekaa kertaa kokeilla leikata kaikki kuivat varret yms. suoraan paikalle eikä kuskata niitä kompostiin.

Hopeakuusi ja Serbiankuusi -vauvat ovat yllättävän virkeitä vaikka olivat aivan lumen vääntämiä.Juotiin lumikasojen keskellä kahvitkin :)

3 kommenttia:

 1. Vau, sinulla on jo krookuksia! Täällä ei maasta vielä nouse mitään, vaikka lumista on melkein päästy.

  Harmi, että messut tuottivat pettymyksen. Saila just kirjoittikin aiheesta mielenkiintoisia näkökulmia. Parhaimmat tärpit ja elämykset löytyvät kyllä pikkuisista tapahtumista ja nimenomaan omasta ja muiden ihmisten pihoista! Mutta täytyy kyllä sanoa, että Tukholman messut näyttivät houkuttelevilta. Siellä osataan ja ollaan näissäkin asioissa meitä edellä.

  Minäkin leikkasin viime vuonna ensimmäistä kertaa törröttäjät suoraan perennojen sekaan. Iloista sunnuntaita, auringonpaistetta ja ihania hetkiä pihapuuhissa!

  VastaaPoista
 2. Hmm juu... samaa mieltä messuista. Aijaa Mariakin on lukenut on mun kirjoituksen :-D Olen ihan samaa mieltä, omalta ja muiden pihoilta ja puutarhakohteista yleensäkin, kotimaasta ja ulkomailta, saa enemmän inspistä ja uusia ideoita. Erikoisempia taimia saa jo onneksi nykyään moneltakin taimistolta eri puolilta Suomea, mutta ei näköjään messuilta :-(
  Höh, messujen pitäisi olla uusien tuulien esittelypaikka ja innoituksen lähde, mutta tylsiä ovat. Puuh. Perustetaan messulakkoilijat ry.

  VastaaPoista
 3. Kävin Saila jupinasi :) Ja yhdyn kirjoitukseesi ja liityn messulakkoilijoihin, hih.

  Kiitos Maria, toivottavasti saat pian sipulikukkia pihaasi kukkimaan!

  VastaaPoista