maanantai 4. huhtikuuta 2011

HuhtikuuNeljäs täysin harmaa päivä ja vettä taivaan täydeltä. Maata näkyvissä.

Toinen intensiivinen puutarhafiilistelyviikko käynnissä, nautin joka solulla. Kävimme siskon kanssa Tulppaanitarhan lumo -näyttelyssä. Sain siskolta kuvia, unohdin tietysti oman kameran kotiin. Mieleen jäivät tällä kertaa erityisesti narsissit. Menetin sydämeni historiallisille narsisseille; säihkyvän valkoinen "Silver Chimes" ja wanna-be dahlian oloinen vaaleankeltainen "Irene Copeland". Villiniityn sipulikukkamyyntiä odotan kuin kuuta nousevaa. Ostin näyttelystä Tulppaanien lumo -kirjan. Se on ihana. Eilen kävimme vielä Plantagenissa, latasin kärryt täyteen orvokkeja! Aloitin istuttelemaan niitä parvekelaatikoihin, mutta totesin laatikoissa olevien kanervien olevan jäässä. No, laatikot odottavat kuistilla sulamista, ehkä jo tänään pääsee somistamaan. Toiselle puolelle taloa laitoin narsisseja ruukkuihin. Pientä piristystä näihin harmaisiin päiviin. Plantusta ostin myös ihanan riippapajun ` Salix caprea Kilmarnock´, joka päätynee kivikkopenkkiin sitten myöhemmin keväällä. Ehkä kaveriksi riippahernepuulle ja riippalehtikuuselle, joiden talvehtimista jännitän kovasti. Istutin molemmat lokakuussa ja maahan sateli hiljalleen lunta kun kaivoin kuoppaa.


Lupailevat termisen kevään alkaneen (vuorokauden keskilämpö pysyy plussan puolella), kädet kyynärpäitä myöden ristissä, että pitää paikkansa.

Torstaina on vuorossa perinteinen puutarhamessut -visiitti ystävän kanssa. Yleensä olen ostanut messuilta jonkin kirsikkapensaan, mutta nyt haaveilen Forsythiasta, Onnenpensaasta. Toisesta sellaisesta, ensimmäisen ovat jänikset kalunneet aika maata myöden, saa nähdä onko enää elossa.

Kevätkylvöt ovat mielenkiintoisessa vaiheessa. Puuhailin tässä taannoin kuistilla ja join samalla kuohuviiniä ja kävi niin, että hukutin myös osan kylvöksistä liikakasteluun. Hmm. Uudet samettikukan siemenet kylvinkin sitten eilen. Köynnökset selvisivät onneksi ihan ok (homekasvustosta huolimatta). Koristekurpitsa ja Ruusupapu tuntuvat olevan hitaita kuin etanat, olen aiemmin suorakylvänyt ne ruukkuihin, ehkäpä esikasvatus on virheliike...?

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, taas! Voi että mua naurattaa kuohuviinin kanssa kylväminen, mainio idea! Taidanpa alkaa harrastamaan samaa, kuplivia kylvöjä!

    VastaaPoista
  2. Hih, kylvöpuuhat huppelissa on ihan mahtavia, mulla oli tosi hauskaa, harmi vaan ettei taimilla ollut yhtä kivaa ja heittivät kurjat veivinsä. Muutoin suosittelen lämpimästi kuohuvaa kylvöä!

    VastaaPoista