sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Harmaataharmaataharmaata

Niin, kaikkialla on harmaata juuri nyt.

Kuusaman oksat ovat hilseilevän harmaita. Iiriksen ja päivänliljan alkuja saa etsiä suurennuslasin kanssa.Villitulpsut näyttävät nousevan edelleen, jännittävää nähdä kukkivatko toisena kesänä.Messuostos vaaleanlila palloesikko hyppäsi kukkapenkkiin. Perennajätteiden silppuaminen paikalle olikin hemmetinmoinen urakka! Kädet on rakoilla. Inhoan tuota sotkuista vaikutelmaa mikä oksanpätkistä jää. Äkkiä vihreää tilalle, kiitos...Ihanan dramaattinen tummanpunainen orvokki.Olen niin onnellinen kun kaikki lumi on vihdoin sulanut. Onneksi tälle viikolle on luvattu sadetta, odotan lehtien puhkeamista kuin hullu puuroa!

6 kommenttia:

 1. Joo, sade tekisi nyt ihmeitä! Ihanainen tuo tumma orvokki tuossa pikku uurnassa, aah.

  Tuo perennajätteen silppuaminen käy tosiaan työstä. Yritin metsästää sellaisia puutarhasaksia, joista olisi oikeasti apua tuohon hommaan, mutta tarjolla näyttää sekatöörien lisäksi olevan vain ruohosaksia. Ne pitäisi olla kuin sekatöörit, mutta pidemmillä terillä. Jos olisi riittävästi maatunutta kompostia, saisi kaiken moskan peittää sillä. Mulla on nyt ensimmäinen satsi multaa toisessa lämpökompostorissa, mutta siitä taitaa riittää vain harvoille ja valituille kasviyksilöille. Tuohon luonnonmukaiseen silppuun pitää minunkin siivousintoilijan oikein pakottaa itseni tottumaan :)

  VastaaPoista
 2. Hih Maria, tismalleen samaan lopputulokseen pääsin silppuamisharjoituksissani, pitäisi tosiaan olla pidempiteräiset silppuamissakset. Oksasaksilla touhuaminen on ihan hirveää tässä yhteydessä! Ja jos olisi edes sitä multaa millä peittää koko roskan :/. Taitaa olla hyvä Zen -rauhoittumisharjoitus tämä :)

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle jotain! Hyvää yötä!

  VastaaPoista
 4. Oih, Maria! Olet aivan kultainen <3

  VastaaPoista
 5. Minusta tuo näyttää ihan asialliselta ja siistiltä :-D Taidan siis olla meistä se sotkuisin (eikä se oikeastaan edes yllätä). Kiva nähdä että valurauta-reunus on kotiutunut pihallesi, se on niitä kauniita asioita, ja vielä ihanempi sitten, kun saa rehevää kasvillisuutta kylkeensä!

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä juttu Saila ettet ole pedantti, kadekade! Reunuksesi on aivan ihana, toivottavasti tosiaan päivänliljat reuhahtavat sitä vasten :)

  VastaaPoista