perjantai 27. maaliskuuta 2015

Messushoppailut

Messuostokset: Double Ellen -jouluruusuja
Vaaleampi on Double Ellen Picotee 
Ja tummempi Pretty Ellen Purple
Aniliini Sinivuokko (myytiin ilman lajikenimeä, mutta kuitenkin Hepatica nobilis)
Pihalla ei tapahtu paljon eikä tuossa tuulessa halua siellä ollenkaan. Oksia ja kuivia lehtiä lentää ilmassa. Lumi suli pois. Lila Palloesikko on vetänyt vällyt niskaan
Samoin sen toinen pienempi kaveri, tummemman lila. Nämäkin on ostettu messuilta vuosia sitten miniatyyritaimina
Keltavuokot ovat nousemassa pintaan, jonnekin lähistölle istutan uuden vuokkosen
Esikko piilottelee yhä
Imikät ja narsissit Jasmikkeen alla 
Tulipa humilis Odalisquet nousevat uskollisesti katsomaan kevättä

Messuilla oli ihanaa. Olisin voinut muuttaa sinne kukkien ja siemenpussien välimaastoon. Jo matkalla luut jäätyivät tuulessa niin, että vain kukat saattoivat herättää ne syväjäädytyksestä. Onnistuin viime tipassa saamaan ilmaiset messuliput facebookista joten messubudjetti kasvoi sen verran. Olin siitä mielettömän iloinen. Vähän alle metrin mittainen messukaveri hoki "kukka, kukka" ja kipitti menemään pakoon käytävillä. Juoksin perässä hiki hatussa samalla vilkuillen oikealle ja vasemmalle. Olisin mieluusti vähän pidempäänkin hypistellyt siemenpusseja ja kauniita esineitä. Hajuherkkänä melkein yökkäilin joiden lilja ym. muiden sipulipaljujen äärellä. Huh, ei ihme, että myyrät karttavat niitä.

 Muutaman kasvin ostin ja koska itseäni kiinnostaa aina niin kovasti muiden kasviostokset niin esittelen omanikin teille. Kerrottujen kurjenkellojen siemeniä etsin, mutta en löytänyt. Harmi. Tommolan tilan kojua etsin myös, sieltä olen monena vuonna ostanut pikkuperennoja, mutten nyt löytänyt. Ehkeivät olleet messuilla ollenkaan. Kameran esiinottoa paikan päällä en edes harkinnut. Ties mikä katastrofi selän takana olisi sillä välin tapahtunut.

Esittelypuutarhat (tai jotain sinnepäin) näyttivät siltä miltä aina, ainakin nopeasti katsottuna. Myönnän etten muutenkaan jaksa niistä kauheammin kiinnostua. Kyllä se taitaa olla nin, että aidot ideat & elämykset poimitaan toisten puutarhoista mieluiten elävässä elämässä. Messuilla oli todella paljon pelargoneja myynnissä. Taitaa olla tämän hetken ykkösmuotikasvi.

Viikon aikana silppusin kompostikehikollisen verran oksia ja tuli sellainen olo, että oksasilppuri olisi kiva. Kompostinurkkauksen siivous- ja järjestelytoimenpiteet jatkuvat heti kun myrskytuuli laantuu. Viikonloppuiloja kaikille toivotellen.

19 kommenttia:

 1. Voi, miten ihanat jouluruusut ostit! Näyttäävät ihanille! Mukvaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. oksasilppuri on tosi hyvä ostos! Meillä menee kaikki ylimääräinen silppurin läpi katteeksi!

   Poista
  2. Kiitos Maarit. Ihanaa viikonloppua sinullekin! Nyt aloin vielä enemmän haaveilemaan silppurista :)

   Poista
 2. Aivan yli-ihanat messuostokset, noihin minäkin olisin hurahtanut!!! Ja tuo sinivuokko onkin erikoisuus, ihana sekin. Ja samaa miletä olen, elävät puutarhat inspiroivat. Pieni messukaverisi on kyllä selvästi ollut haltioituneena :)

  Oksasilppuri on kyllä hyvä hankinta. Itse ostin melko edullisen version muutama vuosi sitten ja se on palvelut oikein kelvollisesti, puuha on myös hauskaa ja palkitsevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Sitten kun messuostokset säilyisivät vielä hengissä, hui...Kiitos oksasilppurikannustuksesta, taidan alkaa jonain päivänä säästämään silppuriin siis!

   Poista
 3. Jos Tommolan tila ei ole messuilla mukana, niin sitten mua ei harmita yhtään, että en pääse sinne, ei siellä sitten ole mitään nähtävää :-D
  Tuo tummempi Ellen epäilyttää, hän ei ole kyllä yhtään "double". Olisiko sittenkin jokin muu lajike?
  Hurmaava sinivuokko. Toivon kovasti, että viime keväänä Uudenkaupungin kukkamessuilta hankkimani on edelleen hengissä ja osoittautuu punaiseksi - sen kukinta-aika oli tietysti toukokuun lopussa jo ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Joo, et menettänyt mitään :) Minäkin ajattelin ettei kauheasti doublelta näytä. Googlailin vähän ja huomasin, että double ellen on rekisteröity tavaramerkki=ryhmä jouluruusuja joiden alalajeja on sitten paljon. Kuvassa näytti eniten Pretty Ellen purplelta. Ihanaa kun sinulla on jo pinkki sinivuokko! Kukintaa odotellessa :)

   Poista
 4. Ooh ryntäsin heti lukemaan tämän postauksen!! Noita jouluruusuja minäkin kyllä ostan, mikäli niitä nyt on enää sunnuntaina jäljellä. Kauppilan valikoimisa en nyt sitten tänä vuonna löytänytkään jouluruusuja:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Varmasti riittää jouluruusuja sinullekin! Niitä oli paljon ja usealla myyjällä. Minun olivat Puutarhanikkareilta. Eikö Kauppilalla ollutkaan tänä vuonna? No, säästät paljon postikuluissa kun ostat messuilta.

   Poista
  2. Ääh en kerinnyt/viitsinytkään mennä messuille, sunnuntaikin meni virpojia kuskatessa ja oman pihan töitä paiskiessa! Jospa teenkin joku päivä retken tunne nikkareille;)

   Poista
  3. Minna, löydät varmaan muualtakin näitä jouluruusuja. Messut tuskin ainoa paikka.

   Poista
 5. Kiitos kivasta postauksesta! Aah, mitä jouluruusuja!! Jouluruusuissa on kyllä jotain niin kiehtovaa ja kerrattu kurjenkello kuulostaa kans mahtavalta.
  Tommolan tila ei tainnut muuten olla messuilla nyt ollenkaan eikä taida mennä Tampereellekaan. Harmi, sieltä olisi varmasti löytynyt taas jotain...

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kurjenkello. Kerrottu kurjenkello, sinäkö se oletkin :) Harmi tuota Tommolaa, sinne en kyllä koskaan tule muuten pääsemään :(

  VastaaPoista
 7. Pretty Ellen Purple on niiiin kaunis. Kaunis on vaaleampikin jouluruusu, mutta Ellen on kyllä soma.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Riitta. Minäkin taidan pitää enemmän tuosta tummasta..

  VastaaPoista
 9. Jouluruususi ovat aivan mahtavan näköisiä ja pikkuinen sinivuokkokin =) Metriheikkien kanssa messuilu on kyllä hatunnoston arvoista, kun tuolla messuilla on ihan yksistäänkin kadoksissa =) Tuosta oksasilppurista minäkin olen hieman haaveillut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jori! Totta, yksinkin pääsee eksymään messuilla :) Sinullakin oksasilppurihaave!

   Poista