perjantai 13. maaliskuuta 2015

Puutarhaunia

Persikkaunelma kuistilla ensimmäisten aamuauringon säteiden syleilyssä, lajke on Apricot whirl. Olisivat tosi upeita puutarhassakin. Viikko hurahti nopeasti, sairastelujen ja yöpakkasten merkeissä. En ehtinyt paljoa tehdä puutarhassa, vähän siivota vain. Yöpakkasten myötä palattiin normaalin kevääseen, aamuiseen hytinään ja iltapäivien auringon lämpöön. On oikeasti mukavaa jos kevät etenee rauhallisesti ja ehtisi nauttia mahdollisimman pitkään tästä ajasta. Minulla ei ole enää kiire mihinkään kun kevät on tässä, voisin vaikka pysäyttää ajan hetkeksi. Jostain syystä minulle käy aina niin, että kun auringon määrä lisääntyy niin alkaa nukuttamaan kamalasti. Pitää nukkua paljon....unessakin välillä teen puutarhatöitä. 

Keräsin viikon kuvia sekalaiseen järjestykseen.
Mustaherukan oksaan tuli tosi nopeasti juuret vedessä. Yllätyin. Istutan tämän myöhemmin multiin. Olen tänä vuonna innostunut näistä sisään otettavista pensaiden oksista. Jotenkin aika hieno fiilis niissä. Toin vielä yhden oksan maljakkoon, tällä kertaa Heisiangervoa. Aika näyttää onko oksa tummasta vai vaaleasta pensaasta.
Ripustin ensimmäisen verhon paviljonkiin. Verhoon heijastui hauskasti kristallikruunu. Tuli heti kesäinen olo.
Irikset valmistautuvat kukintaan pergolassa ja muuallakin. Lajiketta en muista, oli jotain sekoituspussejakin mitä nakkelin sinne tänne. 
Pysyn virkeänä kun kuljettelen narsisseja edes takaisin, päiviksi ulos, öiksi sisään
Ystävän kanssa juotiin skumppaa kasvihuoneen lämmössä, ulkona oli kylmä viima, mutta lasikuutiossa tuli hiki. Taidan kokeilla kylvää sinne pian jotain.
Krookukset kukkivat pian, niitä nousee sieltä täältä, kivikosta, paraatipenkistä, pergolasta. Viime vuonna nämä snowbuntingit kukkivat 12.3.
Pyykin ulkona kuivattaminen on minusta yksi elämän nautinnoista. Virittelin pyykkinarun pergolaan ja yhtenä päivänä testasin lakanapyykillä. Ulkona kuivatetun pyykin tuoksua parempaa ei ehkä ole. 
Linnut kylpevät altaassaan heti kun jää vain sulaa
Kuistilla atsalea jatkaa kukintaansa aina vain, elokuusta asti on kukkinut
Purppurakäenkaali aloittelee myös kukintaansa
Kukkakahvikuppeihin päätyi rairuohot tänä vuonna
Akileijoille en jaksa tehdä mitään, toivottavasti selviävät kesään asti
Juudaksenpuuhun avautuu uusia lehtiä, niiden kiilto ja väritys on vertaansa vailla. 

Iloista kevättä kaikille sinne ruudun toiselle puolelle.

16 kommenttia:

 1. Ihana postaus, paljon kaikkea kaunista ! :) Minullakin tulee kasvit usein uniin, varsinkin keväällä. Onkohan se jo jotenkin hälyttävä merkki ?! Että on puutarhatouhu mennyt liian pitkälle... ;) No, ihmekös tuo nyt on, kun kaiket päivät vaan ajattelee eri kasveja ja iltaisinkin vielä on yleensä jokin puutarhakirja tai -lehti kädessä ennen nukkumaanmenoa. Mukavaa viikonlopppua ! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kesäkukka. Ei tosiaan ihme jos uniinkin tupsahtaa. Minullakin aina p-kirjat yöpöydällä. Ihanaa vkl sinnekin!

   Poista
 2. Aivan ihana persikkaunelma!! Mitä akileijaa olet kylvänyt? Tosi hyvin näyttää kasvavan. Mä olen kylvänyt paljon akileijoja, mutta vasta "suklaasotilas" on lähtenyt kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello. Oi se suklaasotilas on niin hieno. Minulla on william guinnessia ja clematiskukkaista vaaleanpunaista. Kai nuo tuosta vielä kupsahtaa kun en jaksa siirrellä...ei kun taimikauppaan..

   Poista
 3. Oi kun on hieno narsissi! Ja kaikki kevättunnelmat muutenkin. Samaa mieltä, ajan voisi tosiaan pysäyttää, nyt on jo saavuttu perille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Joo nyt voisin pysäyttää heti ajan...jokainen päivä on ihana...

   Poista
 4. Hieno postaus<3 Ajattelin itse eilen juuri tuota samaa kuin kurjenkello, onko puutarha jo liikaakin mielessä?! Siis lähes koko ajan:) Ei tullut talvellakaan taukoa. Vaikka kyllähän minä sentään vielä yritän noudattaa sanontaa, ensin työ sitten huvi;D Nytkin on aamusta imuroitava ennen kuin "pääsen" ulos! Onneksi meitä on muitakin hurahtaneita, tuetaan toisiamme! Ja onhan se kyllä hyvä kun viimein löysin oman harrastukseni. Koko nuoruuteni juoksin erilaisissa jumpissa ja mikään ei tuntunut omalta jutulta. Sitten upotin sormeni oman tontin multaan ja se oli menoa;D Hurahdin! Uh tulipa pitkä stoori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Taukoillaan sitten haudassa, nyt ei malta. Hyvä kun löysit oman juttusi! Se on aina ihana asia.

   Poista
 5. Hyvä kun muistutit ulkona pyykin kuivattamisesta. Tänään pitääkin laittaa osa. Minulla taas ulkona lisääntyvä valo saattaa pahimmillaan lyhentää yöunia tosi paljon, lisääntyvän valon takia. Joka vuosi joudun opettelemaan uudestaan nukkumaan valoisassa (pimennysverhot eivät auta, kun aina jossain on joku pieni valon lähde).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää. Voi itku jos et saa nukuttua. Tosin kesällä ei ehkä tarvitse yhtä paljon untakaan.

   Poista
 6. Pyykki ulkona on todella jotain perin idyllistä. Tuoksu ja puhtaus, tuuli ja poutasää. On varmasti ihanaa tuoda kevään ensimmäinen ulkona kuivatettu erä sisälle tuoksuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta. Oli kyllä ihanaa tuoda lakanat sisälle, varsinkin kun meillä oli ykätautia.

   Poista
 7. Kasvarissa tosiaan tarkenee jo hyvin aurinkoisella säällä:)

  VastaaPoista
 8. Sulla on jo täys tohina päällä siellä :) Ihan mahtavaa. Aurinkoista sunnuntaita, nyt ulos nautiskelemaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, toivottavasti sinulla oli ihana sunnuntai!

   Poista