keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pitsiverhoja ja lumihuitulaa

Talvinen sää. Nyt jos koska tarvitsee elämään kauniita asioita. Vihreitä ja värillisiä. Parvitulppaani on suloinen, istutan tämän lehtonurkkaukseen pihalla. 
Akileijojen lehdistä alkaa nähdä tuttua muotoa, William Guinness -lajiketta nämä
Pikkupaju alkoi kukkimaan kuistilla
Tuli lunta tai vaikka mitä hyvänsä tuolta taivaalta niin ei voi antaa periksi kuitenkaan, ripustin yltiöromanttiset pitsiverhot (Ikean) pergolaan lumisateessa ja tuo vanha silkkitäkkikin pääsi pesukoneen kautta pyykkinarulle.
Irikset jäivät vähän lumen alle. Kukkivat yllättävän pitkään muuten.
Narsisseista alkaa näkyä vähän enemmän jo perennanjäämien lomasta (malvoja & syysleimuja, vahvoja korsimaisia oksia). Tässä olisi työnsarkaa pilkkoa kuihtuneet oksat kun vain ehtisi.
Lumen päällä tulppaaneja, krookuksia, villitulppaaneja ja iriksiä Mustaselja Black Lacen alla pergolassa
Ruusupenkkiin itsekseen tulleet Scillat 
Esikko sai lunta ylleen
Valkoiset krookukset eivät selvästi pidä ilmasta, ovat visusti supussa
Eikä kyllä ne lilatkaan..
Samaan ruusupenkkiin on itsekseen kylväytynyt myös valkotäpläimikkää, onpa suotuisa paikka. Rutikuiva ja kuuma kesäisin, multaa ei nimeksikään. Epäilen, että joku lintu saattaa käyttää tätä oleskelupaikkanaan (vessanaan..) ja siksi siemeniä päätyy multiin.
Lumikellot ovat ainakin nimensä veroisia

17 kommenttia:

 1. Voi että, lunta sitten saitte sinne! Täällä on ollut lähes koko päivä aurinkoista, aika viileää kuitenkin.
  Ihan käy sääliksi nuo pienet kukat. Ovat silti varmaan varautuneet tähän Suomen kevääseen.
  Mulla on noita samoja Ikean verhoja kasvarissa ja kuistilla.
  Ovat sen verran edullisia, että ajattelin, että ei tule konkurssia vaikka kestäisivät vaan yhden kesän. Ovat edullisuuden lisäksi vielä ihan hyviäkin, monta kesää on kuistilla ollut samat verhot, syksyllä vaan pesen ja laitan taas keväällä paikoilleen. Katselin muuten viimevuotisia kuvia, kuistin verhot olivat paikoillaan jo 1.3. Vielä ei tänä keväänä ole tullut sellaista oloa, että laittaisin ne paikoilleen.
  Ehkä pääsiäiseksi kuitenkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja. Kukat tosiaan tottuneet Suomen keväisiin. Hyvä kuulla, että Ikean verhot toimii. Hinta oli tosiaan huokea, minua surutti kamalasti vanhojen verhojeni poismeno, tykkäsin niistä niin. Toivottavasti virittelet pian jo verhoja siellä :)

   Poista
 2. Voi miten ihania kuvia<3 Nyt todella tarvitaan kaikki mahdollinen kauneus!! Kävin itse aamulla paikallisessa Multasormessa ihastelemassa sipuliruukkuja. Siellä oli jo orvokkejakin 6-bägissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Orvokkisixpack onkin se ainoa oikea päkki :)

   Poista
 3. Siellähän tapahtuu ulkosallakin jo paljon hienoja asioita! Aivan upea kevätkurjenmiekan sävy, ei voi kuin ihailla noiden pienten kevätkukkijoiden sitkeyttä, saisipa samanlaista tahdonvoimaa itsellekin. Jotenkin lumi vielä korostaa noiden kukkien kauneutta, vaikka en näin haluaiskaan sanoa ;)
  Sinullakin on sama kevääsen kurkottava asenne, pitsiverhot vain liehumaan, hyvä!!! Ja vielä pitää kehua myös noita onnistuneita akileijan siemenkylvöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Todella jos saisi edes hippusen samaa tahdonvoimaa. Kiitos akileijakehusta!! Pitsiverhot vaan liehumaan :)

   Poista
 4. Vaikka mitä kukkia jo kukkapenkeissä! Pieni lumisade on toivottavasti vain ohimenevät ilmiö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää. Ei se onneksi jatkunut kuin päivä tuo lumentuprutus.

   Poista
 5. Ihailen vaan noita sun akileijoja, kasvaa ku viidakkoa ikään!! Mulla nyt alkaneet vasta itää harvanlaisesti, kun uhkasin heittää menemään ;) Voipi myös olla, että olen melko malttamaton odottelija...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello, mutta kyllä täälläkin tuo akileijojen itäminen kesti tuhottoman kauan, olin jo ihan raivona. Maltti taitaa tosiaan olla valttia näissä hommissa, hienoa jos jotain näkyy nyt!! Kyllä se siitä :)

   Poista
 6. Pitsiverhoa ja lumituiskua. Luja kevään odotus; tulee se, vaikka viivyttelee. Asenteesi on paikallaan!

  VastaaPoista
 7. Hrrrrr, kukapa tästä säästä tykkäisi...
  Nyt tulee räntää, äsken lunta, sisäpäivä siis;)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Pioni. Lunta sielläkin tullut, voi ei...

  VastaaPoista
 9. Kiitos Pioni. Lunta sielläkin tullut, voi ei...

  VastaaPoista