keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Huhtikuussa

En jotenkin tajunnut kuukauden vaihtuneen ennenkuin poikani huomautti asiasta. Kovin keväiseltä ei enää tunnu, lunta tuprutti aika reippaastikin alkuviikosta ja räntää tulee lisää jatkuvasti. Meinasi alkaa riepomaan kunnolla, mutta tarkistin taas asennettani. Ja onhan se lumi miltei jo sulanut pois.
Kevään teemavärit musta ja vaaleanpunainen pääsiäisrisussa. Nauhat on niitä vaatteista leikeltyjä henkaritukia jotka säästän aina, ovat yllättävän näppäriä moneen. Oven päällä roikkuu vielä tulle-verho joka on meidän hyttyspyydys kesäisin, täällä kun on ovet aina huoletta levällään
Kyseessä ei olekaan turha keppi, vaan iso karahka valkoista syreeniä joka kasvoi hieman naapurin puolelle. Hieman epäkäytännöllistä ehkä ruokapöydässä varsinkin kun nojailee siihen ennestään pöytään jääneeseen eiffeliin. Mutta minusta kauneus on aina ajanut käytännöllisyyden edelle. Toivottavasti lehdet vielä puhkeavat pääsiäiseksi. 

Pääsiäispöydässä istumme siis ulkoa tuodun koristellun oksan alla ja syömme pizzaa (lasten toive) plus juomme colaa (minun toiveeni) eli perinteinen amerikkalainen pääsiäinen siis. Kakkuja on pakko päästä taiteilemaan. Servietit on tänä vuonna upeimmat koskaan, hortensiakuvioidut & keväänvihreätä (kiitos Maarit Garden of my dreams ja ilahdutushaaste!). 
Kepeistä puheen ollen, jatkan oksa ja maljakko -metodin testausta. Olen leikellyt kevään mittaan pihalta oksia eri pensaista ja kokeilen tuleeko niihin juuret vedessä. Mustaherukka oli helppo ja nopea. Juuret kuvassa.
Kukki kauniisti kuistilla ja nyt on tekemässä vielä marjojakin.
Purppuraheisiangervo on aika vaalea maljakossa, mutta tummenee pikkuhiljaa. Siihen näyttäisi tulevan juuret hienosti. Onnenpensaassa ei sen sijaan vieläkään. Kokeilussa on tällä hetkellä mukana myös syreeni, omenapuun oksa ja tuoksuköynnöskuusama. Haen vielä pari Taikinamarjan oksaa pääsiäiseksi, sitä tarvitsisin lisää. Varmaan tähän puuhaan löytyisi avaimet netin uumenista, mutta on paljon hauskempi kokeilla itse mitä voi lisätä ja mitä ei.
Olen aivan hulluna kaikkeen pieneen ja sievään tällä hetkellä, siinä mielessä jouluruusut eivät olleet ihan nappivalinta messuilta, mutta vaaleanpunainen sinivuokko on. Perhosorvokkikuume roihuaa myös hirveänä. Harmittaa kun ei ole yhtään orvokin siemeniä enkä kuumeillut vielä messuilla. 
 
Kelloköynnös alkaa kasvaa ylöspäin, taustalla vieläkin aika rääpäle musta orvokki. Ehkä minun todellakin kannattaisi ostaa orvokit valmiina... 
Samaan aikaan ulkona: voi miltei sanoa, että kurjenmiekka on kokenut kaikki kelit...urheasti jatkaa kukintaansa lumesta välittämättä.
Säästelen tätä herkkulehteä pääsiäiseksi, kirsikkaextra...
Herkkupyöräkin on jo lastattu pääsiäistä varten

Ja aion mennä pääsiäisenä taimistolle nuuhkimaan tuoretta multaa ja katsomaan kasveja. Haaveilen perinteisestä kirsikkapensaasta tai syreenistä. Luin häkeltyneenä joidenkin taimistojen avaavan jo pääsiäisenä. En voi käsittää, että se ihanuusaika on jo käsillä. 

19 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tuo mustaherukan juurten kasvaminen! Millä tavalla leikkasit oksan että se noin innostui juurtumaan? Hauska jos saat maljakkomustaherukasta marjoja :D. Voi tuota lumessa kamppailevaa urheaa iiristä. Toivotaan että kevät alkaisi jo tulla.

   Poista
  2. Kiitos Elmeri! Ihan vaan napsaisin poikki, ei kommervenkkejä, veteen vaan ja samassa vedessä ollut. Viikossa tuli juuret eli helppoa kuin heinänteko hih. Lämpöä kaipaan, lumi meni onneksi pois jo

   Poista
 2. Teidän ruokailunne pääsiäisenä vaikuttaa mielestäni oikein hyvältä ! =D Oi, Gardens Illustrated, mikä ihana hemmottelutuokio ! Hyvää pääsiäistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka! Tuo Gardens I on kyllä aika ihana, nyt sen luin. Oikein hyvää pääsiäistä sinullekin!

   Poista
 3. Hauskaa, että noihin oksiin tulee noin helposti juuret, mukavasti saa uusia kasveja! Kelloköynnös on ihana ja kasvaa kyllä vauhdilla, kun alkuun pääsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello! Dollarinkuvat vilkkuvat nykyisin silmissäni kun katkon oksia :) Kelloköynnös on minustakin ihana, viimeksi oli vuosia sitten, mutta nyt aion kokeilla sen talvetusta.

   Poista
 4. Posti toi vihdoin tuon saman lehti-ihanuuden minullekin, oi onnea, tuo kansi sai jo polvet notkumaan! Onpas suloiset pääsiäisoksat, minäkin olen leikellyt talteen toisinaan noita nauhoja vaatteista, hyvä idea käyttää niitä tuollakin tavoin. Taikinamarja juurtuu taatusti hyvin, kokeile ihmeessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Ihana, että sait lehden! Se oli kyllä tosi hyvä. Me olemme samaa puuta, kaikki vaan talteen, hih. Olisi häpeä heittää niin kauniit silkkinauhat roskiin. Kiitos taikinamarjakannustuksesta! Kokeilen ja rapsaan sitten tännekin :)

   Poista
 5. Harmillista tuo sään kylmeneminen, mutta tällaista täällä keväällä on. Tuntuupa sitten vaan mukavammalta, kun se oikea kevät alkaa. Ja ainahan voi haaveilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma. Joo, itää olla kärsivällinen ja jaksaa odottaa, kyllä se kevät vielä tulee...

   Poista
 6. Oi miten kiva väriyhdistelmä kuvissa ja vaaleanpunainen sinivuokko on hurmaava!
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anski! Kiitos kovasti kehuista. Iloista pääsiäistä!

   Poista
 7. Kirsikankukkia sienällä ja lehden kannessa, ihastuttavaa. Ja siihen vielä sävysävyyn pääsiäisoksat, tykkään kovin:)

  VastaaPoista
 8. Olen samaa mieltä, paljon hauskempi kokeilla erilaisia juttuja kuin saada tieto valmiina netistä tai muualta. :) Ihana tuo vaaleanpunainen sinivuokko <3 Kivaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Kokeileminen on toden totta hauskaa :) Kivaa pääsiäistä sinullekin!

   Poista
 9. Minulla oli viime keväänä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan laitettu mustaherukan oksia multaan ruukussa ja muoovipussi päällä, piti olla helppo juttu juurruttaa... no yksikään oksa ei juurtunut, joten taidanpa minäkin käydä napsaisemassa muutaman oksan ja laitan veteen lasipurkkiin ;-P
  Kaunis tuo vaaleanpunainen sinivuokko <3
  Leppoisaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Tuitiina! Voi ei, kaikki keinot kokeilit eikä auttanut. Ehkä Mustaherukka vaatii sitten paljon vettä, kokeile tätä vesimetodia :) Iloista pääsiästä!

  VastaaPoista