lauantai 25. huhtikuuta 2015

Rakkaus on sininen (ja valkoinen)

Valkoiset tarhakylmäkukat aloittavat kukintaansa
Ja valkoinen palloesikko myös kukassa värikkäämpien palloesikkojen seuraksi

Miltei täydellinen puutarhapäivä. Osa puista ja pensaista tuli jo lehteen ja uusia kukkijoita ilmaantui. Tuulikin oli miltei kohtuullinen, kerrankin. Olen valkoisen lumoissa, valkoinen kausi meneillään siis. Puutarhassa on kyllä paljon sinistäkin. Radiosta tuli aamulla ihana "rakkaus on sininen" -laulu joka soi päässäni kun puutarhassani kuljeskelin. Huomenna pitäisi sataa mikä on aika upea juttu. Myrskytuulet ovat taas kuivattaneet pihan aika tehokkaasti. 
Suurin osa kärhöistäkin avautui tämän viikon aikana. Tässä on pikkukukkainen alppikärhö ruby paviljongissa. Ostin sen viime keväänä, en ole vielä päässyt todistamaan kukintaa. Nuo taustan verhot ovat muuten ihanat, kymmenen vuotta vanhat, mutta kauniit kun kankaaseen ommellut paljetit sädehtivät auringonpaisteessa
Rusokuusaman vaaleanvihreät lehdet ovat herkät, alla levittäytyy vuokkomättäät ja uudet jouluruusut ovat kotiutuneet mukavasti

Puutarhassa on paljon sinistä ja valkoista ja vähän sinivalkoistakin, Sinililjoja ja Posliinihyasintteja
Ensimmäinen pikkutulppaani avautui, tämä on Tulipa Sogdiana, ostettu vuosia sitten edesmenneestä villi niitystä, nyyh

Lilanvärinen Tulipa humilis on vielä nupussa, tässä koiranhampuleiden seurassa
Pionit heräilevät
Valkovuokot kukkivat parhaillaan ja ovat levinneet ihan kaikkialle kukkapenkeissäni. Mietin onko ne jo riesaksi asti...Muiden vuokkojen kukintaa saa vielä odotella...tässä Hämyvuokon nuppu
Ja tässä kerrottu valkovuokko Anemone nemorosa Vestal
Hellyyttävä särkynytsydän aloittaa pian kukintansa salaisessa lehdossa, olen ostanut kasvin tänä vuonna vasta siksi on näin aikaisessa kukkimassa
Japaninkirsikka Kanzan ja kirsikankukkien odotus...

Pian on jo toukokuu. Aika menee niin nopsaan. Pian ne kirsikat kukkivatkin jo. Yleensä ihan toukokuun alussa. Jos on lämmin ensi viikko niin osaa saattaa järjestää vappukukinnan.

19 kommenttia:

 1. Ei kai valkovuokkoja voi koskaan olla liikaa:)
  Ja voih, muakin harmittaa suuresti ettei Villiniittyä enää ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni. Ehkei tosiaan voi olla liikaa valkovuokkoja, asenneongelma minulla vaan. Joo, ihan kamalaa kun ei ole villiniittyä ja heidän ihania kukkasipuleitaan :(

   Poista
 2. On se pieni ero Espoossa ja meillä Hämeen hitailla. Meillä on sinililjat vielä nupuilla, mutta jo pulleilla sellaisilla. Olis tänään vaan saanut aurinko paistaa, mutta mökkiin ajattelin mennä sateelta suojaan. Mukavaa puutarhasunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta. Kyllä ne kohta teillä kukkivat myös, pienet on erot ihan kasvuoaikastakin riippuen. Ja mitäs väliä ajankohdalla, kunhan kukkivat :) Mukavaa puutarhasunnuntaita sinullekin!

   Poista
 3. Eka tulppu. Ihana. Näkyy vyöhykkeiden erot kyllä tässä maassa. Vaikka oma piha on oikeasti kakkosvyöhykkeellä, on varjoisampi kuin naapureilla ja takapihan savi tekee kyllä (muutoin kuin kohopenkeissä) kolmos-vyöhykkeen vaikutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää. Tuo lajike on aikainen, kyllä varmaan teilläkin saattaisi kukkia nyt samaan aikaan. Mutta kuten sanottu, kunhan kukkivat, vaikka vähän myöhemmin niin ei väliä vai mitä?

   Poista
 4. Voi hyvä tavaton, miten pitkällä kevät teillä onkaan. Tuo valkoisuuden himo iski meille viime keväänä ja äyttää jatkuvan edelleen =) Ompas ihastuttava tuo valkea tarhakylmäkukka ja esikko =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jori. Kiva kuulla kohtalotoverista, sielläkin valkoisen rakastaja! Minulla ei ole koskaan vielä ollutkaan valkoisen himoa ennen. Jännää. Pitää tulla kurkkimaan sinun valkoisiasi :)

   Poista
 5. Valkovuokot tosiaan valtaavat nopeasti alaa, siksi en yritäkkään siirtää niitä tuosta autokastostyömaan alta. En kuitenkaan ole niitä vielä kukkapenkeistäkään hennonut kitkeä, kesän tullen häviävät kuitenkin sitten aika pian jäljettömiin.
  Huh edellä siellä ollaan, mutta että jo särkynytsydänkin kukassa<3 Sentään joku järkevä selitys asialle löytyi;D
  mahtava tupas sinulla tuota Vestalia., minulla muutama kituva varsi, täyttynee siirtää se parempaan paikkaa.
  Voi tuota kylmänkukkien pörheyttä, noita täytyykin istuttaa lisää, voi sitten kissakuumeen iskiessä käydä noita silittelemässä<3
  Villiniityn lopettaminen tosiaan harmittaa vieläkin:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Totta tuokin, että nopsaan katoavat, mitä tässä stressaamaan. Joo särkynytsydän ei kyllä varmasti muutoin kukkisi. Olen ostanut vestalia useamman kerran, ei taida oikein muutoin kovasti levitä? Villiniittyä on kova ikävä!

   Poista
 6. Ihania kuvia!
  Noita tarhakylmänkukkia täytyy joskus vielä hankkia, ne ovat aivan ihastuttavia.
  Sateista sunnuntaita, jos siellä toivotaan sadetta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. Kylmänkukat ovat vielä tosi helppoja ja värejä on monta ihanaa. Sadetta tilasin ja sitä tuli :) Iloista sunnuntaita sinne!

   Poista
 7. Ihania kuvia!
  Noita tarhakylmänkukkia täytyy joskus vielä hankkia, ne ovat aivan ihastuttavia.
  Sateista sunnuntaita, jos siellä toivotaan sadetta! :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat, aivan puhtaanvalkoiset kukat! Ja tuo minilehto on ihastuttava, siinä on selvästi aivan oma tunnelmansa; jouluruusut ja vuokot sopivat sinne täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Valkoinen on nyt in täällä. Kiitos kovasti kauniista sanoistasi!

   Poista
 9. Kaikkea ihanaa! Kylmänkukka osaa olla sitten suloinen, kuin pieni karvainen lemmikkieläin. Sulla on ihana kevätpuutarha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Karvainen tupsukka on hän :) Kiitos ihanasta kommentistasi!

   Poista
 10. Voi, ihanuus!! Tuo valkoinen tarhankylmänkukka on kaunis, haluan sen ja myös valkoinen palloesikko on saatava esikkonurkkaukseen. Sulla on täällä aina kaikkea niin kaunista esillä, että saan vähän näitä vaikutteita, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello. Sinunkin blogiisi tuleminen on tosi vaarallista kun samanlainen kasvihimo saattaa iskeä!

   Poista