tiistai 14. huhtikuuta 2015

Puutarhapäiväkirjat

Laitoin jo ekan pelargonin ulos vaikka on niin vilpoisaa
Kevätkuvat ovat aika rujoja, harmaanruskeaa ja oksanpätkää, mutta tässä kuvassa tuo pienokainen on Balkaninvuokko joka kasvaa kuunliljapenkereessä. 

Kun tekee päivittäisen kierroksen kevätpuutarhassa ja kuvaa pienet alut niin saa pihastaan irti. Itsestäänselvyys, mutta niin totta. Tämän päivän kierroksella löytyi erilaisia asioita kun eilen. Ja huomenna varmaan taas jotain uutta. Ellei nettimaailma tuhoudu niin muistoissa säilyy erilaiset keväät ja kukintapäivämäärät. Se oli alkuperäinen tarkoitukseni kun aloin pitää puutarhapäiväkirjaa. Ja olen vieläkin iloisen yllättynyt siitä, että joku muukin jaksaa näitä juttuja lukea. Kiitos teille.
Vähän raottaa kukkaansa tuntematon Imikkä, varmaankin valkotäpläimikkä ulkoasusta päätellen
Tee se itse -nainen ja pyykinkuivatus sateella...
Lisää pehmoisia tupsuja noussut...Tarhakylmänkukka
Narsissit nuppuisina, ihanaa, että niidenkin aika on pian
Keltavuokkojen vieressä taitaa olla viime vuonna ostettu kerrottu valkovuokko
Valkoinen helmihyasintti 
Palloesikot ovat lähteneet leviämään pikkuisen, näitä kasvaa jo useampia siellä täällä. Kevätpenkki, joka on ruohonsiementen vallassa, murheenkryyni.
Karmea kuva, mutta tässä pitäisi olla kerrotun arovuokon, ei ole vielä koskaan kukkinut, sen kukinnan näkeminen on yksi unelmistani
Pikarililjat oikaisevat varsiaan omituisista asennoista
Olisiko tässä se vaaleanpunainen helmihyasintti jonka kukinta olisi myös kiva nähdä. Pahasti noussut pintaan moni sipuli, täytyy taas lykkiä niitä taas syvemmälle
Villitulppaaneja nousee sieltä täältä, ovat kyllä rahanarvoisia kun kukkivat vuodesta toiseen
Keltavuokkoesiintymä
Hurjasti on levinnyt myös Isotähtiputki, yhdestä lähdetiin ja siementaimia löytyy sieltä täältä. Haastevastauksissa väitin ettei mikään leviä täällä, mutta nyt löytyi jo yksi 
Mirrinminttua näkyvissä, enää kisu puuttuu
Näistäkin iloitsen, syksyllä istutetut valkoiset Espanjansinililjat, en ole koskaan nähnyt luonnossa. Näistä ei kyllä yhtään tiedä saako niistä pidempiaikaisia asukkeja puutarhaan. Mutta on kiva kokeilla kaikenlaista. Olen jo miettinyt syksyn sipuleja, tuntuu etten tänä vuonna aio istuttaa kovin paljoa. Voisi ostaa ihan muutamaa uutta ja jättää tulppaanit ja narsissit istuttamatta toivoen, että vanhat vielä kukkivat. 
 Värisekoitus Koiranhampaita ja valkokukkaista White Beauty -lajiketta kasvaa tässä kiviympyrässä pikarililjojen lisäksi

Sillä aikaa sisällä:
Kelloköynnökset toistaiseksi hyvävointisia, siirsin isompiin ruukkuihin...mietin jo mihin istutan kesäksi
Basilikaa tulossa 
Pirteä tapaus tämä kronprinsesse Mary -pelargoni, tekee uutta lehteä, toivottavasti kukkiikin joskus. Aikaisen kevään planttuostos.
Ostin  myös valmiin kirsikkatomskun taimen, laiska minä. Hyötypuolelta aion mennä minimissä tänä vuonna kun ei sitä vettäkään ole varaa lotrata tolkuttomasti. Kurkkua, tomaattia, salaattia, sipulia ja ne säkkiperunat ohjelmassa.

Haaste on vieläkin työn alla, hirmu vaikeaa keksiä 11 kysymystä! Ihailen teitä joilta haasteet sain, olitte keksineet hurjan kivat kysymykset.

11 kommenttia:

 1. Sulla onkin jo niin paljon vaikka mitä puutarhassasi, että kukintaa riittää vaikka pitäisikin välivuoden sipuleiden kanssa. Minä taas surffailin jo narsisseja syksyä silmällä pitäen, kyltymätön taidan olla. Ja noita koiranhampaitakaan mulla ei vielä ole, tarvitsisin niitäkin ;)

  Jotenkin noiden hyötykasvien kanssa on helpompi pitää pää kylmänä, kauneuden edessä sitä helpommin sortuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Ihana tuo narsissihuumasi. Ne onkin kivoja kun kukkivat vuodesta toiseen. Koirahampuleitakin löytyy niin monessa eri värissä, söpöjä. Joo, en taida olla hyötykasvi-ihmisiä, pieni määrä niitä riittää.

   Poista
 2. Kyllä tämä kevät on niin ihanaa aikaa, joka päivä löytyy pihalta jotain uutta ja ihanaa! Paitsi tänään oli aamulla maa vaihteeksi valkoinen! Onneksi suli jo pois!
  Siellä sun puutarhassani on kevät edelleen askeleen edellä.
  Helmililjakin jo kukassa!
  Täällä vasta ekoissa parvitulpuissa on nuput näkyvissä ja kirjopikarililjat ovat vasta sellaisia suoria tikkuja.
  Meillä muuten kissat käyvät hoitamassa mirrinminttujaan oikein tunnollisesti!
  Tänään illalla lähdetään Ruotsin puolelle tutkailemaan kevään edistymistä siellä......niin toivon, että ne kirsikkapuut olisivat siellä Tukholmassa vielä kukassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvikummun Marja. Voi ei pikavalkoisuus käväisi teillä, minäkin olen varautunut siihen, että tällä viikolla saattaa tulla lunta. Minusta meidän keväät on kyllä ihan samassa! Ihana kun teidän kisut hoitaa mirrinminttuja, olisipa meilläkin. Tuo ruotsinreissu on ihana juttu, minunkin tekisi kauheasti mieli sinne. Tukholmalainen ystäväni kertoi ainakin, että ensi viikonloppuna on kirsikankukkajuhlat siellä! Eli hyvään aikaan menette!

   Poista
 3. Ihan totta, blogia on kiva pitää puutarhapäiväkirjana - toivottavasti nämä blogit eivät ikinä häviä! Se olisi kauheaa.
  Joka päivä kun konttaa pihan ympäri saa liikuntaa ja kasvielämyksiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Toivotaan, että netti säilyy! Liikunta-aspekti on tosiaan hyvä homma myös!

   Poista
 4. Hih-hih..! Vai on siellä jo mietitty syksyn sipuleita, et taida olla kovin vahva hetkessä eläjä sinäkään! Mutta hei, täytyy tunnustaa jotain; minäkin olen funtsinut niitä jo nyt..! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka. En tosiaan ole hetkessäeläjätyyppinen, olet oikeassa :) Toisaalta nyt on hyväkin jo suunnitella sipulit. Sinullakin jo menossa!

   Poista
 5. Nyt se on täällä..... kevät, vaikkakin vielä melko koleana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko. Koleaa on tosiaan, mutta onneksi keväistä kuitenkin!

   Poista
 6. Ihana postaus<3 Meidän balkaninvuokot on ihan saman kokoisia, pikkuisia kippuraisia<3

  VastaaPoista