sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Viikon varrelta

Suloinen on itsekseen ruusupenkkiin muuttanut Valkotäpläimikkä, kukat ovat kaksivärisiä herkkiä otuksia. Olen aika ihastunut.

Viikko on ollut synkkä ja kylmä. Toisella silmällä vaaleja, toisella kukkia=säilyy tasapaino. Vihreä äänesti vihreitä.

Valkokukkainen Sissinghurst White -Imikkä on avautumassa, katson kaikkea nyt erilaisin silmälasein kiitos haasteen jossa kysyttiin kasvien leviämisestä...Imikkä on totisesti levinnyt, hienoa. Levitkää ja täyttäkää maa...
Äitini toi omasta pihastaan nämä sinikukkaiset Kevättähdet, kauniita...äitini istutti tähtikukat pienoislehtooni lumikellojen viereen (jotka kukkivat vieläkin, helmikuusta asti)
Vielä kukkivat Katherine Hodgkin-irikset kaariportin luona, viime vuonna kukoistaneista Iriksistä ei näy hippustakaan, eivätkö ne viihdykään meillä..tälläiset eksoottiset kukat on hienoa istuttaa niin, että niiden yllä käy hento tuulenvire, näyttävät aivan lepattavilta perhosilta...totesin tänään.

Lukeudun Kevättähtifaneihin..paras näistä minusta on Pink Giant-lajike, pikkuisen korkeampi lajike jolla on valtavan kauniit lilanvaaleanpunaiset isot kukat
Persiansinililjat muodostavat pieniä vaaleansinivalkoisia tuppaita

Krookusten aika on ohitse, vain nämä isokukkaiset enää jäljellä

Tavalliset esikot kukkivat

Scilloja löytyy vähän kaikkialta pihasta, nekin muuten leviävät hulluna

Palloesikoista aavistaa jo värieroja

Viime vuonna valkokukkaiset Palloesikot ehtivät ensiksi, tänä vuonna jäänevät jumbosijalle

Paraatipenkissä vähän vihreää ja punaista

Kevätpenkissä alkaa olla aika vihreää, etualalla pikkusinililjoja, kevätpenkissä muutoin esikkoja, näsiä, helmihyasintteja, vuokkoja, tulppaaneja, tädykkeitä, salvioita, pikkusyreeni, pallotuija ja telineessä Snow queen-kärhö
Kuunliljapenkereessä posliinihyasinttejä, tulppaanien alkuja, kuunliljan jäämiä ja pensaat taustalla Kuriilienkirsikka & Amerikanjuudaksenpuu (en olisi tahtonut, mutta jouduin istuttamaan sen tähän ainakin väliaikaisesti..paikassa johon sitä ajattelin kasvaa nyt nuppuisia tulppaaneja, en raaskinut murskata niitä)
Posliinihyasintti on aivan ihana sipulikukka
Hyasinteistakin aavistaa värejä
Pihasyreenin kukkanuppuja
Kirsikankukkien hetkeä odotan...kirsikkaluumussa näkyy vähän valkoista. Pilvikirsikassa myös, syötävissä kirsikoissa pullukat nuput, samoin accoladessa,  mantelikirsikassa & rusokirsikoissa...Kanzan on jähmeä kuten aina, viimeiseksi tulee lehteen
Koristeomenissa lupaus: pian kurkistamme (viime syksynä istutettu Hopa)
Viime viikolla kuljin kärhökirja kädessä ja leikkasin kaikki kärhöt ohjeita noudattaen. Suoraan sanottuna hirvitti aika lailla leikata, mutta kokeillaan nyt tätäkin. Kuvassa pergolassa kasvava Ruby.
Kuistilla Kelloköynnökset jatkavat kasvuaan
Kokeeksi ostin ensimmäistä kertaa pienen verenpisaran pistokkaan. Blacky on hänen nimensä. Jännittää. 
Vain vähän on aurinkoa näkynyt, mutta ne hetken ovat olleet kultaakin kalliimpia sekä kasveille että minulle.

10 kommenttia:

 1. Voi vitsit mikä imikkä sinulle on pesiytynyt itsekseen, ihana, monivärinen kukka! Minunkin penkkiin on tuollainen harhailija erittäin tervetullut. Aika jännä kun meillä ei kuki vielä esikon esikkoa, vaikkei Röttelö nyt niin pohjoisessakaan ole. Olen ennenkin ihaillut noita Katherine Hodgins-iiriksiä, yhä vaan varmistuu että noita on pakko hankkia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elmeri. Jos hän vain lisääntyy niin saat kyllä taimen! Ei täälläkään kevätesikot sun muut kuki, ihan nuo perus kaupasta ostettavat vasta. Nyt Hodgkinit tilaukseen siis :)

   Poista
 2. Tunnelmallisia kuvia! Minullakin on pieniä verenpisaroiden pistokkaita ekaa kertaa kasvamassa nyt. Jännää kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Kiva, sinullakin verenpisaroita! Esittelethän blogissasi? Olisi kiva nähdä ne.

   Poista
 3. Sielläpä onkin moni kasvi aikas paljon pidemmällä kuin mitä täällä. Syreenikin näyttää jo nuppujaan<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. En usko, että ollaan pidemmällä kuin te, aika samoissa varmaan :)

   Poista
 4. Minäkin olen suurihastunut imiköihin! Ne ovat niin ihania. Voi kun leviäisivät vielä nopeammin...
  Huippusöpö vaaleanpunainen kevättähti! Nyt en tiedä, uskallanko istuttaa niitä syksyllä, kun ne kuuluvat näköjään peurojen ruokalistan top 3:een. Kaikki kukat on syöty. Vaan ainahan sitä pitää jotakin istuttaa.
  Ihania nuppuja ja silmuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Saisivat tosiaan reippaasti levitä ja onneksi leviävätkin. Jos verkon alle raaskisit laittaa kevättähtiä, nehän leviävät myös mukavasti (on peuroilla enemmän ahmittavaa, hah)

   Poista
 5. Imikät kyllä leviät, mutta ei niistä harmia ole. Antaa levitä vaan, kauniit lehdet ja söpöt kukat! Ja ihanat palloesikot!! Valkoinen on varmaan huippukaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello. Kiva jos leviäisivät kunnolla. Sinullakin oli paljon ihania palloesikkoja, näin kun kävin blogissasi :)

   Poista