torstai 7. toukokuuta 2015

Kirsikankukkajuhlan ovella

Melkein kokoajan sataa ja tuulee. Tänään oli puolipäivän mittainen tauko ja ensimmäiset Rusokirsikan kukat ehtivät avautua. Pidimme lapsen kanssa pienet kirsikankukkajuhlat kiviportailla. Maisema vihertyy (tai punertuu kun katsoo koristeomppuja) joka päivä hieman lisää. Valko- ja sinivuokot kukkivat ensimmäistä kertaa samaan aikaan luonnossa. Kertoo omaa tarinaansa koleasta keväästä.
Helsingin kirsikankukkapuiston juhlan päivämääräksi huomasin 14.5., siihen mekin tähtäämme. Pienempi rusoistani ei ole edes avannut kukkiaan ja muutkin kirsikkapensaat ja puut ovat nupussa vasta.
 Rakastan tehdä iltakävelyitä tienoollamme katsomassa kirsikkapuiden ja onnenpensaiden kukintaa. Monet ovat istuttaneet niitä puutarhaansa. 
Ehkäpä elämän tarkoitus on vain nauttia kirsikankukista, sitä pohdiskelin kun seisoin tähyilemässä omaa puutani. Sillä on ikää viisi vuotta ja on kasvanut suuren puun mittaan. Kukinta runsastuu vuosi vuodelta, pitää vain olla kärsivällinen. Ei ole ollenkaan turhaa istuttaa näitä puutarhaansa jos rakastaa kirsikankukkia. Olen yleensä ostanut yhden kirsikkapuun tai pensaan per vuosi. Tänä vuonna en yhtään, mutta tahtoisin ah tahtoisin.
Hetken aikaa maailma on vaaleanpunainen.

Muutakin sievää on
Rusotuomipihlajan puna ja koivun viherrys
Pikkuesikot tummahelmililjojen lomassa
Villitulppaanit
Onnenpensaan kulta
Pikarililjat
Anemone nemorosa Royal blue eli sininen valkovuokko
Pikkusipulit ja pienet kukkapenkit, improvisoidutkin
Sateen pieksämät tarhakylmänkukat, palloesikot ja helmililjat
Vaaleanpunainen helmililja.

Nyt taas sataa ropisee. 

12 kommenttia:

 1. Tämä on ihana blogi! Aina täynnä kaikkea kaunista, sielu lepää kuvissa ja kerronnassa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos KesäKukka, se oli tosi kiltisti sanottu ja ilahdutti minua paljon. On niin ihana kun jaksat lukea juttujani.

   Poista
 2. Kaunista, ah niin kaunista. Sydän tahtoo pakahtua. Ihanan värinen kirsikankukkapuu! Kevään kauneutta ja kesääkin jo kohta kun koivu vihertää, vau! Ja ihmeellistä, ku meillä tosiaan vielä sitä lunta... Huomasin juuri uutisista myös kuvan tuomen? kukinnasta... Jostain etelästä se kai oli, oli valtavan kaunis ja täydessä kukassaan. Ihanaa kevätviikon jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pelaguu. Vieläkin lunta teillä, voi ei, saisi jo sulaa. Minä tarkkailen aina uutisten kuvia sieltä pohjoisesta, josko lumi lähtisi. Tuomi ei kuki vielä täällä, mutta se on kaunis todellakin. Iloista kevättä sinullekin!

   Poista
 3. Minäkin liityn huokailijoiden joukkoon! Ihana kirsikankukkien loisto!

  VastaaPoista
 4. On sulla kaunista! Noita ihanuuksia katsellessa varmasti sielu lepää :)

  VastaaPoista
 5. Ihailen kovasti sun kirsikkapuita! Tänne korkeudelle ei löydy vaaleanpunaisena kukkivia kirsikoita:(
  Mutta lohtuna mulla on vaaleanpunakukkainen koristeomenapuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni. Voi, oletko varma ettei Rusokirsikka menisi? Voisiko sitä kokeilla? Koristeomppu on kyllä ihan yhtä ihana :)

   Poista