perjantai 29. toukokuuta 2015

On taas aika kukkien

Eletään aikaa jolloin kaikki puutarhat ovat kauniita. Kesän kynnyksellä mielikin täyttyy kauneudesta. On niin paljon kaikkea, että aina kun kääntää päätänsä näkee jotain vihreää tai värillistä, satumaista. Ei voi kuin huokaista luonnon äärellä. Ensimmäinen koristeomena (Makamik) kukkii


Nyt osaan olla  kiitollinen sateisesta keväästä joka hetkittäin tuskastutti. Kasvit voivat hyvin ja on rehevää.
Tähtimagnolia (Magnolia stellata) on todella kaunis kukkiessaan. Itse pidän enemmän näistä valkokukkaisista magnolioista. Väri on aivan puhtaan valkoinen, miltei epätodellinen.

Valkoinen kauteni taitaa olla kylläkin ohitse. Mutta kerrottujen kukkien kuume ei, se roihahti liekkeihin talvipakkasilla. Morsiusleinikki edustaa näitä kerrottuja herkkuja.

Talvella ei voi seistä Pilvikirsikan lehvästön alla ihailemassa kukintaa. Kesä on ihana vuodenaika. Kevät meni taas nopeasti, se on harmittavan lyhyt. 

Taas istun kiviportailla ja nuuskutan, tällä kertaa Sammalleimujen kukintaa. Ne tuoksuvat todella hyvältä! Bambusängyn pionit tuoksuvat sitten myöhemmin ihan yhtä ihanalle eli kiviportailla istuskelu jatkuu. Mieluiten kahvikupin kanssa. 

Kaunein narssisseistani on Narcissus White Marvel, silläkin on kerrottu kermanvaalea keskus, muutoin hennon yksinkertaiset, valkoiset tähtikukat

Kuistin pelargonit ulkoilevat, tuon kesäksi varmaan taas kaikki kukat ulos vuorotellen. Ne saavat siitä hurjasti voimaa selvitä talvesta (aivan kuten me ihmisetkin).

Kevätpenkissä olen yrittänyt pitää tulppaanit mustavalkoisena. Tai lilaanhan tuo enemmän ehkä vivahtaa. Sapporo on aluksi kermankeltainen, sitten valkoinen ja klassinen Queen of night aina yhtä tumma.

Tuoksuherneet istutin viikko sitten laatikkoonsa, vielä ei ole pakkasöitä ollut, peittelen sitten jos tulee. 

Makea on Tammenlehtihortensian vastapuhjennut lehti

Kevätjuhlaa. Lapseni käyvät kaupungin suurinta ala-astetta jossa lapsia on 33 eri kansallisuudesta. Kevätjuhlassa vieressäni mausteilta tuoksuva kaapunainen hyräili suvivirttä ja me kaikki pyyhimme silmäkulmiamme, taustasta riippumatta. Ehkä sen ei tarvitse olla monimutkaista jos emme siitä sitä tee. 

Pikkutulppaanit ja Valkokletran sievät vastapuhjenneet lehdet. Vasemmalla Syysvuokot nousevat

Tämä on maalaukseni. Yritän tehdä siitä kauniin keväästä syksyyn. 

Ruosteviini lähestyy pikkuhiljaa taloa pergolan päällä

Punapeikonpähkinä & leimut väri-iloittelevat kivikossa. On hauska miten Mätäs- tai Sammaleimut tekevät jälkeläisiä kivikkoon. Koskaan ei tiedä mikä uusi väri saattaa olla pikkutaimessa. 

Tulipa Whittallii on erikoisen värinen pikkutulppaani, toffeen värinen

Alaskankleitonia salaisessa lehdossa. Vaaleanlilat tähtikukat. 

Eka terttutulppaanini: Candy club. Aika jännä. Pohjaväri vaaleankellervä, siveltimenvedot punertavia.

Tulipa bataliniin kanssa avautuu nyt Kreetantulppaaneja, lilahkoja keltaisella nielulla. Olen hulluna näihin villitulppaaneihin. 

16 kommenttia:

 1. Niin paljon kaikkea kaunista sinulla siellä juuri nyt! Ajatella, että omalla pihalla voi olla kuin paratiisissa!
  Ja se suvivirsi on aina vaan yhtä itkettävän kaunis ja herkkä.
  Vaikka minun päiväni täyttyvät juuri nyt niin vain työstä, aamulla ja olla on kuitenkin vähän aikaa nauttia tästä omasta paratiisistani. Tästä kaikesta kauneudesta melkein pakahtuu, viileän kevään ansiosta kaikki on jotenkin niin täyteläistä.
  Joko Sinusta tuntuu kesältä, meillä on kyllä vielä ihan selvästi kevät, vaikka koivuissa jo onkin isot lehdet :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ....ja iPad taas laittaa omiaan; siis piti olla: aamulla ja illalla....

   Poista
  2. Kiitos Marja! Anteeksi kesti vastata! Sinulla on kyllä se hankala työvuoro. Onneksi on pitkät illat ilona. Suvivirsi on kyllä ihana. Kesältä selkeästi tuntuu täällä, omenatkin kukkineet jonkin aikaa.Tulkintakysymys :)

   Poista
 2. Ihan totta, nyt on tosiaan rehevää ja kasvit voivat hyvin. Sateesta on siis ollut hyötyä, vaikka sitä aina manailenkin. Vettähän nuo kasvit tarvitsee ja lämpöäkin toki. Mulla valkoinen kausi vielä jatkuu, tosin on kaikkia muitakin kausia tässä samaan aikaan, että ota siitä sitten selvää :D Sinulla on niin ihana puutarha, että varmasti ei voi muuta kuin huokailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello. Sinulla on vielä valkoinen kausi! Kiitos kovasti kauniista sanoistasi. Lämpöä voisi jo hieman tulla...

   Poista
 3. Villitulppaanit ovat kyllä aivan ihania, niitä täytyy laittaa lisää joka syksy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni. Niin on, toisaalta on parasta kun niitä ei tarvitse istuttaa joka syksy :)

   Poista
 4. Ihan kuin sinulla olisi siellä useampia maalauksia. Kauniita kasveja niin paljon. Tuota mangoliaa ihailen suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää. Kiitos erittäin paljon kommentistasi, se ilahdutti. Jospa kokeilisit magnoliaa itsekin? Rohkea rokan syö :)

   Poista
 5. Taas niin paljon kaikkea kaunista ! ! ! ♥

  VastaaPoista
 6. Voi huokaus, olet taas onnistunut vangitsemaan kuvin ja sanoin alkukesän ihmeellisyyden täydellisesti! Magnolian kukka on oikea huipentuma ja niin kauniita kaikki muutkin. Minä niin haluan jatkossa yrittäää pysytellä tuolla samalla tulppaanien värisuoralla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Kauniisti sanottu! Tulppaanien väriharmonia olisi minustakin kiva, osa on aika räikeitä täällä...

   Poista
 7. Syvä ihastuksen huokaus <3 Tuo magnolia, maalauksesi ja narsissi White Marvel, ah ihania kaikki! Me täällä maalla ei tiedetä muista kansallisuuksista, tytär ihmetteli kovasti kotona, Linnanmäellä luokkaretkipäivänä olleita huivipäisiä tyttöjä :D Minä muuten kaivoin pois tuon alaskankleitonian kun lueskelin siitä niin paljon varoituksia. Mustilan sivuillakin varoiteltiin sen hurjasta leviämisestä. Pelkäsin sen leviävän hallitsemattomasti tuonne lähilehtometsään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Kiitos kovasti sanoistasi. Maallako ei ole mamuja ollenkaan :) Olen juuri miettinyt, että ainakin poikieni sukupolvi hyväksyy erilaisuutta paremmin, poikani kysyi kerran, että mikä on rasisti ja kun selitin niin hän oli todella äimistynyt. Kuinka joku voi ajatella niin, nehän on mun kavereita..Hui, pitääkö kleitoniaa vahtia, hyvä kun varoitit :)

   Poista
 8. Oi mitä upeuksia sinulla onkaan. Nuo valkoiset vallan hurmaavat, etenkin tuo morsiusleinikki ja ihanaiset magnolia ja valkea narsku =) Tammenlehtihortenssiankin aukeavat kehdet näyttävät viehättäviltä =)

  VastaaPoista