sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Auringon kultaamia päiviä


On ollut kauniita, aurinkoisia ja lämpimiäkin päiviä. Katsura leimuaa ja tuoksuu. Eilen illalla pihalamppua ja kaamosvaloja viritellessä (myrsky rikkoi) tuntui keväältä kun linnut lauloivat. Pikkulinnut kävivät lintulaudalla katsomassa ja tänä aamuna yksi talitintti koputti ikkunaan. Talvi on nurkan takana. Eiliset sulosävelet kuusenoksalta tarjosi Punarinta, luulin ensiksi Mustarastaan laulavan, mutta pikkuinen lintu laskeutui alas lintukylpyyn ja syynäsin heti lintukirjasta kuka hän on. Hän ei ehkä lähde talveksi pois. Tai odottaa vielä.
Koreanvaahteralla on herkullinen syysväritys

Japaninvaahtera on kaunis myös omalla herkällä tavallaan, keijunkukkien väreissä

Nuppuja on niin paljon vielä, että toivon ettei tulisi vielä pakkasia. Astereissakin nyt ensimmäistä kertaa.


Pikkuisen nolo juttu on, ettei kahdeksan vuotta kasvanut kärhöni ja innoissani kukintaa odottaen ja se ei olekaan vuorikärhö vaan olisikohan lumikärhö. Kärhökirjan vinkki siitä kuinka kärhöt kannattaisi aina ostaa kukkivana, se on hyvä neuvo. 

Tässä on kuitenkin oikea vuorikärhö, sen olen ostanut kukkivana niin olen varma. Ruusun kumppanina kasvaa pergolassa. 

Mother of Pearl -lumimarjoja. Joka syksy ihastun lumimarjoihin aina uudestaan. Olen miettinyt, että sitten kun vanhana mummona asun talossa jossa on parveke (toivon mukaan) niin laitan sinne pienen lumimarjapensaan

Mongolianvaahteran lehdet ovat jo miltei pudonneet punaisina alas

Valkoinen syysvuokko on myöhäisempi, nuppu avautuu hiljalleen

Iltaisin aurinko kultaa pihakoivun

Rusokirsikan väri muuttuu päivä päivältä

Onneksi on vielä ihania syysmyrkkyliljoja, tämä on album

Ja tästä tulee kerrottu lila, Waterlily. On sellainen unelma, että saisin kerättyä näitä useamman paraatipenkkiin kiven luo. Ovat vain niin perhanan hintavia. Hollannin paketissa piti olla yksi, mutta se jäi nyt uupumaan. Ehkä ensi vuonna tai jos alesta vielä löytyisi. Myrkkyliljoissa on hauskaa se, että niitä voi ostovuonna pitää vaikka ikkunalaudalla kukkimassa ilman vettä tai multaa ja kukinnan jälkeen istuttaa puutarhaan jossa kukkii joka vuosi. 

Illat puutarhassa näyttävät jo tältä...kaariporttiin laitoin valot

Yksi kuva Haltialan tilalta Helsingistä jossa kävimme tänään (ihan perinteinen maatila jonka omistaa Helsingin kaupunki). Ihanat kukat & jokimaisema Vantaanjoen rannalla. Ihastuin vähän noihin dahlioihin, hieno kirkas punainen ja tumma lehdistö. Ja kiitos paljon vielä Rikkaruohoelämää -Betweenille haasteesta!

14 kommenttia:

 1. Sulla kukkii jo syysmyrkkylilijat! Tänää viimmeeksi kävin kattomas näkyyskö mulla, ei näkyny. Keväällä oli kyllä leheret.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika (hauska nimi!). Pian varmasti kukkii teilläkin, nämä ovat hurjan myöhäisiä täälläkin, yleensä kukkivat vasta kun kaikki on lakastunut.

   Poista
 2. Syksyn kulta on niin kaunista, sitä kestää vielä hetken ja sitten tulee syksyn ihanin aika, lempeät harmaan sävyt, siitä tykkään, aika kaivaa peitto ja hyvä kirja/kudin esiin ja aloittaa talviuni, hetkeksi :D

  Myrkkililjat ovat kauniita, mulla niitä ei olekaan. Kaunis lumikärhö kukassa! Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Talviuni olisi mukava asia. Myrkkyliljat ovat tosi kivoja, suosittelen lämpimästi. Mukavaa viikonloppua sinne!

   Poista
 3. Jotkut punarinnat taitavat jäädä talvehtimaan Suomeen säiden lämmettyä ilmastomuutoksen myötä. Pimeissä illoissa on juuri se hyvä puoli, että pihaan voi laittaa valoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma. Tosiaan punarinnat saattavat jäädä, pelottavaa. Tänään oli maistamassa tomaattia kasvihuoneessa :)

   Poista
 4. Tulin vielä niistä kadonneista kukkasipuleista jankuttamaan... ;) Mulla kävi niin, että aloin kanssa ihmetellä, kun ei tilausta kuulunut. Kirjoitin tänään iltapäivällä sähköpostia Eurobulbille ja kysyin paketilleni koodia. Vastaus tuli nopeasti ja selvisi että tilaukseni oli ollut läheisessä "postissa", siis Ärrällä jo viikon, mutta en ollut jostain syystä saanut siitä mitään ilmoitusta, vaikka siitä olisi kuulemma pitänyt tulla tekstiviesti. Ihan varmuuden vuoksi halusin vielä kertoa tämän, vaikka luultavasti oletkin siellä jo kaikkine koodeineen pakettiasi metsästänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka paljon neuvoistasi! Nyt sainkin sipulit uudessa lähetyksessä! Jotain kummaa tuossa lähetyksessä oli. Toisella kertaa tuli kyllä lappu kotiin.

   Poista
 5. Auringonpaiste saa syksynkin tuntumaan niin ihanalta, värit hehkuvat ja kasvit saavat uusia kauniita sävyjä!

  VastaaPoista
 6. Upea väri sinulla mongolianvaahterassa! Meikäläisen mongolian-vaahtera on saanut härmäsienestä osakseen, eikä ruskasta ole tietoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Harmi tuota härmäsientä, ei ihme tälläisenä sadekesänä. Ensi syksyllä sitten!

   Poista
 7. Kauniita kuvia syksyisestä puutarhasta!

  VastaaPoista