maanantai 28. maaliskuuta 2016

KukkaterveisiäEkat Snowbunting-krookukset kukkivat, viime keväänä ne alkoivat kukkimaan 20.3. Olen niin nauttinut tästä pääsiäislomasta kun on saanut olla rauhassa lasten kanssa. Vaikka osa mukeloista ovat jo isoja, on perinteinen munanetsintä iso juttu. Tänä vuonna etsinnän huipentuma oli biljardipöytä (pieni) ja niinpä minäkin olen joutunut pelaamaan bilistä. Huomaan olevani (siinäkin) huono, mutta haitanneeko tuo. Ainakin lapsi iloitsee kun voittaa joka kerta. Kärsin kilpailusta ja kilpahenkisyydestä, se ei vain sovi minulle ollenkaan.

Siemen-, kaninpapana-, ja keppirytökasan luona minikokoiset Talventähdet loistavat aurinkoisina. Niissä on oudohko vihreänkeltainen hohde. Jotain sipulikukkaa nousee vierestä, mutta en ole varma mitä. 

Värikkäät Keijunkukat ovat vähän nujerrettuina lumesta, mutta pieniä alkuja näkyy siellä täällä, pian ne elpyvät. Keskellä kasvaa Pallohortensia joka metsäneläimet ovat katkoneet. 

Minusta ei ole mukavaa jos puutarhaan liittyy kilpailua. Pidän outoina "paras puutarha, kaunein puutarha" -kilpailuja ihan siitä perinteisestä syystä, että jokainen puutarha on kaunis omalla tavallaan. Sitä vain valitsee oman tyylinsä mieltymystensä mukaan. Mutta saahan ihmiset kilpailla, moni pitää siitäkin.

Minunkin puutarhani sitten kai heijastelee minua vaikken aina näe sitä itse. Tuntuu intiimiltä päästää ihmisiä kotiinsa ja puutarhaansa. Olenko minä näin sotkuinen ja epäjärjestelmällinen ja epävarma? Kyllä kai sitten. Mutta toisaalta kauniit kukat eivät edes ole minun ansiotani, vaan luonnon ihme. Täytyy vaan kiittää ja ottaa vastaan. Kuvassa on ihana sininen taivas ja koristeomena Makamik johon lumikärhö on tehnyt pesän.


Kuvassa Rusokirsikka ja Riippakirsikka kohtaavat. Minua jännittää tuon riippakirsikan kohtalo, onko lie hengissä. Puutarha on niin kaunis keväällä kun se herää. Ennen sitä keskikesän uhkeutta. Se on niin viaton. Rehevimmillään siihen menettää kontrollinsa, mutta ihastelee kuitenkin sen elinvoimaa. Syksyllä puutarha hehkuu ja lakastuu ja kärsin luopumisen tuskasta. Vähän sama kuin elämän suhteen. Tänään oli nätti päivä, linnut lauloivat ja kaukaa kuului moottoripyörän jyrinä ja skeittipojut olivat matkalla rampille. Kevätmerkkejä.


Pääsiäisen perinteinen orjantappurakruunu muodostuu Alppikärhöstä ja kaareksi taivuteilluista Marjatuomipihlajoista. Odotan kovasti puiden lehteentuloa, toivottavasti se tapahtuu aikaisin tänä vuonna. 

Käykö teille muuten koskaan niin, että omasta lukulistastanne katoaa blogi, vaikka ette ole tehnyt mitään? Ikäänkuin olisitte irtisanoutuneet lukijuudesta? Minulle on nyt käynyt muutaman kerran niin vaikken ole tehnyt mitään ja olen sitten joutunut uudestaan liittymään lukijaksi. Mietin vaan, että voiko bloginpitäjä heittää minut pihalle ja minä menen iloisena liittymään uudelleen (vaikken ehkä ole tervetullut?). Hui.


Mukavaa kevätviikkoa kaikille toivotellen. Jouluruusu lähettää terveisiä.

32 kommenttia:

 1. En ole ainakaan huomannut että lukulistalta oliis kadonnut blogeja, ehkä olen vain luullut että lopettavat :D
  Kevään ensimmäiset kukkivat on hieno hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Hyvä jos sinulla pysyvät! Kukista nauttii kyllä niin paljon nyt talven jäljiltä, aivan ihanaa

   Poista
 2. Onpa kaunis krookus, täytyy yrittää pitää nimi muistissa! Teillä on kevät jo niin pitkällä ...
  Minusta kyllä tuntuu, että blogger tekee välillä kaikenlaista ihan itsekseen :)
  Ihana jouluruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marietta! Snowbunting on ainakin minun krookuksistani aikaisin, ei kasva mitenkään erityislämpimässä paikassa. Tosiaan blogger taitaa elää ihan omaa elämää :)

   Poista
 3. Sinulla on niin ihania kevään merkkejä. Ekat krookuksetkin!! Vau! Ja suloiset talventähdet. Minun oletetut talventähteni ovat lumen alla. En osannutkaan laittaa niitä ensin sulaviin kohtiin.

  Omaa puutarhaani katsellessa mietin osittain kyllä, että tätä ei ehkä kukaan muu pitäisi puutarhana. Sen verran kaikki on vähän sinne päin. Mutta iloa se minulle tuottaa ja minä en ole oikein missään asioissa maailman säntillisin. Joten ei kai silloin puutarhakaan. Ja puutarhassa näkyy minulla myös yritys ja erehdys. Kaikki virheitä en edes henno korjailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Onneksi on viimein kevät! En minäkään oikein osannut talventähtiä sijoittaa oikein. Mutta ihan sama koska kukkivat, kunhan kukkivat. Sinulla on kaunis puutarha, älä yhtään vähättele!

   Poista
 4. Ensimmäisen kuvan krookukset ovat valloittavia!

  Nyt seuraa hieman epävarmaa tietoa, mutta ymmärtääkseni Blogger on tehnyt muutoksia blogien seuraamiseen. Seuraamista varten täytyy olla Google-tili (myös Blogger-tili sisältyy tähän) ja jos olet liittynyt blogin lukijaksi jollain muulla tavoin, häviää ne tiedot jossain välissä vain ilmaan. En ole tosin varma, liittyykö tämä sun tilanteeseen mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Kiitos vinkeistä! Tuosta googletilistä en tajua mitään enkä ole jaksanut perehtyä..hieman syyllinen olo siitä

   Poista
 5. En osaa kyllä sanoa tuohon blogien katoamiseen mitään, mutta olen aina joskus huomannut että oman blogini lukijat-listalta katoilee silloin tällöin seuraajia, olen vain tulkinnut että he kyllästyvät blogiini ;D

  Viime päivät ovat oleet ihanan keväisiä, tuntuu kuin raskas kivi olisi vihdoin vierinyt sydämeltä. Ilma on jo leuto, sininen taivastkin on näyttäytynyt auringon kera. Kärpäset ja hämähäkit ovat heränneet ja lapset leikkivät pihoilla.

  Voi että, krookukset kukkivat siellä jo, ihana asia! Kilpailuhenkisyys on mullekin vierasta ja pelottavaakin, mutta kilpailkoot ne jotka siitä tykkäävät. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Niin omista lukijoista voi kadota, mutta että toisten...en tiedä miten homma toimii. Ihana kun on viimein kevät ja saa nauttia elämästä ja pienestä kasvusta. Pelottavaa on kilpailu, en osaa enkä halua olla siinä osana. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Ihanat krookukset.Niiden kukintaa aina odotan omallakin pihallani.
  Nyt kevät näyttää etenevän vauhdilla. Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Tulen kurkistamaan mitä krookuksillesi kuuluu. Ihana kevät!

   Poista
 7. Voi ku on ihanat krookukset! Mullon vasta muutaman sentin korkuusia piikkiä. Täältäki on lumet melekee lähteny. Ei ookku rippeet jälijellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Jee jee lumet lähteneet, hyvä homma. Tulen katsomaan sinnekin mitä kuuluu :)

   Poista
 8. Suloiset krookukset ja ihanainen jouluruusu.
  Kaikki eivät ole kilpailuhenkisiä. En ole minäkään. Jotkut ihmiset pitävät todella paljon kaikista kilpailuista. Siksi varmaankin on myös paras piha -kilpailuja. Varmaan muuten vaikeaa arvioida, mikä on paras. Ovathan kaikki puutarhat niin erilaisia. Puutarha varmaan merkitsee eri ihmisille eri asioita. Miksi muuten pitäisi olla järjestelmällinen? Eikö spontaanius ole arvostettua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene! Itse olet ihanainen! Kilpailuhenkisyys on jotenkin kuluttavaa, tunnen pari sellaista ihmistä ja on vaikea suhtautua heihin. Minusta kaikki puutarhat ovat niin ihania, erilaisetkin. Ollapa edes spontaani, mutta kun en ole järjestelmällinen enkä spontaani niin auts.

   Poista
 9. Oi, ihanat krookukset, talventähdet , kevät ja kaikki!
  Meillä pörräsi tänään mehiläisiä kuistin narsisseissa!
  Luulen, että Blogger häärää välillä ihan omiaan, välillä munkin blogista katoaa lukijoita ja muutaman päivän päästä ne ovat palautuneet.....mä en kyllä koskaan tiedä, kuka sieltä milloinkin katoaa!
  Jouluruusulle ihanaa kevättä ja sinulle myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Ihanaa, mehiläisiä. Blogger siis elää omaa elämäänsä, emme välitä siitä :) Ihanaa kevättä sinulle myös!

   Poista
 10. Puutarhoja on niin erilaisia, onneksi onkin, että vaikea niitä tosiaan on laittaa mihinkään paremmuusjärjestykseen ja kukin tekee sitä juurikin itselleen ja omalle perheelleen, niin vaikea ulkopuolisen on sitä arvostellaan paremmusjärjestykseen. Tämä mun mielipide.
  Jotain outoa aina välillä on näiden lukijoiden katoilemisen ja palautumisen suhteen. Mene ja tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Tuo on ihan totta, että erilaiset puutarhat ovat kliseisesti todellinen rikkaus! Blogger tosiaan taitaa toimia ihan omalla logiikallaan :)

   Poista
 11. Suloiset krookukset.
  Minulle piha on yksityinen. Kerrankin yksi toimittaja teki juttua ihan muusta aiheesta, että jos ottaisi muutaman pihakuvan. Sanoin että ei, kukaan muu ei kuvaa pihaani, että nyt pysytään sienissä.

  Bloggerista, nykyään poistaessa omista jonkun seuratun, niin voi lähteä yksi edeltä ja yksi jäljestä. Ennen tuo toimi paremmin. Toimii viiveellä. Tuon kanssa saa olla tosi varovainen, että ei hosu ja paina uudelleen. Jokainen varmaan odottaa vastavuoroisuutta lukemisessa. Minua harmittaa, kun haluaisin lukea Fagervikin taustalla enkä katilla. En voi vaihtaa facen avatarta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Hyvä rajanveto tuo yksityisyys, sinulla varsinkin riittäisi töllistelijöitä niin riesaksi asti kun on upeita kasveja ja vaikka mitä. Hyviä vinkkejä bloggerin suhteen, tunnustan olevani hosuja. Ikävä tuo, ettei voi vaihtaa kuvaa, minä en puolestani saa laittaa prof. kuvaa ollenkaan :(

   Poista
 12. Sinulla on kevät siellä pidemmällä kuin minulla. Olet hengenheimolaiseni: en siedä minkäänlaista kilpailua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma! Keväistä on teilläkin jo varmasti! Ihana kuulla, että ollaan sielunsisaria, niin ilahduttavaa!

   Poista
 13. Kiva postaus! :) Samanlaisia ajatuksia on ollut itsellänikin. Koen, että puutarha on jotenkin iso osa minua. Sellainen, joka haluaa kaiken olevan puutarhassa viimeisen päälle tiptop, on ihan turha tulla pihallemme pällistelemään. Rikkaruohoja meinaan löytyy, ja ylipäätään on menty takapuoli edellä puuhun monessa, monessa asiassa. :D Monet saisivat pihallamme varmasti sydärin. Pääasia on, että jokainen itse viihtyisi puutarhassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka! Sinulla on ihana puutarha, kuka tahansa voi tulla ihastuksesta pällistelemään!

   Poista
 14. Sehän on pääasia että viihtyy itse omalla pihallaan, joka on siis itselleen "kaunis" :)
  Hmm, munkin täytyy kyllä laittaa noita kevättähtiä syksyllä, ovat niin piristävän näköisiä, ja tietysti niihin paikkoihin, jotka sulaavat lumesta eka. Jos vain muistaisi ne paikat syksymmällä, nythän ne näkyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Kevättähdet on yllättävän kivoja, minullakin ekaa kevättä kukkivat ja ovat niin suloisia. Jos raaskit niin osta paljon, ovat hurjan pikkuisia!

   Poista
 15. Voi ihanuus, noita sinun kevättähtiä ja muitakin. Minä niin aina odotan, että mikä on pihassasi kukinta vuorossa. Minullekkin pihani on omaa yksityisyyttäni. En myöskään pidä kilpailuhenkisyydestä, sillä mielestäni jokainen on omalla laillaan ja jossain hyvä. En halua laittaa niin ihmisiä kuin heidän tekemiä töitään kategorioihin. Kauneus on katsojan silmässä, on mielestäni aika osuva sananparsi:) Lämpöistä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Maarit! Niin samoilla linjoilla kanssasi. Minusta kaikki pihat ovat kauniita sitäpaitsi. Ihanaa viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 16. Pidän kyllä kilpailusta tietyissä asioissa, mutta koti ja puutarha ovat niin henkilökohtaisia asioita, että katson tarkkaan, keitä sinne päästän. Kutsumattomista tulijoista en pidä. Tunnen oloni myöskin vähän vaivautuneeksi, jos joudun esittelemään pihamaata jollekulle, jonka tiedän aika kovaksi puutarhaihmiseksi. Ajattelen, että se näkee vaan ne kaikki epäkohdat siellä :D

  VastaaPoista
 17. Kiitos Tiina sinulle! Kyllä, ymmärrän sinua hyvin, ei sitä ketä tahansa tahdo puutarhaansa päästä. Vaan ne jotka todella tahtoo. Sinulla on ollut niin kaunis puutarha, että voisit kyllä sinänsä hyvin päästää kenet vain, epäkohtia kun ei ole edes!

  VastaaPoista