maanantai 4. huhtikuuta 2016

Maanantain tutkailuja puutarhassa

Tuntuu vieläkin aikaiselta ja ilma tuntuu kolealta. Tulin heti töistä puutarhaan supernopsaan kurkkimaan mitä näkyy. Tälle viikolle on luvattu kovasti sateita, ehkä ihan hyvä niin kaikki lähtee reippaaseen kasvuun. Vaikka pienet sipulikukat ovat aivan ihania, odotan silti eniten maiseman vihertymistä ja puiden lehteentuloa. Se on niin ihana hetki. Siihen menee vielä aikaa. Toukokuussa ehkä vasta. Silloin kukkivat myös kirsikat ja ehkäpä magnoliat.

Hurjasti tekisi jo mieli haravoida, mutta on vielä kosteaa ja mutaisaa.


Ensimmäinen Iris on ehtinyt kukkaan, tämä on Lumikurjenmiekka George.

Ihana orvokintuoksuinen Illakko säilyi koko talven vihreänä ja tehnyt jo pari uuttakin lehteä

Palloesikoita kurkistelee lisää, nämä ovat lemppareitani ja tuntuvat pitävän kuivasta, ovat hieman lisääntyneetkin ominpäin

Kevättähdet valmistautuvat kukkimaan, tämä on Pink Giant

Onko tämä nyt virvalilja vai ei? Miksi se on ihan haalean lila? Juurakko/sipuli vietti koko talven mullan päällä, lumen alla josta sen löysin pari viikkoa sitten. Onneksi ei kupsahtanut.

Alppikärhöissä näkyy hieman elämää

Pikarililjat ovat tässä käärmevaiheessa, hieman outoja, pian ne oikaisevat vartensa ja kukkivat, nämä on niitä tavallisia ruudullisia kirjopikarililjoja

Posliinihyasintin kukintoja näkyy siellä täällä, samoin Persiansinililjan

Hyasintit hivuttautuvat esiin
Tuoksuherneet ovat itämässä, heitin kaiken värisiä sekaisin paljuun.

Keväthetkiä kaikille toivotellen!

19 kommenttia:

 1. Oijoi mikä herkullinen George! Ihan selvä virvalilja, niillä on just tuollainen kukka ja punaiset tynkälehdet siinä mullan pinnalla. Eihän se kovin voimakkaan värinen ole, parhaat kuvat tulevat vastavalossa jos pystyy makaamaan maassa siinä kohdassa ;-) Ehkäpä jäätyminen on vaikuttanut hailakoittavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Kiitos virvaliljavahvistuksesta! Luulin, että se on roosa, mutta tämähän onkin lila. Mutta ei haittaa.

   Poista
 2. Onpas ihanan keväisiä kuvia. George on aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. On kiva katsella muiden puutarhojen piippoja, kun omassa ei näy ensimmäistäkään. Tänään viimeksi tarkistanut. Toki on vielä lunta ja jäätäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Voi kun niin toivon, että teille kukkisi pian. Tylsää vaan odotella. Pidän peukkuja!

   Poista
 4. Voi että, George jo kukassa! Täällä kirjopikarililjatkin vasta ihan vähän kurkkivat.

  VastaaPoista
 5. Täälläkin ollaan vielä lumessa ja jäässä. :)
  Ihana seurata kevään edistymistä puutarhassasi. Pink Giant näyttää lupaavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Toivottavasti se kaikki talvimoska nyt sulaisi pian. Minäkin tahdon seurata teidän kevättänne!

   Poista
 6. Nyt olen pikkaisen kateellinen näistä kaikista ihanuuksista, ei meillä vaan vielä. Alppikärhössäkin hiiren korvat!

  Haravointi on kivaa, mutta kukkapenkeissä en tee sitä enää juuri laisinkaan. Ripottelen rumimpiin paikkoihin tuoretta multaa ja taas on siistiä. Viime keväänä kaupat myivät siihen tarkoitukseen katemullaksi nimettyä tuotetta, mutta hyvin kelpaa multa kuin multa. Tai oman kompostin tuote. Sinne ne kaikki lehdet ja roskat maatuvat. Honkkarin mainoksessa puutarhuri kehotti välttämään myös nurmikoiden haravoimista, jotta nurmi saisi luonnollisista ravintoa. Ellei nurmikolla ole todella paksuja lehtikerroksia. Kunpa nyt osaisi pitää näppinsä erossa siitä haavasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between, älä ole kade! Kylläkin teilläkin ihan pian! Joo tuo on hyvä vinkki, minulla ei nyt vaan ole multaa. On varmasti järkevää unohtaa haravointi, mutta kun se on niin kivaa :)

   Poista
 7. Ihana iiris! Meikälääsen kevätkurienmiakat ei veny mihinkää. Tais pakkaane teherä tehtävänsä. Kasvu on siälä jo nii karehruttavan pitkällä. Lunta ei oo täälä enää ku lumipenkas, mutta näkyvät piipat on viälä piäniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Kyllä ne sieltä vielä kukkivat kun saavat hiukkasen lämpöä. Tosi hienoa, että olette päässeet lumesta eroon, pian kukkivat sitten kaikki ihanuudet.

   Poista
 8. Ihana George! Vihertyminen on niin odotettua. Kuinka kauan sinulla on ollut magnolioita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Minulla on vain yksi magnolia ollut 7-8 vuotta, tähtimagnolia. Viime kesänä sain mieheltä toisen ja alesta ostin Susanin vielä. Pientä magnoliainnostusta ilmassa näes...

   Poista
 9. Voi Georg kuinka ihana oletkaan, pikarililjat jo luikertelee, ai ai! Meillä routa on nostanut muutaman pikarililjan sipulin maan pinnalle, oivat vielä napakoita ja painan ne mullan syliin takaisin! Ihan näyttää virvaliljalta, meillä ne ovat ihan saman värisiä, suloisia pikkuisia! Illakkokin on jo niin topakka ja vielä orvokin tuoksuinen! Illakko on mun ihanuusjuhannuskukkani! Sitä voisi tuoksutella taukoamatta! Ihania piipottajia sinulla ja kärhökin jo herännyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Minulle käy usein samoin noiden sipuleiden kanssa, en tiedä onko kyseessä fasaani vai routa, mutta keväällä löytyy aina sipuleja pitkin poikin. Illakko on ihan paras kukka, se tuoksu on mieletön!!!

   Poista
 10. Minäkin ihailen tuota Georgea, aikaiset kurjenmiekat on kertakaikkiaan ihania! Muutenkin jo kivasti piippoja esillä :)

  VastaaPoista