lauantai 16. huhtikuuta 2016

Maisema muuttuu


Voi miten tämä onkaan ihanaa aikaa. Tervehdin jokaista kukkaa ilolla. Valkovuokkoja tupsahtelee kukkapenkkeihin, joka vuosi vähän eri paikkaan.

Ensimmäinen palloesikko on miltei avautunut, vaaleanlila. Valkoiset kukkivat aina myöhemmin kuin nämä.

Mustaherukkapuu on herännyt kevääseen marjalootassa

Lamoherukka myös

Pientä vihreää myös Pallolehtikuusessa


Rusokuusama kuuluu aikaisten sakkiin

Kyyhkynen kyttää pihamme suuressa Männyssä ja kujertelee


Höyheniä löytyy sieltä täältä...linnuilla kiireitä. On muuten jännä kun tunnen useampia naisia, jotka uskovat näiden olevan enkelien jättämiä merkkejä. Jostain luin faktaakin: kolmasosa työikäisistä suomalaisnaisista uskoo enkeleihin. 

On skillojen aika

Ensimmäisinä kukinnan aloittaneet krookukset ovat kuihtuneet, mutta toiset jatkavat. Minulla on joku juttu näiden valkoisten krookusten suhteen. Muutoin en ole niin valkoisen perään erityisesti. Jeanne D´arc

Prince Clausit ovat muutoin valkoisia, mutta ulkopuolella on tummanliloja raitoja. 

Olen tämän kukan ikuisfani: Pink Giant -kevättähti

Posliinihyasintit ovat herttaisia
Olen huomannut monen sotkevan tämän pienen sipulikukan posliinihyasintteihin. Näyttää kyllä samalta, mutta on pienempi, Persiansinililja nimeltään

Kauhurinnekin kukkii...lajike on tosi vaalean lila, ulkopuoli miltei valkoinen. Vanguard.


Pickwick, raidallinen lila saunanedustalla


Helmipensaan alla, sitä on ekaa kertaa purtu, mutta on vielä vihreitä silmuja jäljellä. Välillä epäilen, että jänikset lukevat ajatuksiani. Mietin syksyllä, että tämä ja pallohortensia täytyy leikata ja nyt kumpainenkin on pureksittu lyhyemmäksi juuri niistä kohdista mitä kaavailin.

Ruusupömpelinkin luona on kivempi istua kun krookukset piristävät kuivaa heinikkoa


Aikaisten kurjenmiekkojen kukinta on jo miltei ohitse kun kevätkurjenmiekka Harmony vasta aloittaa. Se on sinisistä sinisin. 

Keltavuokkolämpäre löytyy Rusokuusamien alta, välillä iskee surkeus kun kaikki menee niin nopeasti ohi ettei itse ehdi mukaan. Olo huojenee kun huomaa, että on kuitenkin vielä niin paljon odotettavissa

Kuten jouluruusut. Tummanpunakukkainen jouluruusu sulautuu miltei ruskeaan maahan

Roosakukkainen odotuttaa itseään, tämä on toissajouluinen Atrorubens

Runoilijannarsissien nuppusia rivakassa tuulessa

Näsiä on kukkinut hurjan pitkään, syreenin nuput pullistuvat. Metsäkävelylläni näin itseäni korkeamman Näsiäpuun täydessä kukassa, se oli niin upea. En tiennytkään, että niistä voi tulla niin isoja.


Ihaninta juuri nyt: miniatyyrikukkien sekamelska vanhojen Rusokuusamien alla. Huomenna suosikki voi olla jo joku muu. Maisema muuttuu keväällä niin paljon.

26 kommenttia:

 1. Voi ihanuutta! ♥ Miten runsaasti jo söpöjä pikkukukkia ja vihreitä, vehreitä silmuja. Näyttäisi, että siellä on kevät jo paljon pidemmällä kuin täällä, vaikka luulen ettei meidän välillä ole matkaa kuin about sata kilometriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka! Kyllä teilläkin varmasti kevät on, kuvissa kaikki voi näyttää niin erilaiselta :)

   Poista
 2. Huikeaa! Sinulla aikaiset jo lopettavat, kun meillä eivät ole vielä aloittaneetkaan. Puutarhasi taitaa olla oikea auringon ja lämmön suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Kyllä teilläkin ihan pian kukitaan, olen siitä varma. Täällä oli eilen aurinkoista, mutta nyt taas tosi harmaata.

   Poista
 3. Lamoherukan kauniista lehdistä voi vertailla miten paljon kevät on teillä edempänä kuin meillä. Täällä ei kuki vielä mitään. :) Niinpä onkin ihanaa nähdä kukkaloistoasi. Varsinkin krookukset ja varsinkin ne valkoiset sykähdyttivät. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Uskon, että teilläkin kukkii jo pian. Onhan ne lumet nyt poissa, onhan? Valkoisissa krokuksissa on kyllä sitä jotakin..

   Poista
 4. Kaunista kevättä siellä jo vietetään. Täällä on penkit täysin mustalla mullalla ja maa vanhan ruohon peitossa. Ei kukan kukkaa vielä missään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Kyllä nyt tarvitsette jo kukkia, toivottavasti pian ilmaantuu! Eikö lumikellojakaan vielä?

   Poista
 5. Ihanan keväinen postaus. Meillä ei vielä kevätkukkia näy. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Ihan pian teilläkin, se on vain ajan kysymys :)

   Poista
 6. Kuvasi herättävät aina pientä kateutta, miten siellä onkin kevät jo niin pitkällä! Meidän piha on kuitenkin myös Uudellamaalla! :D
  Palloesikko on söpö. Ihanaa kevättä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Voi älä ole kade, samahan se mihin aikaan kukat kukkivat, kunhan joskus kukkivat. Ihanaa kevättä sinullekin!

   Poista
 7. Kauniita kevätkukkijoita. Teillä on lämpimiä paikkoja, kun on jo noin kukkaisaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intianminttu! Minulla on varmaan sellaisia aikaisia lajikkeita myös, irikset ja muut. Suosittelen niitä lämpimästi!

   Poista
 8. Teille on kevät muuttanut asumaan ja piha tulvii kukkia! Paksut silmutkin jo puissa ja pensaissa! Ihania ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Ei nyt sentään tulvi :) Onneksi on viimein kevät, tulen kurkkimaan kevättäsi nyt :)

   Poista
 9. On teillä nii karehruttavan viheriää ja nuan palio kukkia. Ooh! Ja nua jouluruusun nuput. Orotan kukkakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Kiitos samoin, olipas teilläkin paljon kukkia jo :)

   Poista
 10. Voi sentään, tää on niin ihanata aikaa<3 Tänään vain näyttäisi tulevan sadepäivä, vaan onhan sekin tarpeen. Mietin tässä josko sitä uskaltaisi viedä piipottavat daalian juurakot kasvariin. Kymmenen päivän ennusteessa oli vielä parina yönä -1 astetta. Jospa peittelisin ne paksulla kerroksella hallaharsoa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Niin onkin superihanaa aikaa! Vie vaan dahliat kasvariin? Minulla on ollut siellä kasveja jo viikkokausia ja on ollut -4 välillä öisin, ei ole haitannut. Ja minulla siis ei ole lämmitystä ja pari lasiakin rikki :)

   Poista
 11. Mukavaa iloita sun kauniista kukista ja keväästä siellä etelässä (oletkohan edes Suomessa?).
  Täällä on vielä mahdollista tehdä lumiukko metsän reunassa olevista lumen rippeistä :), ei kukkia siis vielä hetkeen. Leskenlehtiä oli peltotien varressa!!! :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Kyllä, täällä Espoossa ollaan :) Lumiukotkin ovat ihania kyllä. Leskenlehdet ovat aivan varma kevään merkki!!

   Poista
 12. Nyt tosiaan maisema muuttuu melkein joka päivä, pikkuhiljaa pikkuisten kukkien avulla:)

  VastaaPoista
 13. Ehdin jo hämmästyä valkovuokkoasi. Kunnes näin tänään omassa kukkapenkissä pienen valkovuokon nupun. Viime vuonna siinä ei muistaakseni kasvanut valkovuokkoja. Ovat tällä tontilla ihan luonnonvaraisia. Ja vaeltelevia.

  VastaaPoista
 14. Sinun maisemissasi silmä kyllä lepää. Niin kauniita kukkijoita!

  VastaaPoista