tiistai 29. huhtikuuta 2014

KirsikatNaapurissa kukkii Rusokirsikat jo, niin kauniita, pökerryttävän ihania. Minulla on Rusokirsikoita kaksi kirsikkaunelman varmistamiseksi. Kirsikat ovat aikaisia ja niiden kukinta nopea kuin tuulahdus, mutta minusta kaiken vaivan arvoinen. Kaikki kaunis päättyy joskus. Omissani kukkanuput myös valmiina, paras pysytellä kotona seuraavat päivät! 


(Prunus Sargentii)

Suloiset kukkanuput myös Pilvikirsikassa (Prunus Pensylvanica)

Huono kuva, mutta nuppuja myös kivikon Prunus glandulosa 'Alba Plena' eli Mantelikirsikassa. Vaikka monilla kasveilla on minusta rumia suomalaisia nimiä niin kirsikoilla on taivaallisen kauniita, Pilvi-, Ruso-, Mantelikirsikka esimerkiksi...

Prunus Serrulata Kanzan  (Japaninkirsikka) heräilee eloon myös, kukkisiko tänä vuonna? Ei ole koskaan kukkinut minulla, elän toivossa vielä

Lummetulppaani Heart´s delight

Hurmaavia nämä Balkaninvuokot, osa vaaleampia, osa tummanliloja

Onnenpensas Forsythia Week-End tuo väriä kivikkoon

Pohjantähtiruusun piti lähteä äidille tänä keväänä, vaan tuossapa näyttää viheriöivän

Pääsiäisen orjantappurakruunussa kukkanuput (Alppikärhö)

Japaninvaahtera herää eloon kivikossa

Pikarililjat aloittelevat kukintaa

Olin vappuostoksilla aikaisin tänään. En saanut vappukukkaa kun kukkakauppa ei ollut vielä auki. Samasta syystä jäi myös siiderini kauppaan (alkoholia ei kuulemma myydä ennen klo 9:ää aamulla, mitä ihmettä, illalla saa vapaasti ryypätä ilmeisesti). Hih. Tulipa todistettua vääräksi "aikainen mato linnun nappaa" -sanonta. Aikainen mato jää ilman! 

6 kommenttia:

 1. Aikainen mato :-D Näköjään jää todellakin ilman!
  Ihanat kukkivat kirsikat, nytpä tuli kiire lähteä tarkistamaan oma kirsikkaluumuni, jospa joku sen nupuista alkaisi vaikka aueta! Lehdet sillä ovat ainakin puhkeamassa. Kääpiömantelit eivät varmasti vielä kuki, niissä on niin pienet nuput vasta. Kirsikat ovat todellakin ihania!

  VastaaPoista
 2. Minäkin huomasin eilen lähikaupan pihalla kukkivat rusokirsikat ja omassani ovat vielä ihan pienet silmut. Kummallista kun tuntuu että kaikki avautuu meillä reippaasti myöhässä tänä keväänä. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan;) Hitsi käytiin äsken muksujen kanssa ostamassa foliopallot, unohdimpa itsekin sen siiderin kauppaan, täytyy tyytyä simaan:)

  VastaaPoista
 3. Rusokirsikka on minunkin toivelistallani. Minun samainen lummetulppaanini taitaa kukkia varjoisessa paikassaan vasta joskus. Ei näy vielä kukkimisen merkkejä.

  VastaaPoista
 4. Nyt on todellakin koti-ajat käsillä, eihän kirsikoiden kukintaa voi missata;)

  VastaaPoista
 5. Rusokirsikka olisi ihana, mutta ollaan liian pohjoisessa :/
  Ja kirjopikarililjatkin jo melkein auki, vau!

  VastaaPoista
 6. Sanos muuta, ihanat kirsikat! Pitää tulla kurkkaamaan blogiisi joko kukkivat siellä. Täällä odotellaan yhä.

  Minna, aika jännä, että siellä tuntuisi olevan myöhässä? No, ei täälläkään vielä kuki. Kohta nähdään onneksi kaikki ihanuus :)

  Vaaleanvihreää, ilman muuta Rusokirsikka! Minullakin vasta yksi lummetulppaani kukkii, muut supussa.

  Pioni, totta, täytyy vaan odotella vielä..

  Maria, onko varma ettei menisi siellä? Ihan talon seinustalla? Koristeomenapuut ovat kyllä ihan samanlaisia kaunottaria, miten olisi joku ihana purppuraomenapuu? Nehän ovat kestäviä.

  VastaaPoista