keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Huhtikuun kylmiä päiviä

 
Vaikka tuntuu ettei tapahdu paljon mitään niin tulppaaninversoista näkee totuuden, päivä päivältä ne puskevat enemmän esiin.
 
 
Crocus Prince Claus, tarkistin, että viime vuonna kukki 30.4. eli edelleen noin viikkoa edellä keskivertokevättä (kun viime vuonna oltiin 2 viikkoa myöhässä).

Norjanangervo on talvehtinyt hyvin sinkkiämpärissä, suloisia pieniä silmuja näkyvillä

Kasvihuoneeseen kylvöpuuhiin ratkaisuja; vanha rautajalusta & metallinen suuri laatikko, salaattia ainakin ajattelin laitella tähän. Minusta nämä 50-lukulaiset metallijalat (varmaankin pöydästä) on ihanat!
 
Kylmää ja tuulista edelleen. Kasvihuoneessa voi käydä lämmittelemässä, aloitin hieman siivousta ja tuli ihan samanlainen olo kuin pienenä leikkimökkiä siivotessa. Nostalgiaa.  

 
Kaunista vihreää nousee sieltä täältä. Hyvin muuten levinneet nuo Sieberinsahramit, istutin kaksi syksyä sitten viisi sahramia ja nyt jo lähes tuplamäärä kukkia noussut eli näitä voisi suositella.

Harmaata ja jotain pientä vihreää, taitaa olla narsisseja
 
Kivipenkereeltä paviljongille päin. Paraatipenkissä mukavinta on sen muoto, minusta on fantastista istua kukkien ympäröimänä. Kahdessa pylväässä kasvaa viiniköynnöstä, on jännä taas nähdä miten ovat talvehtineet.
 
 
Loppuun vielä vastaukset Saraheinän suloinen haasteeseen. Kiitos!

1. Muistatko vielä ensimmäisen ihastuksesi? Minkä ikäinen olit?

Muistan hyvin. Olin 5-vuotias ja ihastunut Arnoon päiväkodissa. Mitähän hänelle mahtaa kuulua tänä päivänä...

2. Mitä näet ympärilläsi juuri nyt?
Auringonpaistetta olohuoneessa ja lattialla makoilevia lapsia.
 
3. Mitä ilman et voisi elää?
Kasveja ja lapsia, rakkautta.
 
4. Mikä on lempipuusi?
Hui vaikea. Sanon kuitenkin koristeomenapuu tai koristekirsikka.
 
5. Unelmiesi matkakohde?
En ole juurikaan matkustanut eikä se sovi vihreään maailmankuvaani kovin hyvin, mutta jos vielä kerran elämässä pääsisi jonnekin, ei niin suurta väliä minne. Tällä hetkellä tekisi enitenmieli Skotlantiin.

6 kommenttia:

 1. Sieberinsahrameita pitäisikin hankkia omaan pihaan, kun ovat noin leviäviä. Mukavat vastaukset :) Minäkin oli viisivuotias kun ihastuin ensimmäisen kerran, muistan vieläkin sen uuden tunteen :)

  VastaaPoista
 2. Onpas hieno istutuslaatikko jalkoineen, päihittää ulkonäöllisestikin mennen tullen ökykalliit valmiit istustuslaatikot! Tyylikin on rock, ihan niinkuin kuuluukin! Hitaasti mutta varmasti se kevät etenee, vähän kun saisi sadetta ja lämpöä, mutta eiköhän sitäkin ole luvassa.

  VastaaPoista
 3. Totta puhut, että kasvit tuntuvat kasvavan hitaanlaisesti kun on vielä ainakin kylmiä öitä ellei päiviäkin. Laatikon metallijalat tosiaan sopivat siihen.

  VastaaPoista
 4. Hei, mie kiinnostuin tosta norjanangervosta sankossa, ihanko se tuolleen oli sulla ulkona vai jossain sisällä talvehtimassa.?
  Mulla kun on rajallinen tuo istusalue ja norjanangervo olisi ihana, niin noinhan saisin edes yhdestä nauttia terassillani.
  Aika koleaa ilmaa on pidellyt, mutta itse huomasin myös eilen että tulppaanit ja muut sipulikukat kyllä puskevat vielä vähän jäisenkin kukkapenkin kätöistä.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kukkien keskellä istuminen kuulostaa niin ihanalta!
  Minunkin pienessä ruusutarhassa se on mahdollista, joskus tulevaisuudessa, kun ruusut kasvavat ja saavat seuraksi perennoja:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Saraheinä kysymyksistäsi! Ehkä 5-vuotiaana on jokin rakastumispiikki :) Toivottavasti saat Siebereitä!

  Maria, kiitos! Huomaan, että hieman hankala tämä rock-juttu, hih. Pitää kokoajan keskittyä. Toivotaan lämpöä vihdoin, sadetta onkin luvassa tänään.

  Vilma, nyt saisi hieman tahti kiihtyä..

  Tuija, Norjanangervo on talvehtinut sinkkiämpärissä ja toinen ruukussa suojaamatta kumpikin siis, tosin nyt oli leuto talvi. Voin kokeilla ensi talvenkin ja raportoida sitten :) Sitkeän oloisia kasveja ovat kyllä, kerran istutin vasta joulukuussa angervoja lumien ja pakkasten alettua ja hyvin talvehtivat. Hyvää jatkoa Sinullekin!

  Pioni, ruusutarha on aivan ihana idea, varmasti saat vielä nauttia siitä :)

  VastaaPoista