sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Olipa kerran

myrskyisä päivä. Jopa niin syksyinen, että oli pakko leipoa omenapiirakkaa. Mutta Kuriilienkirsikka oli istutettava kaikesta huolimatta. Kirsikankukkia sateli kun istutin. Ja miten onnelliseksi tuleekaan kun ensimmäistä kertaa voi painaa lapion maahan ja istuttaa. Maa oli sulaa ja olin jälkikäteen aivan sekopäisen onnellinen!

(Kaikki kuvat ovat heilahtaneita kovan tuulen vuoksi)

 
Kuriilienkirsikan sijoituspaikka on kuunliljapenger johon olen kerännyt muita lempikasveja (haasteita). Vielä ehkä yksi pensas mahtuu ja sitä harkitsen tarkoin. Toistaiseksi penkereessä kasvaa Tähtimagnolia, viime keväinen löytö Likusterisyreeni, HelmipensasKirsikkapuu  Kanzan (pensaana), Rusokirsikka ja Kirsikkaluumu Punainen Paroni. Kesällä penkissä on vain kuunliljoja joten niille täydellinen partneri on erilaiset sipulikukat, unelmoin tulppaanien & posliinihyasinttien liitosta. Maa on hiekansekaista multaa ja koska kyseessä on kivipenger, monet arat kasvit talvehtivat hyvin ja paikka on ideaali erityisesti tulppaaneille joiden ilokseni huomaankin kukkivan vuodesta toiseen. Eli ei huolta talvimärkyydestä, mutta tuuli on saatava kuriin joskus. Tontin laidalle on istutettu tupla-aidanne tuijista ja syreeneistä, toivottavasti jonain päivänä ne tarjoavat riittävästi suojaa.
 
 
Valmistaudun pääsiäiseen...

Prunus Serrulata Kanzan

Hups, unohdin vielä mainita pienen riippakoristeomena Cheal´s weepingin joka myöskin kasvaa penkereessä. Kasvijätteet ovat kuunliljojen jäämiä.

 
Kasvihuoneessa voi käydä lämmittelemässä. Pikkutonttia ympäröivät suuret puut, tästä fiiliksestä todella pidän.

 
60 cm pitkästä piiskataimisesta Pilvikirsikasta on kasvanut kolmessa vuodessa kolmi-nelimetrinen. Uskomaton kasvutahti. 
50-lukulaista tämäkin, vanhat kiviportaat. Taustalla näkyy melkeinpä koko piha, tämä on niin pieni!
 
 
Ihanat Sissinghurst White -Imikät, niin kauniit! Olisi kiva käydä Sissinghurstissa (muttei ehkä kuitenkaan tässä elämässä)

 
Viimeinen kurkistus kuunliljapenkereeseen, edustalla tulppaaninvarsia ja taustalla uusi kirsikka. Jonain päivänä aion viettää omaa Hanamia (unelmia pitää olla). Tervetuloa sitten muutkin mukaan haluavat :)

4 kommenttia:

 1. kiitos kutsusta, tulen kirsikankukkajuhliin oikopäätä kun kutsu on ajankohtainen! :)

  tuo sinun penkereesi on niin monen ihaanuuden tyyssija, että siihen uuden taimen istuttaminen tekee varmasti onnelliseksi, -jälleen yksi pala unelmien palapelistä paokoillaan.

  sade on viheliäisen kylmä, mutta silti se tekee pihalle niin hyvää!

  VastaaPoista
 2. Hanami sinulle varmaan tuleekin, kun on noin monta kirsikkaa ja omenaa! Monta puuta siinä, sipulikukat aluskasveina varmaan sopii hyvin, kukkivat kun puiden alla on vielä valoisaa.

  VastaaPoista
 3. Mielelläni minäkin tulen teidän puutarhaan Hamamia viettämään:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, teitä arvon ladyt odottelen sitten kirsikankukkajuhliin!

  VastaaPoista