torstai 1. tammikuuta 2015

Ruusuntuoksuista uutta vuotta

Ruusuja ja chipsejä...ihana yhdistelmä eikö...

Lits lots uusivuosi. Sää on himpun plussan puolella ja tiet jääbaanoja. Ulkona oltiin raketteja ihmettelemässä (vihreinä emme tietty itse harrasta niitä), skål ja kun muut katselivat raketteja, syynäsin puutarhaa, suunnittelin ja elättelin puutarhahaaveita. Rakastan näitä juhlapyhiä ihan siksi, että voi sytytellä roihuja/nauttia kukista/tunnelmasta. Puutarhavuosi on ollut kaunis. Mutta muutoin vuoteni on tuntunut aika yksinäiseltä. 
Uudenvuodenjuomaksi suloinen pullo Seljankukka&ruusulimonadia. No ei, somisteeksi vain. Pääsee kasvihuoneeseen maljakoksi.
Viimevuotinen alelöytö jouluvalo onkin aika hurjan kirkas, sopi kyllä hyvin uuteenvuoteen
Puutarhaihminen ilahtui kun sai joululahjaksi kaksi kaunista Ostindia Floris -mukia
Ja postilaatikosta löytyi siemenkuvasto (onko kenenkään muun mielestä tämän puljun siemenet riistohintaisia?). Jouluksi kirjastosta raahaamani puutarhaopukset olivat ihan surkeita ja vanhat puutarhalehdetkin osaan jo ulkoa. Unelmat kaipaavat kuitenkin polttoainetta...
Pinkki uusivuosi tänä vuonna
Tähdikit ovat tosi söpöjä, ensi syksynä laitan nämä multiin ja maahan
Kaikissa jouluruusuissa nyt tosi paljon kirvoja, jahtausta/kyttäystä ja hoitotoimenpiteitä riittää, mutta romanttinen kaunotar kuitenkin tämä vaaleanpunainen...
Joulun keräsin pois mutta kuusi jatkaa. Tänä vuonna saatiin jostain syystä paras kuusi ikinä (Bauhaus 19 euroa), se juo ja juo ja juo eikä rapistele. Dokukuusi!
Malja uudellevuodelle maistui hyvälle ja tuli taas ikävä orvokkeja yhtäkkiä. Taidan kylvää tänään muutaman siemenen. 

Heräsin epätavallisen energisenä tähän vuoteen, paistelin mukeloille lettuja ja nyt aletaan tapetoimaan kukkatapettia seinille (joka on tasan vuoden levännyt paketissaan kuistilla). Tälläinen pirteys ei ole ollenkaan tyypillistä, olen useimmiten väsynyt.... Olen ihmeissäni. Toivottavasti tämän päivän jälkeen on enää 364 ylipirtsakkaa päivää jäljellä. 

12 kommenttia:

  1. Vau, pirtsakka aloitus vuodelle kukkatapetin kera! Minullakin on tulppaanitapettia odottamassa seinään pääsyä... kunhan ensin päätän, mihin seinään :-D
    Hauskaa ja energistä uutta vuotta teille koko porukalle, dokukuusi mukaan luettuna :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo tulpsutapettia, nyt alkoi kiinnostamaan millaista...pirteys kesti 2/3 päivää ja nyt ole taas oma väsy itseni, plääh. Tapetti on kesken vielä...Iloista uutta vuotta sinnekin!

      Poista
  2. Tehoaamuista kannattaa ottaakin kaikki irti! Odotan jännittäen valmista seinäänne, lupaathan vilauttaa? Täällä on laiskamato iskenyt pahemman kerran, päivät vain hulahtavat ohi ihmetellessä. Minä tilasin toissa keväänä todella ylihintaisia siemeniä kyseisestä firmasta, en kyllä enää raaskisi. Pitäisikin vähän katsastella, mitä sitä pitäisi kevääksi vähitellen hankkia, taitaa vain vanhoissa varastoissakin olla kaikenlaista kylvettävää. Oikein hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria, ilman muuta, on vaan kesken ja pahasti. Hui. Ihanaa uutta vuotta! Siemenkylvöjä tekemään jee

      Poista
  3. Meillä kerättiin kans tänään joulu pois, kuusta lukuunottamatta:) kun se vaan on niin kaunis!
    Ja joo, on riistohintaisia munkin mielestä nuo tuon firman siemenet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni. Kuusesta ei oikein raaskisi luopua nyyh. Hyvä, että oot samoilla linjoilla noiden hintojen suhteen, kiitos!

      Poista
  4. Omakaan vuoteni 2014 ei ollut parhaitani. Toivotaan, että meillä on nyt parempi vuosi. Hyvä, ettette ammu raketteja! Inhoan niitä kaikkien koti- ja luonnoneläinten puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma. Toivon siis sinulle parhainta vuotta! Raketit on kyllä rasittavia roskaajia.

      Poista
  5. Kiva, että jollain on ollut hetken pirtsakka olotila!
    Itse olen ollut koko tämän vuoden, jo puolitoista päivää, lähinnä talviunilla.....
    Kukkatapetti kuullostaa varsin hurmaavalta, valmiista seinästä sitten kuvaa tänne, eikös?
    Minä en ole KOSKAAN tykännyt raketeista ja nyt vielä vähemmän, kun kissaressukat ovat ihan hämillään koko illan. Eivät kuitenkaan onneksi ole saaneet mitään isoja traumoja!
    Täällä on aivan karmea keli, syysmyrsky tammikuussa!
    Mitä parhain hetki korjata joulu komeroiden kätköihin taas vuodeksi!
    Noista siementen hinnoista ei ole mielipidettä, en yleensä tilaa mitään siemeniä, tulee sen verran keväisin kierreltyä puutarhamyymälöissä ja näyttelyissä, että ostan aina pussin sieltä ja toisen täältä......
    Virkeää kevättä sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvikummun Marja! Pirteys ei tosiaan kestänyt pitkään. Toivottavasti siirtyi sinulle sinne! Raketit ovat rasittavia. Täälläkin myrskyää kovasti. Järkevästi teet kun ostat siemenpussit reissuilta.

      Poista
  6. Eihän sitä nyt koko aika tartte pirtee olla ;)
    Ihanaa puutarhavuotta sinulle ja kiitos kuluneesta! Harmi peruukkipensasta
    ( mistähän nimi tulee)...mää olen sitä sulla ihastellut kovasti..väri on upea ja lehdenmuoto.
    Ja Taimimoisiolta....jep....se sijaitsee tässä ihan meidän lähellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos leenajapojat! Oletkin onnekas ja asut Taimimoision lähellä, nyt nopsaan keväällä hakemaan peruukkipensasta teille eikös? Luulen, että nimi tulee kukinnoista, näyttää vähän tukalta tai peruukilta. On kyllä kaunis. En tiennyt, että jänöt tykkää.

      Poista