sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kukkia & nuppuja

Ensi viikon kukkanen on Jaloleinikki eli Ranunculus vadelmanpunaisena
Helmihyasintteja vanhassa elämää nähneessä peltirasiassa, taustalla kivikosta tuomani Onnenpensaan oksa maljakossa. Kiva jos se kukkisi.

Miten raaka olikaan ilma tänään. Juuri sellainen kun se saattaa olla helmikuussa. Aurinko paistoi kuitenkin puolisen tuntia, harvinaista herkkua. Sen aikaa värjöttelin pihalla tarkkailemassa nuppuja. Kävin jälleen kukkakaupassa hakemassa kasviterapiaa. Tuntuu kuin sielu laulaisi kävellessä kukkia täynnä olevassa kasvihuoneessa. Yhdessä huoneessa tuoksuivat liljat päihdyttävästi. Löysin kaksi pientä vanhanoloista ruukkua eurolla ja kaksi pientä kukkaa. Pieni on nyt kaunista.
Kuistilla Juudaksenpuu jatkaa nuppujen kehittelyä
Taimihyllyprojekti vietiin päätökseen (vasemmassa reunassa uusi pikkuruukku). Tosin tästä ei tullutkaan taimi vaan kukkahylly kun on liian korkealla taimille. Autotallista löytyi vanha lauta ja amppelimetallinaruja. Koukut kuistin kattoon, muratit ja rönsylilja hyllylle. Tulin hyvin onnelliseksi lisätilasta. Kumma kyllä onnistuin pyörittämään ruukkuja edestakaisin niin, että tuntuu kuin olisi vähemmän tilaa kuin ennen :)
Orvokintaimet honteloivat kuvun alla. Akileijoissa ei näy vielä elonmerkkejä

Minä luulen, että luonto lepää, mutta oikeasti se valmistautuu salaa uuteen kevääseen lumen saartamana. Pensaat paisuttavat nuppujaan ja maasta nousee kaikkea varkain. Erityisesti aikaisissa kirsikoissa huomaa kehitystä. 
Punapeikonpähkinän nuput ovat silminnähden paisuneet.

Kivikon Pallokerrian suojasin tänä vuonna, viime talvena maistui turhan hyvin pitkäkorville...vihreitä versoja näkyy lumen alta
Aikaisissa Taikinamarjapensaissa näkyy pientä vihreää lehtiaihetta
Tähtimagnolian pörrönuput ovat pullistuneet
Onnenpensaassa on kukkanuput tulleet esiin
 
Katsuran punaiset nuput ovat hellyyttäviä
Hetki sitten löysin lapsen kukkakuvaston kimpussa ympyröimässä houkuttavia kasveja. Olisikohan mallioppimisella jotain tekemistä asian kanssa? On siis toivoa vielä saada toinen kasvitouhottaja perheeseen. Jos vain pelaan korttini oikein.

16 kommenttia:

  1. Olet varmasti iloinen uudesta kukkahyllystä. Se on hieno! Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria K. Hylly ei ehkä ole järin kaunis, mutta suo lisätilaa.

      Poista
  2. Siellä tuntuu kevät olevan räjähtämäisillään kasvuun!
    Vaikka osittain hangen alla!
    Juudaksenpuu näyttää harrastavan downshiftingiä, ihan hyvä!
    Iiiiihana tuo vadelmanpunainen jaloleinikki♥
    Minäkin kävin hankkimassa kukkaterapiaa, nyt löytyi perunanarsissi!
    Meillä paistoi aurinko koko päivän kirkkaalta taivaalta, kaunista ikkunasta katsottuna, mutta ulkona meinasi tuulessa irrota tukkakin päästä.
    Herttainen pikkuinen puutarhurinalku sinulla on siellä!
    Meidänkin Teekkari sanoi pienenä, että hänestä tulee isona puutarhuri, hän myy ihmisille kaikkia kauniita kukkia ja pikkuveli (nyk. Artisti) saa kasvattaa ne.
    No ei tullut, nyt opiskelee TTY:llä jotain, mistä minulla ei ole hajuakaan.....
    Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja keväistä alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvikummun Marja ihanan pitkästä kommentista! Perunanarssissit ovat aivan ihania...teillä taitaakin olla aurinkoisemmat ilmat yleisesti ottaen kuin täällä. Harmi ettei teidän pojat pitäneet ihan lupauksiaan :) No, toisaalta insinöörejäkin tarvitaan! Iloista kevättä sinne myös

      Poista
  3. Suloinen pieni puutarhatouhottaja :) Ihana värinen jaloleinikki, pitäisköhän taas poiketa kukkakauppaan itsekin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saraheinä. Kannattaa kyllä mennä kukkaterapiaa hakemaan :)

      Poista
  4. Ihana pikku puutarhuri,näyttää olevan oikein fiiliksissä tuosta kuvastosta ;) Suloinen pinkki leinikki <3 Hirmuinen tuuli, mutta aurinko paistoi koko päivän täällä. Pakko oli ulkoilla vaikka posket ja kädet paleltuivatkin siinä viimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina. Hyvä kun jaksat ulkoilla ilmoista huolimatta :)

      Poista
  5. Keskittynyt ilme pikkutarhurillasi<3 Mitähän ihanuuksia täältä tilaisikaan:) Harmillisesti meillä ei ole vielä kukaan toinen perheenjäsen innostunut, mutta kun muistelen omaa "innostustani" 4H-kerhon kasvimaapalstan hoitoon, niin ei hätiä, kerkiävät vielä innostua sitten joskus jos niin on tarkoitettu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Ei täälläkään erityistä puutarhainnostusta näy kamalasti, mutta se voi tosiaan myöhemminkin iskeä. Pidän peukkuja teille!

      Poista
  6. Voi mikä suloinen pikku-puutarhuri teillä siellä kasvaakaan, ihana! Ja kukkaterapiahoitoja saa aina kun tänne blogiisi astuu; ihana pinkki jaloleinikki! Hylly on näppärä myös.

    VastaaPoista
  7. Valloittava kuva tuo ensimmäinen. Vai olet havainnut jo silmujen suurenevan pensaissa! Pitääpä mennä katsomaan. Kiitos vihjeestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma. Kyllä taitaa olla kevät tulossa pikkuhiljaa :)

      Poista
  8. Kevät tekee tuloaan...
    Meillä aikoinaan taidettiin ympyröidä vain lelukuvaston tuotteita, joten taidat tosiaan saada lapsestasi puutarhaystävän;)

    VastaaPoista
  9. Kiitos Pioni. Elän vielä toivossa :)

    VastaaPoista