maanantai 2. helmikuuta 2015

Sydämelliset koulinnat

Kylvöastioiden ei tarvitse olla kauniita, mutta ei sievyydestä haittaakaan ole. Ystävänpäivä lähestyy.... Kyllä taimia voi ystäviksi tituleerata. Koulintavaiheessa ei tarjoilla enää kuohuviiniä (harmi). Kaikki orvokit eivät ole itäneet, siirsin osan itämättömistä ruukuista vielä kuvöösin alle toiveikkaana. Muutamia ruukkuja sain kuitenkin sekä mustista että liloista orvokintaimista. Tässä vaiheessa on vielä väljää. Kovasti tekisi jo mieli kylvää lisää, mutta kesään on niin pitkä aika ettei kannata.
Ylellisyyden huipentuma: yksi orvokintaimi per ruukku
Odotellaan kevättä ja ensimmäisiä orvokkeja...
...ja istutuskelejä...jouluhyasintit ja muut kuihtuneet sipulikukat odottavat maan sulamista paperikassissa kuistilla
Ja viikon kukkaostos taas heti alkuviikosta, ruukullinen Rip van Winkle -ripsunarsisseja (minulle  nimi merkitsee kylläkin erään novellin nimeä). Nyt on taas jotain mitä odottaa.
Juudaksenpuuhun puhkeaa uusia nuppurykelmiä, mutta kukintaa odotellaan vieläkin
Harvahapsi on viime vuotinen jouluhyasintti. Kukkii kuitenkin ilman kylmäkäsittelyjä tai erityistemppuja. Kannattaa näköjään aina kokeilla.

Ulkona lumentulo jatkuu ja jatkuu. Kävin kasvihuoneessakin huokailemassa. Kevättä odottavan aika on niin pitkä.

16 kommenttia:

 1. Odottavan aika on todellakin pitkä ja piinaava ja varsinkin tällaiset kurakelit koettelevat. Minullakin pikkuruiset orvokin taimet nousee mullasta, ihmeen hyvin näyttäisi itävän, vaikka siemenet on varmaan ainakin neljä vuotta vanhoja. Edellisen kerran orvokkeja kasvattaessani menetin kyllä suurimman osan taimipoltteelle, katsotaan miten nyt käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Ihanat orvokit sinulle tulossa. Minullakin oli vanhat siemenet, ei näemmä onneksi haittaa. Hui taimipolte, mikäs se sellainen on?

   Poista
 2. Voi ihanuutta tuota juudaksenpuuta! Se tulee olemaan niiiiin suloinen kukkiessaan! Rip van Winklet ovatkin hauskoja pörrökukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Näytän vielä juudasta kun hän pääsee vauhtiin. Minä en ole koskaan nähnyt ripiä!

   Poista
 3. Lunta kävin minäkin juuri luomassa. Sitä on taas riittänyt. Tykkään kyllä lumisista talvista.Sinulla alkaa täällä jo vähän kevät näyttäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma. Sinä oletkin ainoa tuntemani joka tykkää lumitöistä, hienoa!

   Poista
 4. Niin kevään odotusta jo täällä :) Minä vasta suunnittelen ensimmäisiä istutuksia. Suloinen sydän vati!
  Orvokkeja en ole koskaan itse kasvattanut, pelargoneja kyllä. Sirkkalehtien kurkkaaminen mullan alta on aina niin ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina vierailustasi! Sydänvati on Tigerista, niitä on pinkkejäkin. Orvokit on varmaan aika samantyyppisiä kasvatettavia kuin pelargonit, luulisin. Odotan tosiaan hulluna jo kevättä.

   Poista
 5. Voi että, itivätpä ne nopeasti! Minä joudun pitkittämään kylvöjä yli hiihtoloman, kun kukaan ei ole niitä hoivailemassa sitten viikkoon. Rip van Winklet ovat hauskoja, nyt harmittaa kun en niitä syksyllä ostanutkaan maahan istutettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Olet kyllä järkevä jos odotatkin kylvöjen kanssa. Näin aikaisin kylvetyistä tulee ruipeloja taimia kun eivole kasvivaloja tai erikoiskikkoja. Ostat sitten ensi vuodeksi rippejä. Itse en ole näitä koskaan nähnyt luonnossa.

   Poista
 6. Rip van Winkle, joka vuosi ajattelen että tuo kaveri on hankittava puutarhaa sulostuttamaan ja sitten tulee napattua vai jotain geneeristä pääsiäisen aikaan... Ehkä tänä vuonna?

  Orvokit ovat ihania. Ainoa miinus on se ettei minulla ole järkevää esikasvatustilaa nykyään. Siksi parvekkeella istuu syksystä lähtien yhdessä laatikossa siemeniä mullan alla ja odottaa josko heräisivät ennen kuin päätän käyttää niidenkin tilan johonkin muuhun. Raakaa peliä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna. Ensi syksynä sitten lisää Rippejä :) Esikasvatustilan puute on kyllä hankalaa, minäkin taistelen pikkuisen saman asian kanssa. Hieno tuo raaka systeemisi, jospa lähtisivät kevään korvilla kasvuun!

   Poista
  2. Kiitos Johanna. Ensi syksynä sitten lisää Rippejä :) Esikasvatustilan puute on kyllä hankalaa, minäkin taistelen pikkuisen saman asian kanssa. Hieno tuo raaka systeemisi, jospa lähtisivät kevään korvilla kasvuun!

   Poista